Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Egy amerikai miben tér el...

Egy amerikai miben tér el külsőleg egy európaitól (magyartól)?

Figyelt kérdés
Már több cserediák blogban olvastam, hogy mindig rájönnek, hogy nem oda valósiak. Nyilván, hogyha megszólalnak, akkor egyből levágják a helybéliek, de csak így kinézetre miben vagyunk mások tőlünk? Mert ők beszéd nélkül is észreveszik...
2012. máj. 4. 15:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
52%

Amerika egy kontinens. Mindenféle emberek élnek ott. Ha csak az Egyesült Államokat érted Amerikán, hát az is kontinensnyi ország. Nagyon sokfélék. Magyarország ehhez képest egy pötty a gombostű fején, mégis sokfélék vagyunk.

Amerikaival egyszer volt dolgom face to face. Ő abban különbözött tőlem, hogy a magyar mondatainak szórendje néha nem stimmelt, s hogy alapjában pozitívabban állt dolgokhoz, mint én.

2012. máj. 4. 15:46
 2/12 A kérdező kommentje:

Nem csak az Egyesült Államokra gondoltam, hanem Kanadára is, mivel más ország nem nagyon van Észak-Amerikában. Azt értem, hogy a belsőnk az teljesen más. Tudom, hogy az amerikaiak sokkal kedvesebbek meg miden. Az akcentus is oké, hogy ha megszólalsz, észreveszik, hogy nem odavalósi vagy. De az egyik blogban úgy volt írva, hogy megszólította őt egy tanár, akivel még sosem találkozott, hogy hova valósi, mert látszik rajta, hogy nem amerikai.

És arra vagyok kíváncsi, hogy ezt hogy lehet így észrevenni.

2012. máj. 4. 16:00
 3/12 anonim ***** válasza:
95%

Nem írtál Észak-Amerikát.

Miből lehet észrevenni? Nem tudom. Egyszer Ausztriában egy fickó a csoportunkban lévők mindegyikéről pontosan meg tudta mondani, hogy melyik városból érkezett. A legnagyobb tévedése Békéscsaba/Gyula volt. Pusztán arcra. Magyarul egy kukkot sem tud. Elmondása szerint Magyarországon csak a második világháborúban járt, s akkor is csak a levegőben, vidáman bombázgatva.

2012. máj. 4. 16:12
 4/12 anonim ***** válasza:
szerintem a blogíró esetében az lehetett, hogy nagyon tanácstalannak tűnt, lerítt róla, hogy még nem szokott hozzá a környezetéhez. ez észrevehető, nem?
2012. máj. 4. 16:21
 5/12 anonim ***** válasza:
szerintem nem sokkal kedvesebbek (8 évet éltem ott) és nem veszed észre ki honnan jött. az USA annyira vegyes, annyiféle embert található ott, hogy nemlátják hogy te európai vagy.
2012. máj. 4. 16:37
 6/12 anonim válasza:
100%
a 3. válaszadónak üzenem, hogy a kérdés 'Észak-Amerika' kategóriában van:) nem mindig a kérdezőt kell lecs*szni.
2012. máj. 4. 16:57
 7/12 A kérdező kommentje:

Utolsó: köszi xD

Am tényleg én sem látok különbségeket, csak hát, még a blogoló sem tudta, hogy miben volt más. De talán tényleg csak az, hogy még nem illeszkedett be. Amúgy csodálkoznék is, ha az Egyesült Államokban mindenki megmondaná, hogy a másik honnan jött, hiszen mindenki jött valahonnan és ez szerintem tök izgi (mármint az, hogy ott olyan sokféle nép él).

És köszi mindenkinek!

2012. máj. 4. 17:10
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Figyi, amikor a Balcsin dolgoztam egy bufeben nyaron, mas szorakozasom sem volt, csak nezegetni a vasarlokat.

Nem tudom most is igy van-e, de akkoriban iszonyu sok nemet latogatott kishazankba (kb 15 eve).

A vicces az volt, hogy a szoke hajuk ellenere is (a kopaszokat vagy epp sapkat viseloket is) egytol egyig fel lehetett ismerni, mielott meg kinyitotta volna a szajat.

Hozzaertok biztos megtudnak tudomanyosan magyarazni, valoszinuleg az arc el, az arc csontozata, a szemek allasa, nem tudom mitol van de fel lehet ismerni embereket.

Talan ha majd olyan sokat utazol mint en es sok-sok embert latsz, egy ido utan neked is raall majd az agyad, hogy felismerd a vonasaikat.

En itt elek az USAban szoval latok sokfele nepet es keleti/eszaki szomszedainkat (csehek, oroszok) messzirol felismerni. Sot, tobbszor volt, hogy a parommal setaltunk es kozeledett felenk valaki es osszesugtunk egymasnak, hogy azt nezd, tutti magyar... es mikor elment mellettunk es hallottuk h pl. epp beszelt vkihez telefonon kiderult, h igazunk volt, tenyleg magyar volt.

Az ormenyeket is konnyu felismernem, ugyanis laktam nehany evig ormeny kornyeken es nagyon sok szomszedom volt es valahogy felismerem az arcukat.

Sot, a parom olyan ugyes, hogy o meg a sargak (azsiaiak) kozott is kulonbseget tud tenni. Nekem eloszor minden csikszemu tok egyforma volt, de ahogy jobban odafigyelek en is eszreveszem pl a kinai es a japan kozott a kulonbseget.

Sot, ha annyi fekat latsz mint en, akkor mar fekak kozott is eszreveszed a kulonbseget. Peldaul egy afrikai fekete szaja/orra, szinenek az arnyalata elter egy mas kontinensrol szarmazo feketetol.

Amugy az amerikait a legnehezebb felismerni szerintem, ugyanis a legtobb amerikainak europai oseik voltak, szoval ranezesre nem mondom meg ki amerikai ki nem.

(Nem akarok senkit bantani az elnevezesekkel (csikszemu stb) szoval bocsanat, ha valakit erint).

2012. máj. 4. 19:17
 9/12 anonim ***** válasza:

Előző, teljesen igaz, amiket leírtál, de pont az utolsó előtti mondatod az, ami miatt még mindig fennáll a kérdés: az amerikaiak nagy részének a világ minden tájáról, nagy részüknek Európából származnak az őseik. Akkor egymás között hogy ismerik fel csak ránézésről, hogy ő egy európai, vagy egy európai gyökerű amerikai? :)

Az vicces, hogy messziről felismered a magyart, de amúgy simán el tudom képzelni, hogy tényleg kiszúrni őket. De gondolom csak magyar szemmel, viselkedésről, esetleg öltözködésről. Vagy nem? Csak mert a magyaroknak szerintem nincs különösebb ismertetőjegyük (mint ahogy mondod, hogy más népeknél az arcél, vagy a haj), mert a magyarok ilyen szempontból nagyon vegyes kinézetűek.

2012. máj. 4. 19:40
 10/12 anonim ***** válasza:

Jo kerdes.

Megmondom oszinten, nem tudom mibol latszik. Idosebb neniknel a ruhazatuk arulkodik, mert amig egy amerikai neni vaganyul oltozkodik (modernul) addig ugye tudjuk, hogy a magyar nenik fejkendo/otthonka stb :)

Amugy nem tudom, talan az hgy en is magyar vagyok es megerzem honfitarsam energiajat :) fogalmam sincs, de eddig megis mindig rahibaztunk mikor tippelgettunk a magyarokra.

Hetvegen van egy piac ahol nagyon sokfele ember megfordul es ott vannak magyarok is, rajtuk szoktuk tesztelni arcfelismero kepessegunket es eddig egyszer sem hibaztunk, pedig egy magyarra sem mondhato h egyforma, mint pl. az eszakiak szokesege vagy az oroszok kemeny arcele.

Nem tudom...

2012. máj. 4. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!