A nyáron kiutaznék az usába egy New York melletti kisvárosban kaptam egy állás lehetőséget?
Milyen Vízumot kell kiváltanom? (ha igen hol kell kiváltani?)
Milyen papírok kellenek még a vízumon kívül?
Mennyi ideig maradhatok kint?(ez lenne az 1. kiutazásom)
Munkáltatótól kell kérnem meghívót?
A bevándorlási-tisztek nagyobb valószínűséggel visszafordíthatnak, hogy ha munkavállalói vízummal utazok ki?
"A bevándorlási-tisztek nagyobb valószínűséggel visszafordíthatnak, hogy ha munkavállalói vízummal utazok ki?"
Ha engedéllyel utazol ki, akkor nem fordítanak vissza.
"Milyen Vízumot kell kiváltanom? " - A munkavállalási engedély kérelmet a munkáltatód nyújtja be, majd elküldi neked, mellyel kiutazhatsz.
"Milyen papírok kellenek még a vízumon kívül?" - SSN kártya. (Mint nálunk a TB kártya.)
"Mennyi ideig maradhatok kint?" Ameddig a munkavállalási engedélyed szól!
Most komolyan! Ennyire hogy lehetsz tájékozatlan? Ha valós állásajánlatot kaptál volna, akkor a munkáltatód intézne neked mindent, és minden információt elmondana. Így előre megmondom neked, hogy amire kimész 99 %-k eséllyel feketemunka lesz, amivel egy életre elvágod magad. Aki az USA-ban keres állást, annak ilyen, mint a te kérdéseid nincsenek, mert a cég, ahova megy, mindenről tájékoztatja hivatalosan.
Köszönöm a válaszokat!
Nem fekete munkáról van szó, csak az a helyzet hogy nagyon sok ismerőst kérdeztem a papírokkal kapcsolatban mielőtt elkezdenének komolyan intézkedni ezzel kapcsolatban gondoltam érdeklődők itt is!
Mégegyszer is köszönöm! :)
Egy ismerős ajánlott egy olyan lehetőséget hogy dolgozhatnék nála teljesen LEGÁLISAN és mielőtt felvenném vele újra kapcsolatot hogy lefixáljuk a szerződést gondoltam körbe érdeklődők.
Szerintem ez nem gyanús hanem előreinformálodás!
"Nem fekete munkáról van szó, csak az a helyzet hogy nagyon sok ismerőst kérdeztem a papírokkal kapcsolatban mielőtt elkezdenének komolyan intézkedni ezzel kapcsolatban gondoltam érdeklődők itt is! "
De nem érted hogy nem ismerősöket kell kérdezni, hanem a céget, ahova mész! A munkavállalási papírjaidat, minden egyebet első körben a cég intézi, majd a bevándorlási hivatal elküldi a helyileg illetékes nagykövetségre, amely hivatalosan kiértesít, hogy mikor veheted át!(A munkavállalási engedély átvétele előtt még orvosi alkalmassági vizsgálat is van, melynek eredményét magaddal kell vinned a követségre.) Ezután utazhatsz csak ki és vállalhatsz munkát! Ez egy ilyen folyamat.
Jó rendben!
Köszönöm a tanácsokat!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!