New York-i átszállás esetén (JFK) ugyanaz a terminál, ugyanaz a légitársaság, elegendő fél óra az átszállásra?
Útvonal: San Jose-BP (átszállás :New York-JFK) ha a csomagomat induláskor Budapestig becsekkolom, akkor is fel kell vennem NY-ban vám miatt. Ahogy odafele is kellett?
Ha nem kell akkor elég fél óra az átszállásra? Természetesen ha nem késik a gép. egyébként mennyi perc számít késésnek, amikor már pluszktg nélkül feltesznek a következő járatra?
ma 19:38
> Bár igaz, te most kilépsz majd az országból, nem be, szóval nem lesz belépési hercehurca
Átszálláskor nincs se ki-, se belépés. A repülőtér nemzetközi terület. Tehát pl. amikor Frankfurtban vagyok és leszállok egy gépről, átmegyek a terminálon egy másik géphez, akkor nem vagyok Németországban, hanem semleges területen.
Drága kedves 52%-os, ha egyszer én egy pici európai országból utazom, valószínűleg nem azért szállok le a JKF-n, mert csatlakozásom van mondjuk Amszterdamba, new yorki átszálással...
és már megbocsáss,de még jó, hogy egy uniós országban nincs semmi beléptetési hercehurca, de köztudott (vagy ezek szerint annyira mégsem ?), hogy az USÁba való belépéskor elég komolyan megnézik, hogy kit engednek be, s mint tudod (vagy nem), ha olyan kedvük van, vissza is fordíthatnak, ezen kívül régen vízummal, manapság pedig érvényes ESTA kérelemmel kel rendelkezned, hogy a "szent földre" beléphess. Ezen kívül sima turistavízummal (ennél komolyabb vízumot ugye nem is szívesen adnak ki, inkább csak diákoknak ) pedig max 3 hónapig tartózkodhasz az USÁban.
ha pedig már beengedtek, akkor valószínűleg a csatlakozásod valamelyik USAbeli városba fog szólni, már ne is haragudj, nem mondjuk Hollandiába vagy Afrikába.
egyszerűen röhejes, hogy te ezt a frankfurti helyzettel hasonlítod össze, már megbocsáss. ...
Köszönöm, nagyon bízom benne, hogy sikerül :)
még egy kérdés: mi van akkor, ha én lekésem a csatlakozást, a csomagom pedig nem? akkor Bp-en fog körözni amíg valaki el nem viszi?
Hú, hát igen, a csomagod is egy problémafaktor.
Ezek szerint mát megvetted a jegyet, és gondolom, nem leehet változtatni az indulási időpontokon. Ha mégis lehetne, erősen ajánlanám Neked. Bár az meg biztos pénzbe kerül...
nagyon szoros ez a fél óra, ráadásul a Te csatlakozásod nem egy kis mezei belföldi járatra szól, hanem egy tengerentúlira... Ezért kéne - ha megoldható - eggyel korábbi géppel menned San Joséból a JFk-re.
A módosítás min150 EUR. :S
Azért nem aggódtam, mert AA hivatalos oldalán foglaltam a jegyet, miért kínálnak ilyen opciót ha kétséges, hogy elérem-e?
Hát, amikor én először vásároltam, akkor utazási iroda vett nekem jópár repjegyet , mert öszztöndíjjal mentem ki és állták a költségeket. Persze ma már én is magamnak venném. De az utazási irodás csajt se nagyon érdekelte a csatlakozás ,szóval érted.. simán eladnak ezek bármit az embereknek .
úgyhogy visszafelé már direkt kértem , hogy a Tampa-JFK jegyem kb. 8 órával korábbra szóljon és különálló legyen, így még szétnéztem kicsit a városban, míg vártam.
Mindenesetre valahogy biztos hazajutsz csomagostul, hisz kifizetted a jegyet. De nem vagyok biztos benne, hogy azzal a járattal, amivel szeretnél. :(
> mi van akkor, ha én lekésem a csatlakozást, a csomagom pedig nem?
Általában fordítva szokott lenni: ha el is éred a csatlakozást, a csomagod nem éri el, sajnos...
Ugyanis megérkezés után Te iszkolsz az indulási kapuhoz, de a csomagodat begördítik a többi csomaggal a csomagelosztóba. Ott szétválasztják (elektronikusan): egyesek mennek a körbe-forgóra, másokat a kódok szerint a megfelelő conteinerbe szortírozzák. Félő, hogy ez több időbe kerül, mint az a fél óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!