Utazás az USÁ-ba? Ha valaki megkapta az ESTA-t minden gond nélkül, van itthon munkája és családja, és így szeretne három hetet az USÁ-ban utazgatva tölteni, akkor mekkora eséllyel lesz gond a határon?
Úgy hallottam, hogy előfordul, hogy a határon az őr egyszerűen minden ok és indoklás nélkül megtagadja a beléptetést, és, hogy ez ellen semmit sem lehet tenni...
Én nagyon el lennék keseredve, ha ez történne, mert egyrészt ez az út régi álmom, másrészt meg rengeteg pénzem van már benne (és lesz még, mire oda jutok, hogy a határon álljak), szóval, ha egyszer csak közölnék, hogy akkor forduljak vissza azonnal... Hát, el tudjátok képzelni. :s
Nem zöldkártya lottóztam soha, nem jelentkeztem állásra sem, sosem voltam még kinn, büntetlen előéletű vagyok... Ha ez számít.
Köszönöm a válaszokat!
A munkahelyemtől akkor beszerzek igazolást. Gondolom nem kötelező hiteles OFFI fordítás, elég a sima is, ugye? (Elég drága egy hiteles fordítás...)
És akit visszafordítottak, azt tényleg feltették a következő hazafele tartó gépre, vagy hogy volt? :s
"És akit visszafordítottak, azt tényleg feltették a következő hazafele tartó gépre, vagy hogy volt? :s"
Van egy barátom az USA-ban, ő bevándorlási ügyvéd, ő elmondása szerint, a legtöbbször akit visszafordítanak, ő nekik felajánlják azt hogy vonja vissza saját maga a bebocsátást és ez esetben nem kerül be a rendszerbe az, hogy visszafordították, így megkönnyítik a későbbi esetleges visszajövetelt. Aki ezt nem fogadja el, annak pedig bekerül a gépbe az hogy visszafordították.
Hát ez szuper. :S
És hogyan lesz az embernek hirtelenjében repjegye haza? Azt intézik, vagy "csinálj, amit akarsz"? :s
na ez ugy van, hogy a határon álló emberke hivatalos feladata az, hogy minden egyes belépő embert potenciális bevándorlónak tekintsen. a te feladatod "meggyőzni", hogy ez nincs igy. de nem genyóznak a reptéren, feltesz pár kérdést: pl kihez jöttél, mennyi időre, mikor mész haza, mit fogsz csinálni stb. ha ezekre nem tudsz egy normális választ adni - ami ha nem hazudsz nem valoszinu - akkor fordithat vissza. tehát ilyeneket még csak véletlenul se mondj, hogy MAJD egyszer esetleg kiköltözni és hasonlók. olyat már hallottam, hogy valakit visszaforditottak, de az az ember dolgozott illegálisan és valahogy kicsalták belőle hogy bevallja, meg olyat hogy valakit majdnem visszaküldtek, de ő is maradni akart. olyanról én nem tudok, hogy valakit teljesen ártatlanul nem engedtek be. sőt több olyat tudok, akiket beengedtek és mégis maradtak.
szóval no para, nem rendőrségi kihallgatás lesz a határon :D ha nem hazudsz és tényleg csak kirandulsz, én a helyedben nem aggódnék. jó utat :)
Akkor jó. :)
Amúgy én senkihez nem megyek, csak egyedül fogok utazgatni három hétig... Ez gyanús lesz? :s
esetleg megkérdezik miért egyedül mész, legyen rá egy jó válaszod, lehetőleg az igazság, és nem lesz semmi gond. nem szoktak csak ugy visszaküldözgetni mindenkit aki nem egy tipikus családi nyaraláson van. :D
mondok egy példát: ha azt mondanád hogy nincs családod, egy barátod akarod meglátogatni aki történetesen ellenkező nemű, és 3 hónapig maradsz, állásod otthon nincs, na az már necces, de még ittis lehet joindulatu az officer. és általában nem szemetek :)
Oké, köszi. :)
Annyi az igazság, hogy mindenki, akivel megbeszéltem, hogy együtt megyünk, visszamondta, mikor meglátta az árakat. Jó, ezt persze megértem sajnos. :(
De én évek óta erre gyűjtök (amúgy azt hittem, ők is, de mindegy... Már évekkel ezelőtt megbeszéltük, csak - ismételten - kiderült, hogy nem vettek komolyan), szóval nekem azért lett most meg, de ez nem azt jelenti, hogy milliomos lennék...
És csak azért lemondani a nagy vágyamról, mert nem tud más jönni... Akkor megyek inkább egyedül. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!