A CCUSA-val aki volt már kint külföldi munkán kérem írja le nekem tapasztalatait, megéri-e kimenni, nem átvágás? Én most szeretnék kimenni a nyáron és van egy pár kételyem.
Regisztráltam az angol oldalon,és a szerződésben irták,hogy be kell fizetni 500 eurót valami regisztrációs díjként,de ezt csak akkor,ha már biztos az állás,és mehetek ki.
Valaki aki már volt kint le tudná nekem írni,hogy megy ez pontosan,és megéri-e kimenni.Az alábbi e-mail címemre is írhattok válaszokat (ssuty@hotmail.com) Előre is köszönöm.
Én is ismerek jó pár embert, aki kifizette ezt az 500 eurót és nem verték át, sőt... ez nem feltétlenül egy regisztrációs díj, vízumra megy, kinti biztosításokra, ilyesmikre, ha már biztos a meló.
Ami nekem kevésbé tetszik, hogy még amikor jelentkezik az ember ki kell fizetni 50 eurót úgy, hogy még azt sem tudod mi van vagy mi lesz, mehetsz-e egyáltalán, de ha valaki vett már részt civil szervezetek által szervezett táborokban, az tudja hogy MINDEGYIKNÉL így működik ez. Több önkéntes táborban is voltam már külföldön, mindig ki kellett előre fizetnem egy 15-6 ezer forintos csekket "éves tagdíj" címen, de utána az útiköltségen felül az égvilágon egy fillérembe nem került az egész. (Nyilván ez európán belül volt és lényegesen kisebb falatnak nevezhető mint a ccusa program).
Amúgy én is gondolkodom rajta, de egyelőre még igyekszem minél több infót szerezni arról, hogy kb milyen fizukat kapnak a kintiek, ki lehet-e jönni belőle 0-ra.
Csak azért írok ide, hogy olyan is "megszólaljon", aki már többször részt vett a programban.
Én idén megyek harmadszor. Először is, ami pénzt beszednek a "szemetek" azt csak azoktól szedik, akik először mennek. A befizetett összegért kb mindent az ember feneke alá tesznek. (Későbbi években már magának intézni az ember) Állásbörzét szerveznek, ahol személyesen találkozhat az ember a jövőbeli munkaadóval. Sajnos tényleg nem hangzik első blikkre tisztességesnek, de csak azért, mert itthon mindenki arra van berendezkedve, hogy ha nem éppen ő rabol, akkor őt rabolják ki (akinek nem inge).
Röviden összefoglalva, csak ajánlani tudom a szervezetet, eddigi legjobb nyaraimat töltöttem az USA-ban úgy megszervezve, ahogyan saját magamtól nem tudtam volna. (engedtessék megjegyezni itt, hogy a J-1-es vízumhoz valamilyen "támogató" szervezet szükséges, így pl a CCUSA nélkül nem is lehetne ilyen vízumhoz jutni. )
Aki azon gondolkodik, hogy merjen-e belevágni, az ne az előre kifizetendő pénz miatt vaciláljon, hanem azért, mert bizony keményen kell dolgozni heti 60 órában 9 hét /1100 dollárért. (+étel+szállás ingyen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!