New Yorkban mik füstölnek az utcákon?
Figyelt kérdés
Manhattanban láttam hogy sárga "kémények"-et raktak pár helyre az utcára (gondolom csatorna, vagy valamilyen fedélre) és abból dől a gőz/füst.. vagsy nem tudom mi.. mik azok?2013. szept. 7. 13:42
1/9 anonim válasza:
gőz jön fel a csatornából, télen, illetve hideg időben lehet ilyet látni. (hideg-meleg levegő találkozásának eredménye)
2/9 anonim válasza:
Mondjuk nem csak New Yorkban "gőzöl" a csatorna télen, hanem mindenhol...
3/9 anonim válasza:
csatorna es a mosodakbol lefolyt rengeteg forro viz gozolog+a gazok (a sz@rtol, fingtol)
4/9 anonim válasza:
Azok füstölnek ott amiket a filmekben nem mutatnak.
5/9 anonim válasza:
A Brooklyn kályhák :D
De amúgy több mint 20 metrovonalunk van, rohadt meleg van lent télen is, megy az építkezés meg ugye a csatornák is gozolnek, sok fűtéscső is lent fut.
Nem kell messzire menned ilyen Budapesten is van...
6/9 A kérdező kommentje:
BP-n csak télen láttam, itt meg a 25 fokban is most
2013. szept. 13. 15:34
7/9 anonim válasza:
Sajnos, még senkinek nem jutott eszébe azt a hőt újrahasznosítani, pedig nem tudom elképzelni, hogy ne érné meg.
8/9 anonim válasza:
Budapesten akkor annyira nem megy az építkezés, itt meg eléggé :)
9/9 anonim válasza:
Elég régi a kérdés, de ott valóban több "kémény füstöl az utcán", mint általában. Ennek az az oka, hogy New Yorkban gőzzel fűtik az épületeket és a meleg vizet is azzal melegítik. A hatalmas gőzhálózat jelentős része közműalagútban fut, ezeknek a szellőzői láthatók sok helyen, melyek hozzátartoznak a városképhez.
A folyamatos gőzölgés oka, hogy egy ekkora rendszernél elkerülhetetlen, hogy valahol ne szivárogjon egy kicsit a gőz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!