Magyar állampolgár vagyok, de nem Magyarországon élek. Milyen könnyen kaphatok így turistavízumot az USA-ba?
Az ESTA engedélyt interneten kell intézni! Mindegy hol vagy éppen! A visszafordítás pedig ugyanúgy benne van a pakliban, mint régen a túrista vízumnál.
És a visszafordításnak mik a leggyakoribb okai? - buntetett eloelet, korozesi eljaras folyamatban lete, sulyos (lathato) fertozo betegseg meglete, ittas allapot (ingyen konyak a repulon, ugye:), illetve ha megkerdezik mi celbol jossz es azt valaszolod, hogy disszidalni jottel, vagy egyeb bevandorlasi terveid vannak es ezt hangoztatod.
Ezen okok barmelyikevel siman visszaforditanak minden magyarazat nelkul.
Tehát ESTA-val még nem volt ilyen? Az talán bíztató.
Én pont ezt szeretném tudni, hogy ha semmi gubanc nincs velem, akkor is visszafordíthatnak-e, csak mert a kedvük úgy tartja, pofa alapján, vagy akármi.
Unokatesóm 2000-ben dolgozott fél évet Miami-ban szállodai pincérként. Utána hazament Mo.-ra pár hónapra, és amikor visszament, akkor a washingtoni reptéren visszafordították. Az indok: Floridában egy magyarnál találtak kábszert, sorry, egyelőre nem kérünk a magyarokból. Persze ez még, mint írom, a múlt évtized eleje volt.
A visszafordítás legfőbb okai:
- büntetett előélet
- korábban már elutasított vízumkérelem (10 évre visszamenőleg nézik)
- hamis adatok állítása az ESTA engedély kérelemkor
- korábbi amerikai túltartózkodás
- korábbi kutasítás
- nincs visszaútra szóló repülőjegy
- amennyiben a bevándorlási tiszt feltételezi hogy nem csak turistaként jöttél.
Tavaly például Chicago repterére érkeztem Londonból, és az előttem lévő fickónak a táskájában találtak diploma másolatokat és hozzá hiteles angol nyelvű fordítást! Azonnal visszafordították, mert feltételezték, hogy dolgozni jön!
Az a lényeg, amikor kérdeznek, határozottan mondd meg hogy miért jöttél, meddig maradsz, stb. Gyakorlatilag ha olyan napja van, akkor bármibe beleköthet, de ha nincs semmi ami gyanús, akkor nagy valószínűséggel beengednek.
És az lehet számukra mérvadó, hogy mennyi ideig maradok? Valamint az, hogy mennyire látszom idegesnek? (kissé olyan természetű vagyok)
És annak mennyi esélye van, hogy az ESTA-t nem kapom meg, és általában mik az okai?
Az ESTA-t az igénylők 99,9%-a megkapja! Szóval no para!
Ja és ne légy ideges, mert akkor azt hiszik, hogy rosszban sántikálsz! Maradj természetes. Kérdeznek, válaszolsz, ne bonyolítsd túl!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!