Mi a véleményetek erről az amerikai munkaközvetítő cégről?
Szeretnék kimenni az USA-ba dolgozni. Egy apróhirdetési újságban találtam ezt a lehetőséget még tavaly ősszel. most szedtem össze annyi pénzt, hogy bele tudnék vágni. Átolvastam az egész weboldalukat és nem tűnik csalásnak. Pénzt nem kérnek előre és bejelentenek állandó munkaerőnek. Az utazást magamnak kell állnom saját költségből. Sokat töprengtem rajta, hogy lehet-e benne valami átverés, - mert ugye a mai világban roppant körültekintőnk kell lenni - de nem találtam semmi buktatót. A közvetítői díj 1000$ amit 3 hónapon keresztül 3 részletben arányosan vonnak le a fizetésemből.
(Nyilván ingyen senki nem visz ki embereket dolgozni.)
Szóval szerintetek lehetséges, hogy van benne valami buktató vagy átverés? Esetleg valaki volt már kapcsolatban ezzel a közvetítő céggel?
Minél több ember véleménye érdekelne.
A weblapjuk:
Kicsit naiv vagy kerdezo, de semmi baj. Orulok, hogy kerdezel, mert te legalabb utana jarsz a dolgoknak.
A tobbiek mar leirtak a munkavizumrol amit tudni kell.
Ez a ceg pedig lehet egy valos ceg, de amit csinalnak az nem hivatalos.
Kijosz az USAba ESTAval, az esta turistaskodasra jo, dolgozni ezzel Tilos. Ha lebuksz kitoloncolnak. Ha lejar a 90nap tartozkodas, amit az estaval kapsz, akkor onnantol illegalissa valsz.
Mivel eleve illegalisan vallalsz munkat (estaval), ezert semmifele kovetelesed a ceg fele nem lehet! Ha atvernek es nem fizetnek ki, akkor nem tudsz hova fordulni, mert a helyi hatosag nemhogy elzavar, de meg jol le is csesz, hogy feketen dolgoztal, a helyi magyar kovetseg pedig csak csovalja a fejet, hogy miert tettszett dolgozni, mikor estaval tilos?
Vagyis egy hatalmas kockazat az egesz, es semmi biztositekod nincs.
Az apukad pincer haverja biztos hogy nem feketen dolgozik. Lehet hogy felesegul vett egy amcsi not es neki mar megvannak a papirjai.
Az sem teljesen fedi a valosagot, hogy csak Magyarorszagrol lehet papirokat intezni. Ha kijosz estaval es szerelembe esel egy amerikaival es a 90 nap lejarata elott meghazasodsz es beadjatok a papirokat, akkor (allamtol fuggoen) 5-9 honapon belul megkapod a letelepedesi engedelyt, amit zoldkartyanak is hivnak. Ezzel termeszetesen mar ott dolgozol, ahol akarsz.
Az osszes ismerosom aki hazassag utjan intezte a papirjait, kb. 5-7 honapon belul megkapta a zoldet. Aki tizen eveket var a papirjaira, az valamit nem jol csinalt, vagy nem hazassag utjan adta be a papirokat, vagy nem tudom mi tartott olyan sokaig, de hazassag utani zolddel 3 even belul lehet allampolgarsagert folyamodni. De ez mellekes, ez teged majd csak akkor erdekel, ha mar megvan a zolded.
En a helyedben nem koltenem a sporolt penzem ilyen ketes cegre, mint amit belinkeltel. Foleg azert nem mert olyan dolgot hirdetnek, ami illegalis. Jelentkeznel egy olyan ceghez, akik teszem azt azt hirdetik, hogy Ukrajnabol hozzatok be nagy tetelben cigit, meg ilyeneket? Nem ugye, mert tudod, hogy az illegalis.
A vesztenivalod az, hogy megalaznak, es kitiltanak. Soha tobbet az USAba nem johetsz vissza, meg akkor sem, ha teszem azt evek mulva gazdag csaladod lesz es a gyerekeid sirnak, hogy ugy szeretnek latni a Grand Canyont. Te ide vissza valoszinu nem johetsz :(
Nem eri meg!
Nagyon szépen köszönöm ezt a részletes választ. :) Igen olvastam erről az ESTA-ról. Lényegében vízum mentesen lehet utazni maximum 3 hónapra turistáskodni. EZ OK!
Na de arra szinte "nulla" esély van, hogy ez az általam belinkelt cég rendes munkavállalóival vigyen ki? Mert ugye létezik ilyen vízum. Tényleg olyan nehéz megkapni? Az nem lehetséges, hogy ennek a cégnek hamarabb megadják?
kedves ma 15:09, ha nem vagod a temat, nem baj, en sem ertek mindenhez, de amihez nem ertek, arrol inkabb nem formalok velemenyt...
Kerdezo, igen jol tudod, van munkavallaloi vizum es igen, ezt mindig a munkaltato intezi, vagyis a ceg, akinek szuksege van rad. Kizart dolog, hogy ez a ceg ilyesmivel foglalkozzon, illetve, hgoy ilyesmit el tudjon intezni, megpedig a kovetkezo okbol:
Teszem azt van nekem egy magyar ettermem. Magyarorszagrol akarok embereket alkalmazni. Nem lehet csak ugy, hogy felulnek a gepre kijonnek es hello, hanem nekem az allast meg kell hirdetnem. Fog jeletnkezni egy csomo ember. Mindegyiket meg kell interjuvolni majd megindokolni, hogy miert nem jok az adott posztra.
Pl. egy magyar etteremnel trukkozhetek, mert az amerikai szakacs nem tudja mi az a rantas, vagy igazi gulyast csak magyar ember tud fozni stb.
Ha ez megvolt, akkor beadok egy rakas papirt a hivatalnak, hogy marpedig nekem a magyarorszagi illeto kell. Ez idobe es rengeteg penzbe kerul, ugyanis a nyomtatvanyoknak ara van. Ha a papirokat elinteztem, akkor johet az illeto dolgozni.
Egy masik ilyen peldaul egy amerikai magyar templon, ahol a mise magyarul hangzik el, es a helyi pap bacsi keres maga melle magyar ministranst vagy mit. Ilyen esetben pl. csak magyar anyanyelvut tudnak alkalmazni, viszont van egy csomo Amerikaban elo magyar, aki jelentkezni fog az allasra, igy mar Magyarorszagrol kihozatni embert nagyon nehez lesz.
Ertheto?
Vagyis takaritani mindenki tud, semmifele kepzettseg, kulonleges szaktudas nem szukseges hozza. Barmelyik helyi munkanelkuli szivesen elvallalja a melot.
Ennek a cegnek a tevekenysege illegalis es kockazatos!
Azt javaslom hogy olvasd végig ezt a blogot, hangsúlyozom hogy végig!!!!!!!!
Sok érdekes dolgot olvastam, és a cég képviselője is megszólal majd. Talán a végén okosabb leszel!!
18:27 es
Ugyanezt irtam le mint te, csak 2 sorban...
Igen, igen. Végig kell olvasni. De tényleg végig!!!! Habár már ez egy jó dolog, hogy 3 éve vitatkoznak rajta. Tehát azóta működik jól. Nem léptek le pár hónap alatt. Ez azért mond valamit. De nekem van kint ennél a cégnél ismerős is. Minden úgy van, ahogy le van írva. ESTA-val vant kint mindenki, és dolgozik, éli világát. Ott ezzel nem foglalkozik senki. Vezetnek autót, járnak nyaralni, stb. Boldogok, és van normális életük. Mi kellene még? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!