Van köztetek olyan, aki megpróbált belépni az USA-ba, de visszaforditották? Milyen indokkal tették ezt?
"Szerintem ez elég irreális."
Ok, azt tartom még elképzelhetőnek, hogy a repüllőgépen kitöltendő form-ra azt ikszelte be, hogy van nála élelmiszer, meg mittudomén. Azt valóban megnézi a bevándorlási tiszt, és akkor lehet, hogy visszafordítja.
Sziasztok! Akkor Én is megírom, hogy Én milyen pórul jártam anno.
Az érettségim előtt voltam egy évvel, felmentem Pestre az Am.-i nagykövetségre (ahol 3 és fél órát várakoztam, na mind egy), ahol benyújtottam a papírokat, az igazolásomat a suliról, és azt a papírt is arról a kirándulásról amit hirdettek a grand kanyonról és a Niagara vízesésről. (1 hetes útról volt szó). A foglalást és egyebeket is felmutattam. Megnézte az útlevelemet és megkérdezte, hogy van e valamim itthon ami visszaköt. Mondom az iskola és még a családom: testvérek, párom. Ennyi volt. Nem érdekelte hogy sulizom meg hogy itthon vár a családom. Meg sem nézte a papírjaimat, nem is érdekelte. Visszautasított. Kérdezem, hogy miért mi az oka? A tolmács mondta, hogy: - Nincs amiért visszajönnék. Ingatlan, autó stb.. a suli és a család nem elég indok. Ez volt kb. 9 évvel ezelőtt.
3 évre rá megint megpróbáltam. Akkor már az interneten kellett igényelni a turista vízumot (Esta-t). Itt az írtam be ,hogy nem voltam visszautasítva (amit nem kellett volna)!!!! Úgy gondoltam, hogy majd nem veszik észre, nem vagyok a rendszerben. Kimentem Amerikába ahol anyum 15 éve él. (Azt tudni kell, hogy ez alatt testvéreim voltak kint). Hozzá mentem volna. Happy minden úgy gondoltam. A csekkolásnál ahol fel kellett mutatni a papírokat és az útlevelet, ott azt mondta a pasi, hogy menjek be az őrszobára. Be is mentem. Kérdezik, hogy ez Én vagyok? odafordítja a számítógép monitort és mutatja a régi útlevelemben szereplő képemet és mellette az adataimat .Kijelentette hogy nem mehetek át a határon vissza kell menjek. Kérdezi a rendőr: - Miért csináltattam új útlevelet? ( lejárt!)Ami igaz!!! Kijelentette hogy hazudtam a visszautasításról. Kérdezte, hogy kihez megyek,meddig akarok maradni? (Édesanyámhoz és 3 hónapig) -honnan szereztem pénzt az utamra? (Dolgozom!) Persze egy picit bővebben mondtam a válaszokat... Mondta üljek le. Várakoztam 2 órát majd anyum kintről érdeklődött, hogy mi van velem, láttak e engem. Nem volt nagy keresgélés mert csak Én voltam egyedül az őr szobán. Behozták anyumat, kérdezgették majd engedték, hogy beszélhessen velem. Ott lehetett 1 órát velem. A repülő este 11 kor landolt. éjfélkor anyumat behozták majd egy órával rá elküldték. Megnyugtatták azzal, hogy kapok ételt és valami olyan helyet ahol lefeküdhetek. A rendőrnő kaja maradékát kaptam meg!!!!!! Amihez pofa kell!!!!!! ott evett előttem és aztán odatolta elém a maradékot ami nem kellett Neki. Megalázóóó!! Csak azért ettem mert epilepsziás vagyok, az éhség, idegesség és a fáradtság is urrá nőtt rajtam.
Kikéredzkedtem wc- re. Egyedül nem mehettem így egy őr kísért el, de úgy hogy a takarítónőnek ki kellett mennie míg wc-tem. A férfi nem jöhetett be. Visszatérve látom a fehérneműimet és a ruháimat ami volt a bőröndömben mind az asztalon kiszórva!! Fel voltam háborodva. Csak tudnám mi az Istent kerestek ennyire?????
2-3 ó fele BILINCSBEN átvittek egy másik helyre egy autóval. Előtte egy vastag bőr övet raktak rám amihez a bilincs volt rögzítve. Nevettek rajtam mert olyan vékony voltam, hogy nem volt nagyobb lyuk a szíjon.Ilyet is csak filmekben láttam.Ezek a .... rendőrök nevettek a végén is, amikor megérkeztünk. mondták hogy száljak ki. Erre azt mondtam, hogy meg mondaná nekem hogy hogyan mert bilincsben vagyok nah meg a biztonsági öv előttem volt. Két rendőr kísért. Egy olyan terembe vittek ahol kínaiaktól arabokig voltak teli. Amikor ott voltam a bilincs már nem volt rajtam. jah meg volt egy k...a is amit még nem is láttam négerben. A bőröndömet elvették egy kupacban volt a többiekével. Nem lehetett telefonálni. 2 szer rám is szóltak hogy ne piszkáljam a telefonom mert elveszik és, hogy a mellettem lévő székbe ne tegyem fel a lábam (persze cipő nélkül raktam fel). A végén nem is érdekelt , hogy ha rám is szólnak hiszen már mit tudnának velem csinálni.Már nem is érdekelt semmi. Felálltam a székemből és odabattyogtam a bőröndömhöz hogy kivegyem az a papírt amivel igazolom hogy epilepsziás vagyok és kell kaja és kell hogy be vegyem a gyógyszeremet. A nő aki ott ült rikácsolt valamit csak annyit értettem belőle hogy üljek le. A nőhöz odatettem a papírt és mutattam neki hogy epilepsziás vagyok és rosszul vagyok az éhségtől. volt nálam dollár adtam az őrnek belőle és hozott mekis kaját és egy nagyon nagy kv val.fél literes pohárban teli kávával és Egy tojásos szendvics krumplival. Egészen este fél 8 ig azt őrizgettem és minden órában egy kis falatott ettem, mint egy koldus olyan voltam. Végre eljött az idő. A csuklómat nyújtottam , mondták hogy nem rakják rám. Sok folyosón mentünk át.A másik repülőtéren nem engedték hogy bármit vegyek kv-n kívül. Azóta iszom a kv-t.Senki nem ülhetett mellém. két oldalamon a rendőrök ültek. Annyit kértem tőlük hogy ablak mellé kérjék az ülésemet. Amikor felszálltam a gépre leültem a vészkijárat mellé. egy idős okoskodó ember kikérte magának, hogy nem elég hogy a bőrnője itt van fent, ráadásul még nem is tud angolul,hogy ha baj van akkor utasítsa az embereket. a stewardess helyet cseréltetett vele. Legszívesebben elküldtem volna melegebb éghajlatra. itthon 2 rendőr várt. Mondtam nekik hogy mi volt.Ők meg mesélték, hogy ezekkel nem szabad foglalkozni, nagyon sok embert visszaküldtek és volt közben egy terhes nő is köztük. A rendőr nyújtotta az útlevelemet, hogy majd odaadja erre mondom Én hogy ne adják vissza mert azt mondták az őrsön és a stewardessnek is hogy küldjék valamiért vissza. Erre az itteni rendőrök közölték, hogy nem áll jogukban visszakérni, és ez az Én tulajdonom.
Nos, igy jártam . Ez tényleg megtörtént velem. Szóról szóra!!!!!Filmbe illő mondhatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!