Ha a szüleim magyar állampolgárok és amerikában nyaralnak és mondjuk ott születek meg akkor én milyen állampolgár leszek?
"ez most lehet hülyeség lesz de ha én USA-ba születek akkor Amcsi állampolgár leszek és visszajövünk Mo.-ra akkor engem ki lehet toloncolni?"
Elvileg igen. Ha nem lett elintézve születéskor, akkor nem leszel állampolgár. Azt kérvényezni kell, mindenféle papírokkal alátámaszva, hogy te magyar állampolgárok közvetlen leszármazottja vagy. Ismerek olyan csajt, akinek 3o évesen lett elintézve a kettős állampolgárság, mert eddig csak amerikai volt.
01:59 - majdnem...
21evesen a szuleinek a zoldet tudja elintezni, nem a polgarsagot!!
Ne keverjuk a szuletes anyakonyvezeset/utlevelet az allampolgarsaggal.
Szuletese jogan magyar allampolgar a magyar allampolgar gyermeke. Tehat nem kell az allampolgarsagot "elintezni".
Azonban ahhoz hogy magyar utleveled lehessen azt kervenyezni kell, es kerni kell a szuletes hazai anyakonyvezeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!