Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Tudom-e majd használni az...

Tudom-e majd használni az USA-ban a Magyarországon vett utazási 120/230 V-os hajszárítót feszültség átalakító nélkül, szimplán csak dugaljátalakítóval?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy a 100-240V-on működő laptopok, mobilok, fényképezők mind használhatók, de mi a helyzet a hajszárítókkal? Vagy inkább érdemes volna egyet kint venni?

2012. máj. 29. 16:16
 1/5 dellfil válasza:
100%

Nem. Azért nem, mert nem szoktak hajszárítóba (vasalóba, kenyérpirítóba, hajsütővasba, stb...) úgynevezett "intelligens" tápegységet szerelni.

Az általad felsorolt eszközök között - manapság - már sok olyan van, amelyek tápegységének hálózati része érzékeli, hogy mekkora (megméri) a "konnektorból jövő delej", és annak megfelelően állítja be a kapcsolóüzemű rész paramétereit. Töltők, laptop tápok, stb... vannak ilyenek.

De amely eszköz "élből" működik - működhet - "nyers 220V-ról" (240V) (110V) azt bizony a helyi viszonyokra méretezték. És csak ott használhatók.

Tehát az itt vett és 240V-ra méretezett hajszárítód odakinn alig fog "pöcörögni". Nem igazán fogsz vele hajat szárítani. :D

dellfil

2012. máj. 29. 17:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ! Csak gondoltam megkérdezem, mert arra azt volt írva , h direkt utazási és két feszültségállással. Akkor ezek szerint jól tettem, hogy nem vettem meg:)Egyébként a sajátom 220-240V-os, de erről tudtam, hogy biztosan nem fog működni, ezért is örültem meg a boltban, hogy az esetleg igen. Köszi még egyszer, akkor majd kint nézek egyet.
2012. máj. 29. 17:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A legtobb motel/hotel furdoszobajaban van hajszarito. Ha nincs, a recepcion kersz egyet.

Ha az otthoni cuccra ra van irva, hogy 110/220V es az hogy 50Hz/60Hz, akkor az mukodni FOG az USAban, csak egy aljzat atalakitot kell beszerezned, ami a ket hengeres fembol ket lapost "varazsol".

Ilyen:

[link]

2012. máj. 29. 22:32
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
be tudod kapcsolni de ahogy irtak elottem, alig fog lehelni vmi levegot :D de amugy szinte fillerekert lehet venni hajszaritot, nem eri meg kihozni.
2012. máj. 31. 12:48
 5/5 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszi a válaszokért! úgy döntöttem, hogy kint veszek egyet, az a biztos, nem akarom otthonról feleslegesen cipelni
2012. jún. 1. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!