Az édesapám előző hazásságából származó féltestvérem révén szert tarthatok-e a bevándorló státuszra? Ő tizenöt éve él kint az USA-ban, három éve állampolgár, előtte zöldkártyával tartózkodott kint.
Illetve ha én, ő általa nem tehetek szert a zöldkártyára akkor az édesapánk igényelheti-e? (Mivel nem vagyok házas ezért elvileg nekem apukám után meg járnia kell ilyen módon..) A választ előre is köszönöm!
Ha a felteso elmult 21, akkor kerheti apukajanak/anyukajanak a zoldkartyat.
Ha meg nem multal el 21, akkor apukad (miutan megkapta a zoldkartyat) kerheti neked a zoldkartyat.
Ha elmultal 21, akkor az amerikai allampolgar feltestvered kerheti neked is a zoldkartyat.
De jol irtak fentebb, ezek ilyan tizenakarhany evekbe kerulnek es addig vagy 1. nem hagyhatod el az orszagot ha mar itt vagy 2. nem johetsz be az orszagba, ha a kervenyt Magyarorszagrol intezed.
Apukad hamarabb megkapja, mert o szulo.
Itt van minden:
Ha a testvered igenyelne neked,akkor F4 kategoriaba kerulnel. Ebben a kategoriaban most kerultek sorra a 2001 januari igenylesek,Tehat kb 10-11 ev varakozasi idore szamithatsz.
A lanyom most fogja megkapni a zoldkartyat julius vegen, F2B kategoria,es 2004 aprilisaban adtam be a kerelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!