Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Melyik városban kezdenétek USA-t?

Melyik városban kezdenétek USA-t?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tanácsokat , véleményeket kérnék!

Az a helyzet áll fennt , hogy ki szeetnék költözni USA-ba hazámat elhagyva de tanácstalan vagyok és jó lenne tudni hova menjek mert nagyon nem mindegy :)

Szóval azt a várost keresem USA-ban amelyik a legalkalmasabb arra hogy az ember elkezdjen egy "új" életet.

Az alábbi szempontok számítanak:

Kevés vagy semmi természeti katasztrófa , alacsony bűnözés, biztonságos legyen. Ezek számítanak a legjobban.

Plusz pont még ha olcsó és vagy szép !

Köszönöm hogy segítetek az elindulásban !

2011. okt. 4. 18:42
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen utolsó.

Sokat segítettél.

Város a további városneveket.

Mist FloRida Miami és környéke is megtetszett , előzők között irták hogy bérelt ház rombadölhet hurrikántól.

Valakinek flo ridáról véleménye , tapasztalata?

Phoenix tetszik még arról tudtok valamit?

Köszii!

2011. okt. 6. 00:47
 12/27 anonim ***** válasza:

Én nem voltam Seattleben, de filmekben szoktak poénkodni vele, mint negatív dolog. Ha egy munkaerőt oda helyeznek, akkor jól megszívta meg ilyesmi.

Az időjárás valami nagyon mocsok állítólag.

"...Seattle is also referred to informally as the "Gateway to Alaska", "Rain City",..."

Én ahogy írtam Floridában voltam és nagyon jó volt.

Az idegen forgalom (főleg télen) komoly munkaadó, de a kertépítés és az agrár munkák egész évben az.

Ahogy írtam komoly Hurrikán nincs minden évben és mi anno rá is csodálkoztunk mekkora felhajtás.

Legtöbbször ez 120-130 km/h szélt jelent, ami itthon nálunk apró károkat okoz és nyaranta egyszer előfordul.

Az a baj inkább, hogy sok a könnyűszerkezetes ház és az persze kevesebbet bír.

2011. okt. 6. 01:33
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Az alábbi városok ugyan kisebb városok, de tiszták, biztonságosak, jók a munkalehetőségek, jók az iskolák és az időjárás:

Louisville, CO (20.000 lakos)

Milton, MA (26.000 lakos)

Solon, OH (24.000 lakos)

Leesburg, VA (42.000 lakos)

Papillion, NE (21.000 lakos) Voltam itt párszor, csak ajánlani tudom.

Ha az számít, hogy mennyit keresel, akkor az alábbi városokban kereshetsz sokat:

Great Falls, VA

Hillsborough, CA

Scarsdale, NY

Weston, MA

Paradise Valley, AZ

Munka keresés és a találás aránya az alábbi régiókban a legmagasabb:

Rockwall County, TX

Loudoun County, VA

Williamson County, TX

Douglas County, CO

2011. okt. 6. 16:37
 14/27 anonim válasza:
100%
Én a helyedbe Clevelandet választanám vagy New Yersey-t ott legalább szép számmal élnek magyarok is biztos tudnának segíteni,munka és nyelv terén is,egyébként én is Clevelandbe készülök:)
2011. okt. 7. 16:12
 15/27 A kérdező kommentje:

órákon át keresem de mindig van valami negativum vagy nem jó a közbiztonság vagy van természeti katasztrófa vagy drága.

Egyszerűen nem találok tökéletes vagy ahhoz közeli várost.

Ti tudtok ilyet?

Szempontok :

Jó közbiztonság - Fontos!

Lehetőleg olcsó. - Nem annyira fontos.

Nincs vagy kevés és nem nagy kárt okozó természeti katasztrófa - Fontos

Jó munkalehetőség - Fontos

Tudom hogy nincs ilyen hogy mindegyikre igaz de olyan várost mondjatok ami ezek legtöbbjére igaz.

Köszönöm

2011. okt. 7. 17:11
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

"...Jó közbiztonság - Fontos!

Lehetőleg olcsó. - Nem annyira fontos.

Nincs vagy kevés és nem nagy kárt okozó természeti katasztrófa - Fontos

Jó munkalehetőség - Fontos ..."

Az a baj a kívánságaiddal, hogy valójában abivalens, szóval amolyan hideg is meg meleg is egyszerre amit szeretnél.

Kb. minta olyan helyet keresnék, mai jó meleg hely, de azért ne legyen túl meleg se, lehessen strandolni a pálmafás parton, meg síelni is mert azt is szeretem. Na ilyen nincs!

Pl:

egy hely attól lesz olcsó mert időnként van természet katasztrófa és kevés a munka (így a fizető kereslet).

A bűnözés azért magas, mert sokan élnek ott, ergó van munka.

Azt amit te szeretnél annak leginkább Kanada, vagy Ausztrália felel meg. Én amúgy mint aki megjárta Amerikát inkább választanám-e kettőt.

Ha ragaszkodsz az USA-hoz akkor pedig a kívánság listát kurtítsd meg.

2011. okt. 7. 17:22
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van a 17:22-esnek! Amilyen kívánságaid vannak, azok szerintem is inkább Kandadára jellemzők. Én éltem New Yorkban, ahol volt sok munkalehetőség, nem volt természeti katasztrófa, viszont drága volt. Általában ami nagyváros, az drága, sok a munkalehetőség, de aránylag magas a bűnözés.
2011. okt. 7. 17:27
 18/27 A kérdező kommentje:

Jó én tudom meg mondtam is hogy egymást kizáró szempontok.

De nekem ez most igy nagyon nem áll össze.

Józan paraszt észjárással én úgy gondolom hogy a fent említett szempontok alapján lehet egy várost élhetőnek mondani.

Amugy akkor ti mi alapján választotok várost?

Ha meg tényleg ausztrália és canada akkor ausztráliát választanám.

Ausztráliának melyik városát ajánljátok?

Huu nekem Sydney nagyon tetszik :P

2011. okt. 7. 19:44
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Sydney jó választás lenne, mert a világ egyik legélhetőbb nagyvárosának tartják. Csakhogy a kivándorlás az eléggé összetett és nehéz feladat. A nyugati világ legszigorúbb, legellenőrzöttebb bevándorlási rendszere az övéké. Gyakorlatilag, ha nincsen egy kritikus hiányszakmában diplomád és nagyon magas nyelvtudásod (IELTS 7.5), akkor majdhogynem esélytelen a bevándorlás. Viszont ha egy munkaadó szponzorál, akkor könnyebb a kijutás, mert adnak ideiglenes lakosi státuszt, melyet állandó lakosivá változtathatsz megfelelő feltételek mellett.
2011. okt. 7. 19:51
 20/27 anonim ***** válasza:
45%

"...Ausztráliának melyik városát ajánljátok?..."

Szerintem írj ki egy új kérdést erről. :)

2011. okt. 7. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!