Ajándék (üveg bor) postázása lehetséges Észak-Amerikába?
Szeretnék egy ismerősömnek egy üveg saját bort küldeni ajándékba (Chicagoban lakik). A kérdésem az,hogy egyáltalán ilyen jellegű dolgot be engednek e az országba? úgy tudom az élelmiszerek jelentős részét tilos bevinni.
Találtam egy leírást erről,de olyan,hogy üveg bor,vagy üveg ital bevitele megengedett -e arról konkrétan nem írtak. De pl. a konyakos meggyre írták,hogy tilos.
Egyébként gondolom valami futárszolgálattal kell küldeni.
Aki esetleg tudja a választ annak előre is köszi!
Bort lehet kuldeni, de csakis futarszolgalattal, mert a USPS (amcsi posta) nem szallit semmi folyadekot.
Egyszer en is bementem egy uveg palesszel itt a postara es elzavarkat, a UPS elvitte volna de olyan horribilis osszegert, hogy inkabb mi ittuk meg a piat :)
kedves első hozzászóló:
elképzelhető hogy 28 000 HUF lenne egy üveg bor kijuttatása? :) azt írtad ,hogy nem olcsó...
de csomagolással is max 1 kilós kis méretű csomag 28 000 HUF...azért soknak tűnik.
Kedves második hozzászóló:
nem emlékszel rá,hogy milyen szolgáltatóval küldték?
A korábban ajánlott felháborítóan drága :(
Elso vagyok; nekem egyik allambol a masik allamba kellett volna postaznom a piat. A USPS neni eszrevette hogy folyadek (lotyogott mikor megfogta a dobozt hogy a merlegre tegye) aztan elzavart.
Bementem a UPS-hez es olyan 60 dollar koruli arat mondtak.
Igaz, hogy valami dijnyertes draga pia volt, de annyira nem draga, hogy 60 dollart kiadjak postakoltsegre :)
A sima posta biztos olcsobban elviszi, csak ne aruld el, hogy mi van benne. A gaz az, hogy mindig megkerdezik "anything liquid, fragile, perishable" es ha hazudsz es valahol a szortirozoban derul ki, hogy folyadek, akkor siman kidobjak a kukaba es buktad a pia arat meg a postakoltseget es sose derul ki miert nem ert celba a cucc es meg reklamalni sem fogsz tudni. Persze ha szerencses vagy, akkor ugy jarsz mint Donci es megerkezik a "tiltott szajre" :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!