Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Novemberben végig lehet menni...

Novemberben végig lehet menni a Sequoia nemzeti parkon? És milyen idő van ott olyankor?

Figyelt kérdés
2013. máj. 30. 17:24
 1/3 Makoscsiga ***** válasza:

Végig menni?? Gyalog vagy kocsival? Kocsival elég egyszerű, de bejárni 16oo km2-t elég macerás. Amúgy novemberben már fagypont körüli hőmérsékletre kell számítani és a csapadék is lehet. Az utak szinte biztosan nincsenek lezárva... bár az average snow novemberre 3o cm. De a fő utat tisztítják. Ezt érdemes elolvasnod:

[link]

2013. máj. 30. 18:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Mivel nagyon eltero tengerszint feletti kulonbsegek vannak a Parkon belul is, ezert nem lehet egy atlag homersekletet ravagni az egesz Parkra. Egesz evben latogathato, persze telen nem az egesz, de el lehet jutni a nagy fakhoz aranylag jol letakaritott utakon. (olyanrol is hallottam mar, hogy Majusban eltorlaszolta a hoeses a kempingezoket, szoval nem eskudnek meg ra, hogy Novemberben nem lesz ho).

A weboldalon (amit elozo linket) illetve itt: [link] nezelodj, es ha mar itt vagytok, erdemes felhivni a Parkot az epp aktualis utlezarasokat illetoen. (559-565-3341 ext. 941)

Utoljara Januarban voltunk, eroskodtem a kolcsonzonel, hogy 4WD autot adjanak, ami remekul szolgalt, repesztettunk el a sok holanccal kuzdo 2WD auto mellett. Ha van ho, akkor lanc nelkul nem engednek be a Parkba (nem kell feltenni, de igazolni kell, hogy van, de ha 4WD autoval mentek, akkor lehet, hogy megusszatok a lanc hasznalatot).

En meg eletemben olyan gyonyorut nem lattam, mint Sequoia telen/hoban. Nem kellett eszaki-sarki gunyaba oltozni, egy komolyabb pulover es egy kabat eleg volt; persze este futeni kellett a szobat.

2013. máj. 30. 22:27
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Természetesen én sem úgy gondoltam hogy teljesen végig de autóval a nagy részét!
2013. máj. 31. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!