USA-ba lehet kaját bevinni (csokik, fűszerek, ajándék lenne)?
Szerintem becsomagolt "gyári" cuccokkal nem lehet baj. Mi egyébként is szoktunk hozni ezt-azt... karácsony után egy ilyen kis pakkal jöttünk vissza: [link]
Ha meglátják, valószínűleg nagyot néztek volna... :D De az az alap, hogy 5o túrórudi alatt nem nagyon látunk vendégül senkit. És szoktunk kapni csomagban kolbászt, sonkát, pálinkát. Az ilyen füstölt tartósított húsok simán kibírnak pár hetet. De azok nem boltik, hanem falusi, mesterremekek. nyamm.
Van amit be lehet hozni az USAba minden gond nelkul.
Ha ilyesmi van nalad, akkor nincs miert aggodnod.
Van amit tilos behozni az orszagba, de ennek ellenere a legtobben beprobalkoznak vele. Itt ket lehetoseg van: nem talaljak meg, behozod, orulsz.
Megtalaljak, elkobozzak (kidobjak), szomoru vagy.
En nem javaslom hogy olyat hozz, ami a tilos listan van (mint peldaul zoldseg, gyumolcs, hus). Bar buntetni nem szoktak erte, egyszeruen kidobatjak veled, de ha tul sokat koltesz kolbaszra es a repteren a kukaban vegzni, akkor lehet hogy nagyon szomoru leszel.
Csokit, turo rudit, kekszet, fuszert, cukorkat lehet behozni. En meg gesztenye puret is szoktam, amit egy alkalommal meg is vizsgaltak, de nem tiltott termek, ezert behozhattam.
A repulon megettem egy banant es a banan hejat a szatyorba raktam. Amig vartam a borondot a biztonsagis oda jott a kutyaval es a kutya azonnal jelzett. A no atvizsgalta a taskamat es latta a banan hejat es mondta, hogy dobjam ki es egyebkent ha meg nalam lett volna a baban akkor azt is ki kellett volna dobnom, vagy ott helyben elfogyasztani.
A zoldseg/gyumolcs/noveny feluleten korokozok lehetnek, amik a helyi floraban/faunaban fertozest okozhat, ezert tilos behozni.
A hus termekeket pedig azert, mert nem tudjak ellenorizni a hus eredetet es felnek a kergemarha kortol meg egyeb betegsegektol.
En meg nem hallottam arrol hogy megbuntettek volna barkit is, szerintem az elozo kommentelo peldajanal az utazo hazudott a szendvicsrol es mikor lebukott utana mar jart a buntetes.
Amugy itt a hivatalos oldal, itt mindent leirnak, hgy mit lehet es mit nem:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!