Ha a szüleim magyar állampolgárok és amerikában nyaralnak és mondjuk ott születek meg akkor én milyen állampolgár leszek?
"Én úgy tudom hogy ez már nincs így. Születhetsz ott de nem leszel amerikai. A szüleid állampolgárságát kapod."
Ez egy rendkívül meredek kijelntés. Tudnál ezt alátámasztó dokumentumot bemutatni? Én ugyanis semmi ilyesmit nem találtam a neten. Köszi.
Hát nem is kicsit meredek kijelentés, az alkotmány 14. kiegészítésének első mondata:
All persons born or naturalized in the United States, and subject to the jurisdiction thereof, are citizens of the United States and of the State wherein they reside.
Igen, vannak viták hogy ezt szűkíteni kéne de ez nem a magyar alkotmány hogy öt perc átírja akinek eszébe jut.
Igen rosszul, de nem baj, mostmar tudod :)
Barki szuletik az USAban, USA allampolgar lesz.
Aztan ha megszulettel es a szuleid vissza visznek Magyarorszagra, akkor a hivatalban elintezhetik, hogy a magyart is megkapd!
Az mar mas kerdes, hogy anyukadat nagy pocakkal nem biztos hogy felengedik a gepre, pont az ilyen elkerulese vegett:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!