Mit szoktak kérdezni a repülőtéren?
Amerikába szeretnék utazni kb. 3 hónapra,& még soha nem repültem,illetve ilyen messze még nem is utaztam...Mit érdemes vinni 3 hónapra???Mit nem szabad vinni???Miket kérdeznek???Ha Amerikába értem,leszálláskor átadom a repülőn kitöltött nyomtatványt,Útlevelet,Estat & mit kérdez az emigrációs tiszt(azt hiszem így nevezik :-))???
Ha lehet,akkor angolul írjátok le a kérdéseket,így legalább tisztában leszek vele!:-)
Egyébként lány vagyok,párom van,nem letelepedés miatt megyek!:-) Csak mielőtt valaki kérdezné!Várom válaszaitok!
Ha lehet akkor olyanok írjanak,akiknek van tapasztalatai!Előre is köszike!:-)
Szia!Nem pontosan 3 hónap,mivel azt hiszem addig nem is lehet tartózkodni!Ha azt mondom pl.2 hónap az jó!???
Semmi kép nem akarok túltartózkodni,mivel azt elég súlyosan büntetik úgy hallottam....
Szia! Én tavaly voltam kint 3 hónapot az Államokban. Ferihegyen, a becsekkolás előtt is kérdezgettek: pl. én csomagoltam-e a bőröndömet, van-e nálam olyan tárgy, amit ajándékba kaptam, mi ez, kitől kaptam stb., hogyan/kivel jöttem ki a reptérre, hol voltak ez idő alatt a csomagjaim (ezzel azt akarják felmérni, hogy illetéktelen hozzáférhetett-e a cuccaimhoz), mennyi időre megyek ki (igazat mondd), mi az utazásom célja stb. A lényeg, hogy már itt is nagyon udvariasan válaszolj.
Amerikában az immigration officer tőlem semmit nem kérdezett. Elkérte azt a nyomtatványt, amit a gépen ki kellett tölteni, plusz útlevél, repjegy és ennyi. Az előttem lévőktől annyit kérdeztek, hogy milyen céllal utazik (válaszolj nagyon röviden és csak a kérdésre! szóval: "as a tourist"), mennyi ideig tartózkodik kint és társai. Ha van még kérdésed, írj.
Köszönöm szépen!Nagyon rendesek vagytok!Ha pl.2-3 hónapig szeretnék tartózkodni,& a rep.jegyem is addigra szól vissza,& írok egy útitervet,hova,mikor megyek akkor beleköthetnek???Semmi kép nem akarok túltartózkodni,de az Estat ki akarom használni...90 napot nem,de szerintem 70-80 napot kint szeretnék lenni,& pár dolgot megnézni...Egyébként nem nézek ki sem terroristának,sem aki a hatóságot félre vezetőnek...(Még meg sem fordult a fejemben,hogy ott telepedjek le,vagy hasonlók)...
Akkor mást nem is nagyon kérdeznek???Csak,hogy milyen szándékból jöttem,& hogy meddig tartózkodok???Bocsi,de mindenre fel szeretnék készülni...Angolom annyira nem jó,nehogy olyant kérdezzenek,amiről fogalmam sincs!
Szia!Köszike!Izgulni,talán az utazástól izgulok,illetve attól mi vár / várhat rám...:-) Mivel soha nem repültem,ezért nem tudom mik a procedúrák...Neten mindenfélét lehet olvasni...Tőled miket kérdeztek???
Soha törvénybe ütközőt nem csináltam,nem vagyok büntetett előéletű,illetve nem is nézek úgy ki...Számomra ami még érdekes,hogy sokan azt írták /írják,hogy embere válogatja,tehát ha nem vagy szimpatikus,akkor "szivatózhatnak"???:-) Közeli országokban voltam már,soha nem kérdeztek tőlem semmit sem...Határon elkérték az útlevelem,én meg belemosolyogtam a határőr szemébe...Tovább mehettünk...(kocsival)Gondolom látják az emberen,hogy izgul-e,vagy van-e titkolnivalója...Így képezték ki őket...Várom észrevételeiteket,& bármilyen tanácsot,illetve rossz élményt szívesen fogadok!
Nekem kint már nem volt rossz élményem. Velem inkább itthon "szívóztak" a hülyébbnél hülyébb kérdéseikkel, de tudom, ez a dolguk. Leírom, miket kérdeztek még Ferihegyen tőlem:
Ki pakolta a bőröndömet? Van-e nálam olyan cucc, amit ajándékba kaptam? Ki vette ezt nekem és hol? (Nem fogták fel, hogyha valamit ajándékba kapok, azt nem feltétlenül tudom, hol vették :)) Ki vitt ki a repülőtérre? Én hol ültem a kocsiban? Ez idő alatt a bőröndök hol voltak? (csomagtartó, mellettem stb), van-e nálam vmilyen élelmiszer? Miért utazom az USA-ba? Milyen elektronikus dolog van nálam? (Telefont, ipodot, laptopot meg kellett nekik mutatnom? Ha még tanulok, akkor pontosan hol, mit? Mikor végzem a sulival?Az elmúlt 2 hétben voltam-e valamilyen "fertőzött" országban? (pl malária). Ezekre szépen válaszolgattam, mehettem becsekkolni.
Mikor leszálltam NY-ban, odaadtam a bevándorlási tisztnek az összes létező papíromat (útlevél, ESTA, papír amit a gépen kellett kitölteni, iskolalátogatási papír, hogy még tanulok, repülőjegy). Kiszedte a repjegyet, az útlevelet, megkaptam a pecsétet, ujjlenyomat-vétel, fénykép, és mehettem is. Körülbelül 2 percet szórakozott velem. A többiektől pedig annyit kérdezett, hogy mennyi időre jönnek, mi az utazásuk célja és pont.
Olyan aranyosan izgulsz,
hogy segítek és elárulok neked egy nagy titkot:
Amikor már odakint vagy, akkor TE VÁLASSZAD KI a migrációs tisztet!!
Mindegyiknél áll majd a sor, de te nyugodtan nézzed meg, hogy melyik szimpatikus, nyugodt, vidám stb... és annak a sorába álljál majd be!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!