Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Ha a szüleim magyar állampolgá...

Ha a szüleim magyar állampolgárok és amerikában nyaralnak és mondjuk ott születek meg akkor én milyen állampolgár leszek?

Figyelt kérdés
2013. júl. 19. 17:26
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
ez most lehet hülyeség lesz de ha én USA-ba születek akkor Amcsi állampolgár leszek és visszajövünk Mo.-ra akkor engem ki lehet toloncolni?
2013. júl. 20. 19:21
 12/19 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy a szüleid után megkapod a magyar állampolgárságot is.
2013. júl. 20. 21:55
 13/19 Makoscsiga ***** válasza:
89%

"ez most lehet hülyeség lesz de ha én USA-ba születek akkor Amcsi állampolgár leszek és visszajövünk Mo.-ra akkor engem ki lehet toloncolni?"

Elvileg igen. Ha nem lett elintézve születéskor, akkor nem leszel állampolgár. Azt kérvényezni kell, mindenféle papírokkal alátámaszva, hogy te magyar állampolgárok közvetlen leszármazottja vagy. Ismerek olyan csajt, akinek 3o évesen lett elintézve a kettős állampolgárság, mert eddig csak amerikai volt.

2013. júl. 21. 01:58
 14/19 anonim ***** válasza:
19%
21. eletevedet betoltott amerikai allampolgarkent, kervenyezheted a szuleidnek is az allampolgarssagot.
2013. júl. 21. 01:59
 15/19 anonim ***** válasza:

01:59 - majdnem...

21evesen a szuleinek a zoldet tudja elintezni, nem a polgarsagot!!

2013. júl. 21. 02:58
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2013. júl. 21. 21:45
 17/19 anonim ***** válasza:
Jogos, elirtam.. :):)
2013. júl. 22. 21:43
 18/19 anonim ***** válasza:
Általában 28. hétig repülhetsz gond nélkül, utána már macerás. Mivel három hónapig maradhatsz ESTÁ-val, aki ügyesen időzít... és persze aki ki tudja fizetni az amerikai szülés körülbelül tízezer dollár költségét...
2013. júl. 31. 02:50
 19/19 anonim ***** válasza:

Ne keverjuk a szuletes anyakonyvezeset/utlevelet az allampolgarsaggal.

Szuletese jogan magyar allampolgar a magyar allampolgar gyermeke. Tehat nem kell az allampolgarsagot "elintezni".

Azonban ahhoz hogy magyar utleveled lehessen azt kervenyezni kell, es kerni kell a szuletes hazai anyakonyvezeset.

2014. márc. 31. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!