Kiutazhatok az USA-ba ESTA-val ha mellette érvényes jelentkezésem van a zöld kártya lottóra?
2014 januárjában szeretnék az USA-ba utazni rokonlátogatásra. Az ESTA-t szeretném igénybe venni mert az a legegyszerűbb megoldás. Maximum 1-1,5 hónapot töltenék kint. Az utazásom szempontjából van valami jelentősége annak, hogy idén érvényes jelentkezést adtam be az amerikai zöld kártya lottóra?
Egy másik fórumon valami olyasmit olvastam, hogy ha jelentkeztem a zöld kártya lottóra, akkor nem igazán adnak ESTA-t sem... Illetve ha adnak is, akkor az USA-ba nem engednek be akkor amikor már leszálltam a repülőről. Visszafordíthatnak akkor amikor már tulajdonképpen ott vagyok Amerikában?
A bevándorlási tiszt annak a beléptetését tagadja meg tulajdonképpen, akinek csak akarja. Tehát igen, fennállhat az a lehetőség, hogy a reptérről fordítanak vissza, és közlik, hogy nem léphetsz be az USA területére.
A zöldkártya-lottóra való érvényes jelentkezésed jelezheti azt a bevándorlási tiszt felé, hogy neked letelepedési szándékod van az USA-ban, így akár azt is mondhatja, hogy turistaként nem "biztonságos" a beléptetésed, azonban véleményem szerint ha megvan az oda-vissza repjegyed, igazolva van a szállásod, akkor nem lesz ebből probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!