Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mi kell ahhoz, hogy valaki...

Mi kell ahhoz, hogy valaki állampolgárságot kapjon az USA-ban?

Figyelt kérdés
Van egy lehetőség, hogy au pairnek (babysitter) ki lehet menni amerikába dolgozni 1 v. 2 évre. Én ki szeretnék, menni és jó esélyem van rá, hogy kapjak munkát mert 1x már Németországban vállaltam ilyen munkát. Régi álmom, hogy ott élhessekés dolgozzak, de nemtudom mi ennek a feltétele? vki tus segíteni? Vagy hol tudok ennek utánanézni?
2009. jún. 3. 22:48
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
23 éves vagyok és nemzetközi igazgatásszervező diplomám van (főiskola) és most végzek egy idegenvezetői OKJ képzést. Beszélek németül mert ott voltam már au pair. Most tanulom a spanyolt és persze beszélek angolul.
2009. jún. 4. 17:30
 12/21 anonim ***** válasza:
Akkor a szakmádban is megpróbálhatnál elhelyezkedni. Lehet, hogy beleférne a skilled worker kategóriába, ha lenne munkatapasztalatod. Sajnos a magyar diplomák ha nem mérnöki diplomák nem igazán sokat érnek itt, de nem lehetetlen velük elhelyezkedni. Nem tudom, hogy kell-e honosíttatni, én itt jártam egyetemre, így lényegesen egyszerűbb dolgom volt, mint neked.
2009. jún. 4. 17:35
 13/21 anonim ***** válasza:

Ha van főiskolai diplomád, akkor egy két éves master képzés után itteni diplomát tudsz szerezni. Bár nagyon sokba kerül. Egy félév kb. 15-20ezer dollár. De ha sikerül tanulói vizumot szerezni vagy a család, ahol dolgozol szponzorálna, akkor sokkal könnyebb lenne.

És ha szükséged lesz a munkához is és a tanuláshoz is a TOFL nyelvvizsgára (vagy valami hasonló).

2009. jún. 4. 18:06
 14/21 A kérdező kommentje:
A családnak egy évre 500$ tanulmányi hozzájárulást kell biztosítania és a fizetés kb havonta ugyanennyi. Költenem elvileg semmire nem kell mert teljes ellátás van és az utazást is a család fizeti. Tehát, ha kint dologozom mint au pair 2 évet akkor elvileg 12 000$ félre tudok tenni ha nem költök semmire. Elvileg 2 év alatt, nagyon jól meg lehet tanulni angolul. Tehát ha ez után még ott is tanulnék egy mesterképzésen, akkor könnyebb lenne munkáttalálnom? És az német és spanyol tudásommal tudnék kint vmit kezdeni? Vagy akár a magyarral? Vagy ez nem sokat ér?
2009. jún. 4. 19:17
 15/21 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

Német nyelvtudással itt semmit nem tudsz kezdeni. Legalábbis nem sokat. De a spanyol az szinte mindenhol kötelező és pl. new yorkban az egyik hivatalos nyelv is.

Én most vagyok abban a stádiumban, hogy lejárt az ideiglenes zöldkártyám és kérvényezem a véglelest. Végleges zöldkártya kell ahhoz, hogy utánna 3-5 év múlva állampolgárságot kérvényezhess.

Ma küldték meg a listát, hogy miket kell benyújtanom bizonyitékként.

Ezek:

- ha van amerikában született gyerek, neki a születési bizonyitványa

- utosó két év adóbevallása

- bankszámlakivonat másolat

- lakás-, autó- és bármilyen folyamatban lévő kölcsönszerződés másolat

- életbiztositás, egészségügyi biztositás vagy kocsibiztositás másolat

- hitelkártya szerződés

- a lakás bérleti szerződésének másolata, ahol lakok és a lakás tulajdonosának igazolása arról, hogy rendszeresen fizetem a lakbért

- valamilyen nevemen lévő közüzemi számla (viz, gáz, villany, kábeltv,stb.)

- és két egymástól független amerikai állampolgár igazolása arról, hogy itt élek, dolgozok. Nekik aláirásukkal, cimükkel kell igazolni.

- továbbá minden jó, ami bizonyitékként felhasználható. pl. fényképek, ahol itteni barátokkal vagyok és ilyesmik.

Láthatod, hogy nem könnyű és nem veszik könnyen az ilyesmit.

Egyébként én is házasságkötés révén jöttem ki. Akiket ismerek és nem házasságkötés révén vannak kint, azok munkavállalói vizummal jöttek, de ők nem lesznek soha állampolgárok, mert nem tudnak zöldkártyát szerezni.

Tehát neked az első és legfontosabb dolog az legyen, hogy zöldkártyát szerezz.

Ehhez nézd meg a www.usmebassy.hu oldalon a bevándorló vizumok kategóriát. Ha szerzel bevándorló vizumot, akkor utánna kaphatsz zöldkártyát és utánna lehetsz állampolgár.

2009. jún. 5. 19:19
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a nagyon sok segítséget, mostmár tisztább a kép és már kb. tudom mit kell tennem ha el akarom érni a célom! Ha esetleg vkinek van még vmi hasznos infoja, szívesen fogadom!:)
2009. jún. 7. 14:01
 17/21 anonim ***** válasza:
19:19: ha házasság által vagy itt, nem kell a feltétel-mentes (10 éves) zöldkártyáddal 3-5 évet várni, a 3 évedbe a 2 év feltételes is beleszámít, szóval beadhatod az állampolgársági kérelmet nagyon hamarosan. Amúgy nagyon jól leírtad, hogy mi mindenen kell keresztül menni, de ne tévessze meg a kérdezőt, ez csak azokra vonatkozik, akik házasság által mentek ki. Munka által is lehet zöldkártyát kapni, általában az egészségügyben dolgozóknak adnak, de pl. tanároknak elfogadják a magyar diplomát és ők is először munkavállalási vízumot adnak és utána van lehetőség zöldkártyára pár év munka után, szóval van több lehetőség is.
2009. jún. 8. 11:29
 18/21 anonim ***** válasza:
Na, lett valami?
2015. aug. 21. 19:02
 19/21 anonim válasza:
2015. szept. 5. 14:48
 20/21 anonim válasza:

Tudom, hogy a kérdező nem orvosi végzettséggel megy ki, de szóba került az egészségügy is, szóval egy mondatban erre reagálnék. Elterjedt tévhit, hogy a magyar orvosi diplomát az USA nem fogadja el, újra kell diplomázni stb. Ez baromság. Egy-két vizsga után be lehet csatlakozni a Master szintű amerikai orvosképzésbe, ami kb rezidensképzést jelent. De ez nem telik évekbe. Akinek van orvosi diplomája meg szakmai nyelvvizsgája (meg persze GRE és TOEFL), annak ez nem jelenthet gondot. Nyilván a szakmához érteni kell, angolul folyékonyan kell tudni, ergo ideális esetben ezekre készülni se kéne. (Nyilván ez így nem igaz, de nem kérnek olyat, amit ne kellett volna megtanulni Magyarországon.)

[link]

2015. szept. 5. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!