Laptopot behozhatok USA-ból Londononi átszállással gond nélkül, vagy fizetnem kell adókat? Vagy ha kézipoggyászba vagy bőröndbe teszem (csomagolás nélkül) nem piszkálódnak?
En mar tobb laptopot is vittem USAbol Mo-ra ugy hogy valaki rendelte. (vagyis egyiket valaki rendelte, a masikat anyunak ajandekba)
Kibontottam, bekapcsoltam, beallitottam egy hatterkepet, es ugy vittem be az orszagba mintha az enyem lenne. Elofordul hogy bekapcsoltatjak, es akkor lathattak volna, hogy nem most eloszor indul el a gep, plusz a hatterkep is arra utalt volna, hogy a sajatom a masina.
Ha a gyanu felmerul, hogy kint vetted (mert nagyon uj, rajta az arcimke stb) akkor megkernek, hgy bizonyitsd, hogy Mo-rol vitted ki. Mivel nem tudsz magyar blokkot produkalni, igy elveszik es a vam kifizetese utan visszaadjak. (ha helyben kifizeted, akkor meg ott helyben visszaadjak.) nem tudom mennyi, talan 25%os afa? Ennek nezz utana, vagy hivd fel a vamosokat es kerdezd meg, az a biztos.
Mindenkepp a kezipoggyaszba rakd! A borondben serulhet!
Amikor elhagyod az USA teruletet, akkor a biztonsagi kapunal ki kell vedd a kezibol es kulon fel kell rakni a szalagra. Ha elfelejted, akkor miutan atmentel a detektoros kapun utana kivetetik veled a csomagbol de akkor kipakolnak mindent a kezidbol, gatyat, fogkefet, bugyit, mindent :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!