Hogyan lehetne ID-t csináltatni az Usaban?
Floridában élek 26 nap mulva lejár az ESTA vagyis illegális leszek és szeretnék ID -t csináltatni magamnak. valaki azt mondja hogy csinálnak, csak egy bejelentett lakcimet kell bemondani ahol tartozkotsz továbbá 2 befizetett valamien számlát kell felmutatni.
Valaki pedig azt mondja hogy nem csinálnak semmi féle képpen csak new mexicoba és ha meg is csináltattad csak abban az államban érvényes.
Tisztában vagyok vele ha a vizumom lejár akkor az ID is lejárna de boltokba discoba, vagy egyéb szorakozo helyeken ugyan ugy tudom magam igazolni vele ha lejárt is nem fontos magammal hurcolni az utlevelet.
Akinek van ebböl tapasztalata kérem ossza meg velem mert már nem sok nap van hátra mig illegális leszek.
Kivaltottuk az SSN-t? Kedves valaszolo, ez megis mikor tortent? Mert en mar 8 eve vagyok itt es 8 evvel ezelott sem adtak csak ugy a ket szep szememre SSN-t.
Masodik jol irta, SSN nelkul nem adnak ID-t. Ha adnak is, csak addig fog szolni, ameddig a tartozkodasod. De lehet hogy 26 napra mar ki sem allitjak az ID-t. De beprobalkozhatsz a DMV-nel es majd ott megmondjak, biztos jobb valaszt kapsz, mint itt a GYIKon :D
A lejart ID nem ID! Ezt tobbszor is megtapasztaltam en is es az ismeroseim is, amikor megprobaltunk veluk discoba bejutni. Ezen nem fognak engedni. Gondolj bele: az ajtonallo beenged lejart IDval, jon egy ellenorzes akkor este es kiderul, hogy az ID-d lejart. A rendorseg szemeben a lejart ID nem ID, es ha nincs nalad masik ID amivel igazolod, hogy elmultal 21, akkor a szorakozohelyet megbuntetik. Tudom, mert van ismerosom akinek van ilyen "szorakozohelye" es o mondta, hogy ezen nem kockaztatnak.
Csak azt nem ertem, kedves kerdezo, hogy ha Floridaban elsz, akkor eddig mit csinaltal? Miert nem csinaltattal ID-t akkor, amikor megerkeztel? Akkor meg jogositvanyt is csinaltathattal volna (ami igaz, ugyanugy 26 nap mulva lejar) de addig sem kellett volna az utlevelet cipelni.
"...Kivaltottuk az SSN-t? Kedves valaszolo, ez megis mikor tortent? Mert en mar 8 eve vagyok itt es 8 evvel ezelott sem adtak csak ugy a ket szep szememre SSN-t. ..."
1998-ban volt. Cserediákként voltunk kint és J1-es vízummal. Mint utólag kiderült 10-ből 9-en nem is tudják, hogy kiváltható.
Persze lesz a SSN kártyán egy piros korlátozó szöveg, de hivatalban így is elfogadták, munka keresésnél pedig elég volt bediktálni.
Az ESTA-t nem ismerem szóval nem tudom az mire jogosít.
Oh ertem, igen ilyen vizummal lehet 'korlatolt' SSN-t kerni, de ESTAsoknak nem adnak:(
Kosz, h valaszoltal.
ertem szoval akkor estaval az ID-t nyugodtan el is felejthetem.
3 napja voltunk a DMV nel es nem adtak. Csak annyit fuztek hozza hogy turistaknak mar nem adnak ID-t
Bar sokat nem vesztek/nyerek az ID val csak annyit hogy igy nem kellett volna utlevelet magammal hurcolni
Az SSN nem "korlatolt", ha egyszer van SSN-ed, akkor az lesz egesz eletedre. Nekem is J1-re adtak, es nincs rajta lejarati ido. Az ID (jogsi) azonban lejar amikor a J1-hez szukseges DS2019 dokumentum ervenessege lejar.
Aki ESTA-val ment ki az nem kap semmit... IJ.
Látom, hogy elég régi a kérdés, de azert ide írom a kis gondolataim; először is: discoban ugyanúgy elfogadjak a magyar személyit is.
Aztán: nem tudom mit vagytok úgy oda az ssn miatt, ha felmentek a dmv weboldalára (GONDOLOM ott lehet a legbiztosabb infokat beszerezni), és elolvassatok a szöveget, akkor ti is tudni fogjátok, hogy nem kell ssn a jogositvanyhoz. Elég, ha van egy leveled az érintett hivataltól, hogy nem vagy jogosult rá.
Sajnos azt vettem észre, hogy ha valamit el akarsz intézni, akkor a Google fordító többet segít, mint a "valaki azt mondta" . Nem feltétlen azert, mert félre akarnak vezetni, egyszerűen csak azert, mert az pletyka. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!