Mennyi esélyem van egy amerikai élethez?
itt fennvan minden lehetőség hogy hogyan juthatsz ki. sajnos nem hiányos a lista, ez a keserű valóság, magyaroknak nem sok esélyük van rá. kivéve házasság amerikai állampolgárral, zöldkártyalottó, vagy ha kutatóorvos vagy, vagy hasonló lángelme ami ritkaságszámba megy...
az első válaszolóhoz annyit tennék hozzá, hogy igen, nagyon jó érveket kell megfogalmazni, pl egyenesági rokonod amerikai állampolgár :D (apa, anya, férj, feleség). angoltudás itt nem feltétel, de sosem árt
egyébként ki lehet jönni iskolába tanulni, ahhoz kb csak pénz kell, de kinnlehetsz addig amig tanulsz, sok-sok évig, viszont addig nem lehet munkát vállalni...
Munkavállalás alapján bevándorlók
Szakemberek, szakmunkások és szakképzetlen dolgozók: Felsőfokú képzettséggel rendelkező szakemberek, legalább kétéves szakmai gyakorlattal rendelkező szakmunkások, és egyéb olyan szaktudással rendelkező dolgozók, amelyben hiány van az Egyesült Államokban.
Olvasgattam az oldalt és talán ez tűnik a legjobb megoldásnak. Valaki esetleg tudja hogy mik számítanak amerikába hiány szakmának?
lehet szakmát is tanulni, az olcsóbb is jóval, de ösztöndíjat ha jól tudom külföldiként nem nagyon kaphatsz.
feketén nem éri meg kinnmaradni mert addig nem mehetsz haza amig nem legalizálod magad valahogy (házasság) és az eltarthat évekig, addig az országból ki nem mehetsz különben kb elfelejtheted hogy valaha visszamész. annyit meg nem ér az egész hogy ne lásd a rokonaid barátaid évekig. a többi "apró" kellemetlenséget nem is említve hogy nem lehet jogsid, egy normális munkád, mindig hazudnod kell, félhetsz mikor buksz le stbstb. az olyanoknak való akiknek kb semmi vesztenivalójuk nincs.
Nekem is ez minden álmom, de kezdem feladni, annyira reménytelennek tűnik. :(
Még arra gondoltam, hogy esetleg elvégzek még valami iskolát, hátha... De úgy látom, az sem segítene. :s
Feketén én mondjuk semmiképpen sem akarok, lehet, ha valaki ezt nem zárja ki, akkor az könnyebb. De mernéd? Mert én nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!