Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Milyen szakmai hiány van az...

Milyen szakmai hiány van az Egyesült Államokban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Már 16 éves korom óta tervezem azt hogy kiköltözök az USA -ba.

Én 16 évesen úgy gondoltam, hogy nem nagyon köt le a tovább tanulási téma, mert másfele gondolkodtam. Ezért elkezdtem szakmákat elvégezni, és már elkezdtem akkor gyűjteni a pénzt, hogy belevághassak. Most jelenleg 4 szakmám van:

-Pincért

-Mixer

-Gyógymasszőr, sportmasszőr

-és egy 2 éves tanfolyammal Babysitter.

Van egy középfokú angol nyelv vizsgám amit természetesen nagyon is jól használom, és van is rá szükségem.

Ezen a babysitter cégen keresztül felraknak az internetre, az önéletrajzommal, és családok nézhetik meg, és ha szimpatikus vagyok felhívnak, vagy a cégen keresztül egyeztetnek, és szerződés alapján, mehetek ki.

Természetesen már tőkém megvan erre, már 7 éve nézzem hogy, hogyan is van a rendszer kint Amerikában(zöld kártya, vízum stb. stb.)

Ezen belül még szakmákat akarok felvenni, hogy több helyen is eltudjak helyezkedni majd kint. Nem akarok a vak világba kimenni, hogy 3 hónap múlva csalódottan térjek vissza(remélem)

Szóval milyen szakma hiány van kint Amerikában(fizikai munka is beleszámít, hegesztő, stb stb.)

Válaszotokat előre is köszönöm!

2011. jún. 30. 10:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Alapvetően jobb a helyzet mint otthon, mert az emberek jobban élnek, mint otthon, így nem foglalkoznak annyira a politikával, de a válság miatt ez itt változni látszik. Alapvető különbség a két párt között hogy amíg a republikánosok szavazótáborát főként a középosztály és a tehetősek alkotják, addig a demokrata szavazók többsége fiatal, középosztály környékén élő, illetve munkások. Bár itt a társadalmi rétegek eléggé szét vannak tagolva. Az amerikai társadalom nagyjából így tagolódik:

12% - iskolázatlan, osztályon aluli(magyar kifejezéssel segélyes)(Underclass)(10.000 USD/év nél kevesebbet keres)

13% - dolgozók, akik szegénynek minősülnek(Working poor)(16.000 - 22.000 USD/év)

30% - Munkásosztály(Working class)(26-40.000 USD/év)

46% - középosztály(middle class)(57-100.000 USD/év fizetésűek)

5% - Gazdag(rich)(1.000.000 USD alatt keresők)

1% - Szupergazdag (Super Rich)(Fizetésük 1.000.000 USD/év-nél kezdődik)

2011. jún. 30. 16:02
 12/15 anonim ***** válasza:

Elso mar mindent leirt, de szerintem nem kellene belemerulni ebbe az uj bevandorlasi torveny dologba, ugyanis ugyis az szamit, hogy valaki skilled worker legyen vagy immediate relative. Akinek nincs hianyszakmaja, az semmikor sem fog tudni legalisan munkat kapni. Az un. Dream Act pedig csak bizonyos illegalisoknak nyujtana amnesztiat egy rendkivul hosszu folyamat eredmenyekent, de ez is csak tervezet, a budos eletben nem fogjak elfogadni es nem veletlenul. A 80-as evekben a Reagan-kormany meglepte ezt az amnesztiat, aminek eredmenyekeppen sokkal tobb illegalis jott be az USA-ba arra szamitvan, hogy majd ok is legalissa valhatnak, mert lesz vmikor ujabb amnesztia. Az amnesztia epp az ellenkezo hatast valtotta ki, mint terveztek, a torvenyhozok tobbsege is rajott erre, igy nem valoszinu, hogy a Dream Actet a kozeljovoben elfogadjak. A legalis bevandorlassal semmi problema nincs, magaval a rendszerrel voltak problemak, de nagyon jol haladnak a simabb ugyintezes iranyaba, igy nincs okuk gyokeresen megvaltoztatni a rendszert. Nem fognak erre kolteni. Max. a legalisak processing fee-je no majd duplara, mint par eve. Mindezt azert irtam le, hogy a kerdezo ilyen alapon ne szamitson nagy valtozasra, a jelenlegi bevandorlasi torvenyekhez kell igazodni! En ugy gondolom, hogyha nem akar/tud amerikaival meghazasodni, akkor marad minden evben a lotto es en kitanulnek novernek a helyedben, ami zoldkartyas szakma ahelyett, hogy olyan szakmakat halmozol, ami a bevandorlas szempontjabol semmire sem hasznalhato.

Ne is gyere ki 3 honapra a semmire, mivel nem tudnak alkalmazni. Visa waiveren, turistakent nem tudsz munkat talalni kiveve ha illegalis munkat vallalnal, de mivel irtad, hogy te mar 7 eve nyomon koveted a rendszer mukodeset, biztos tudod, hogy az illegalitasnak milyen kovetkezmenyei vannak. Nem eri meg!

2011. júl. 2. 19:54
 13/15 anonim ***** válasza:
Ja, es meg annyit, hogy nagyon jo otletnek tartom, hogy au-pairnek kigyere mondjuk 1 evre. Sok magyar ugy marad kint, hogy 1 evig kijon au-pairnek, megismerkedik egy fiuval, osszehazasodnak...rengeteg ilyen hazassagot ismerek es jol is elsulhet. Nekem egyik ismerosom sem valt el, nagyon jol meg vannak. Szoval ezt is meg lehet probalni. Ha pedig a hazassag nem is jon ossze, legalabb megnezed az USA-t es penzt is gyujtesz, mivel a csalad minden koltsegedet allna es iskolaba is beiratnanak.
2011. júl. 2. 19:57
 14/15 anonim válasza:
Sziasztok az au paur-ra fiúk is jelentkezhetnek ?
2013. ápr. 1. 23:21
 15/15 hancsi22 válasza:
szia!Remélem visszanézel még ide és tudsz válaszolni nekem. arról lenne szó hogy 10 éves korom óta biztos vagyok benne hogy new yorkba költözöm,és ezért teszek is nagyon sokat. 14 éves vagyok és lassan lesz egy középfokúm és 1.5 éven belül tervezem a felsőfokút is.kitűnő tanuló vagyok, minden terület érdekel,mármint főleg nem fizikai munkák. a tanulással nincs gondom egyáltalán. szeretek tanulni és úgy tervezem ha sikerül gimiben egy évre kimegyek külföldre tanulni és ha sikerül egy jó ösztöndíjat elcsípnem akkor az egyetemet sem itthon járnám le.sőt nem is itt kezdeném. szóval érdekelne hogy hogy sikerültek a terveid és hogy látod e esélyét annak hogy 6-8 év múlva jobbak lesznek a feltételek. szóval biztos vagyok abban hogy kiköltözök,semmi nem fog megakadályozni.Tehát érdekelne mennyire sikerültek aq terveid.ha sikerült akkor mesélj légyszi ma kinti életről!
2014. nov. 8. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!