Az USA-ban ugyanolyan a konnektor, feszültség, mint Nagy Britanniában?
Van egy angliai átalkítóm, de nem tudom, hogy azt tudnám-e használni az USA-ban.
Köszi!
Jól írja az első.
Európában (és Nagy-Britanniában is) 220V és 50Hz-es a hálózat. Az más téma, hogy sok országban eltérőek a csatlakozó aljzatok.
Az USÁ-ban viszont 110V és 60Hz-es a hálózat, így az eszközök többsége nem is működne ott (de azért van néhány dolog úgy tervezve, hogy mindkettőn üzemeljen). Állítólag azért alakult így, hogy ha netalán lerohannák őket a szovjetek, akkor ne tudják ott használni a felszerelésüket...
Sajnos én is így sejtettem, de gondoltam hátha :)
Köszönöm szépen mindkettőtöknek, akkor holnap keresek valahol egy átalakítót, hogy legalább a laptopot tudjam rögtön használni!
A laptopodra valoszinu ra van irva, hogy 50Hz/60Hz, az azt jelenti, hogy hasznalhatod itt kint.
Ami az atalakitot illeti, csak egy muanyag dugaszt kell vegyel, aminek az egyik felebe bedugod a magyar kor alaku csatlakozot, a masik felebol pedig ket lapos alaku amcsi dugo jon ki.
Igy nez ki:
neked az 1. kell, amit a legtobb elektronikai uzletben talalsz, szerintem nem tobb mint 10 dollar.
Nem kell meregdraga adadptereket venni, mert az aramot nem kell atalakitanod (legalabbis a laptophoz nem kell) csak a dugojat kell.
(en peldaul a 4est hasznalom mikor hazamegyek es viszem magammal a hajsuto vasat, ami mukodik amcsi/magyar arammal is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!