USA-ba szeretnénk költözni a párommal. Milyen lehetőségeink vannak?
Kérlek ne írjatok komolytalan válaszokat!
Nekem érettségim van, neki több szakmája ezen felül!
Mindenképp elmegyünk az országból, eddig európa valamely más országa volt a cél, de most kaptunk ajánlatot floridába szállodai munkára. Kapnánk szállást is...
Esta engedéllyel mehetnénk ki. Ami azt jelenti, hogy turistaként, tehát a munka ezekszerint illegális lenne...90nap tartózkodás utána haza kellene jönnünk, és az nagyon nem lenne jó :(
Nem tudom van-e valami más lehetőség a kijutásra, kint munkavállalásra. Nagyon szeretnénk menni, elég régóta.
Aztán a későbbiekben letelepedni is jó lenne, de persze az már más tészta, előbb a munka legyen meg, meg jópár kint töltött év, hogy komolyabban foglalkozzunk ezzel. Visszajönni nem szeretnénk...
Aki kint él, rövid vagy hosszú ideje már, hogy jutottatok ki? És hogy tudtatok kint maradni? Minden infó érdekel! Akár privátban is!
Nagyon köszönöm a segítséget előre is! :)
Gondolom nagyon fiatalaok vagytok.
Èn USA-t csak akkor ajánlom, ha biztos munkára legálisan mentek. USA-nak a nagy problémája az eü biztosítás. Iszonyat árakért dolgoznak, egy kisebb mütét akár egy egész életes adóságba keverhet. Èn éltem kint 12 éve nannyiként, legálisan, de szerintem az az ország ami azoknak jó akiknek nem számítanak az ünnepek. Amerikában óriási a munkanélküliség, vannak városok, régiók ahol az emberek 90% munkanélküli a gazdaagi válság óta. Habár anagyvárosok környékén mindig van munkat.
A kérdés milyen nyelven beszéltek jól. Ha angolul akkor anglia. Ha nem jön be csak haza jöttök, nincs messze, kevesebb befeketetett pénz kell stb...
èn évek óta németországban élek, habár ide férjhez mentem, de Németország az az ország ami számomra a legélhetöbb. Munka van (habár munkanélküliség is), az egyetlen európai ország aminek a termelése óriási bevételt hozott az utobbi években, a többi ország mind minuszban van óriási hitelekkel.
habár a németek nagyrészt csak szakembereket várnak, de vanna terültetek mint az idösgondozás, kisegítö ápolók ahova várnak mindenkit, csak németül beszéljen. idény munka is akad egész nyáron, és vannak még szakmák mint husüzemek, szigetelés stb... ahova várják a JÒ segédmunkát.
USA-ba zöldkártya kell, ha ott akartok élni!
Illegálisként NE vágjatok bele! Nem éri meg! A amerikai élet előnyeit csak legálisan élvezhetnétek! Elég egy sima igazoltatás, vagy bármi és lebuktok!
A munkavállaláshoz találni kell céget, aki szponzorál benneteket, de egyszerű munkákra nem fognak! Reális esély a legális tartózkodás megszerzésére a zöldkártyalottó és a házasság egy amerikai állampolgárral! Munkavállaláson keresztül kijutni csak akkor tudtok, ha valami nagy tudósok vagytok, mert jelenleg csak ők kapnak munkavállalásit, egy átlagos ember nem! Olvassatok utána itt a fórumon is, jelenleg az USA-ban ez a helyzet, pár évig biztos nem lesz változás.
Ha kijöttök dolgozni ESTA-val utána haza kell mennetek, vagy illegálissá váltok és minimum 10 év kitiltást kaptok! Ha hazamentek az ESTA lejárta után, akkor pedig annyit kell otthon tölteni, mint az USA-ban! Azaz ha 90 napot vagy itt ESTA-val, akkor 90 napot kell Magyarországon töltened!
Ez nem hangzik valami jól. Én 20as éveimben vagyok, ő 30asban. Szóval zöldkártyára nincs úgy lehetőség, hogy együtt maradhassunk :(
És a sok külföldi, meg bevándorló mind legálisan van ott? Mexikóiak, stb?
a mexikóiak speciális helyzetben vannak, mert nagy részük spanyol nyelvű gettókban él, többségében illegálisan. ők végzik el az aljamunkát! Aki pedig itt van legálisan, ők vagy régebben jöttek munka útján vagy házasság által vagy zöldkártyalottó által jutottak ki. Jelenleg munkavállaláson keresztül kijutni nem lehet. Ha tudtok angolul, akkor menjetek Angliába, ott elég nagy igény van vendéglátósokra meg szállodai alkalmazottakra.
Esetleg szóba jöhetne még Kanada is, de Kanadának is elsősorban magasan képzett diplomásokra van szüksége, mert a sz*r munkákat megcsinálják az indiaiak, pakisztániak, stb.
köszönöm szépen az eddigiek segítőkészségét!
várom még a válaszokat!
amerikarol mindenki azt hiszi hogy ott minden szep es jo konnyen megel barki. kozben meg csak akkor jo ott az elet ha mar megteremtettel ott egy bizonyos egzisztenciat,nagyon jo szakmad van amivel olyam munkat kapsz legalisan ami amivel gondtalanul megelsz. nekem vannak amerikai ismeroseim(nem bevandorlok) es bizony anyagi gondokkal kuzdenek, van amelyiknek ket allasa van hogy meg tudjon elni.
en is azt mondom hogy ha valaki tud is akkor nemetorszag az idealis hely, nem olyan draga, egy jo szakmaval nagyon jol meg lehet elni, ja es kozel is van, mar munkavallaloi sem kell.
Nagyon nem a mi világunk a német mentalitás és nyelv...
Nem is beszéljük. Én igen, de inkább nem használom...
Az angol az erős nyelvünk. Ha usa nem, hát inkább a mediterrán vidékekre megyünk. A rossz időjárás, a 4 évszak is jó lenne, ha inkább nem lenne :)
Persze biztos hiányozni fog, de itthon semmiképp nem preferálom.
Lehet eu-ban maradunk, kiderül még!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!