Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Utazás az USÁ-ba? Ha valaki...

Utazás az USÁ-ba? Ha valaki megkapta az ESTA-t minden gond nélkül, van itthon munkája és családja, és így szeretne három hetet az USÁ-ban utazgatva tölteni, akkor mekkora eséllyel lesz gond a határon?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, hogy előfordul, hogy a határon az őr egyszerűen minden ok és indoklás nélkül megtagadja a beléptetést, és, hogy ez ellen semmit sem lehet tenni...

Én nagyon el lennék keseredve, ha ez történne, mert egyrészt ez az út régi álmom, másrészt meg rengeteg pénzem van már benne (és lesz még, mire oda jutok, hogy a határon álljak), szóval, ha egyszer csak közölnék, hogy akkor forduljak vissza azonnal... Hát, el tudjátok képzelni. :s

Nem zöldkártya lottóztam soha, nem jelentkeztem állásra sem, sosem voltam még kinn, büntetlen előéletű vagyok... Ha ez számít.

2012. márc. 4. 14:33
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszi, ez megnyugtató. :)

Remélem, nem lesz semmi gond. Már most be vagyok sózva, pedig még vagy fél év... :P

2012. márc. 13. 11:06
 12/18 anonim ***** válasza:
Én is paráztam elöször - ebben semmi rossz nincs . De ha nem voltál kitiltva soha az usaból kizárt,hogy gond legyen . Jah : én zöldkártyalottózok is már évek óta ,akkor is volt aktiv jelentkezésem,amikor elöször mentem - kb. a kutya nem foglalkozott vele . Arra azért probálj meg vigyázni ,hogy amikor sorban állsz a sárga vonal mögött és várod,hogy a bevándorlási tiszt szólitson próbálj nem fekát keresni -hanem mondjuk középkorú fehér nőt . Ezt nekem is csak ajánlották,hogy van-e valami létalapja nem tudom ,de eddig bevált (igaz Washingtonban JFK-n léptem be mindig az USA-ba,ahol kb. 30 tiszt van egyszerre szolgálatban
2012. márc. 13. 11:50
 13/18 A kérdező kommentje:

Ja, hogy még választhatok is?

Nem is tudom, hogy kell ezt elképzelni. :$

Amúgy sokáig tart ilyen módon a beléptetés?

És ugye a belföldi járatokon már nem csinálják ezt végig minden alkalommal? (Mivel sokat fogok országon belül is repülni.)

2012. márc. 13. 11:54
 14/18 anonim ***** válasza:

azért válassz fehéret ha tudsz, mert nehezen lehet érteni a feketék beszédét, főleg ha nem vagy hozzászokva. (meg a fehér középkorú nők kedvesebbek:) nekem nem lehetett választani, feketét kaptam :D alig értettem. de nem gáz, nem angolbol vizsgáztunk, legfeljebb elismételte többször .D nem tart amugy tul sokáig az egész, nem emlékszem mennyi pontosan de nekem nem tunt soknak.

csak 1x kell megcsinalnod ezt a macerát, amikor először lépsz az országba. illetve ha kulfoldröl jössz szerintem bármikor amikor belépsz. de belföldön már nincs ez.

2012. márc. 13. 12:08
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem szigorú beléptetés csak a nemzetközi járatok érkezésekor van. A belföldi járatok simán mennek.

Nekem sosem volt lehetőségem választani, hogy melyik tiszthez álljak a sorban. Többnyire a hosszú sor végén az egyes kapukhoz odairányítják az embert. Egyszer feka csávó volt, kétszer latino csávó, egyszer se szívóztak, hova jön? Miért jön? Meddig marad? Tudtam rendesen angolul, rendesen fel voltam öltözve, elő voltak készítve a megfelelő iratok, szinte darálták a sort, max 1 perc volt egy ember.

2012. márc. 13. 12:11
 16/18 A kérdező kommentje:

Igen, Londonban megérkezésemkor az első "üdvözlet" egy fekete férfi veszekedése volt, a transzferbusznál. (Szerinte rosszul pakoltuk be a csomagjainkat a tartóba.)

Na, hát mire rájöttünk, hogy mit akar... Esküszöm, egy szót nem értettem abból, amit mondott!! Szerintem még direkt rá is játszott, mert artikulátlanul veszekedett, szinte "köpte" a szavakat, ha értitek, mire gondolok. Csak álltunk döbbentem, és első körben azt próbáltuk kitalálni, hogy egyáltalán tuti angolul beszél-e???

(Pedig amúgy jól beszélek angolul, ezen kívül semmi problémám nem volt.)

Szóval nem ártana nem így indítani, ez tény. :D

2012. márc. 13. 12:20
 17/18 anonim válasza:
Mond azt hogy hey i'm jewish és akkor beengednek.
2013. okt. 30. 01:51
 18/18 anonim válasza:
100%

KEdves 6-os

"ha nem hazudsz és tényleg csak kirandulsz"

Ez baromság. Szerintem jó része a turistáknak nem utasítana vissza egy zsíros amcsi állást letelepedési engedéllyel még akkor sem, ha tisztán turisztikai céllal ment...

Pedig van iylen kérdés, és fel is teheti a határőr is... És nyilván valóan NEM-et kell rá válaszolni: semmi letelepedési szándék, még csak meg sem fordult a fejemben... :D ...Tehát hazudni kell. Különben nem mész be. Jó nyilván ha nem kell hazudnod, mert egymilliárd dollárért sem maradnál, akkor persze ne hazudju. De pl én 4x voltam az usában, zöldkártya lottón is nyomulok, állásokat is keresek, szóval gyúrok rá, hogy kinn éljek, de mindig hazudok, hogy nem akarok kinn élni, máskülönben nem enged be

2015. júl. 28. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!