Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » A CCUSA-val aki volt már kint...

A CCUSA-val aki volt már kint külföldi munkán kérem írja le nekem tapasztalatait, megéri-e kimenni, nem átvágás? Én most szeretnék kimenni a nyáron és van egy pár kételyem.

Figyelt kérdés

Regisztráltam az angol oldalon,és a szerződésben irták,hogy be kell fizetni 500 eurót valami regisztrációs díjként,de ezt csak akkor,ha már biztos az állás,és mehetek ki.

Valaki aki már volt kint le tudná nekem írni,hogy megy ez pontosan,és megéri-e kimenni.Az alábbi e-mail címemre is írhattok válaszokat (ssuty@hotmail.com) Előre is köszönöm.

2011. jún. 19. 14:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Sztem nézegesd az ilyen témájú fórumokat...

Van néhány alapszabály:

Nézz utána cégnek, megvannak-e az engedélyei a munkaközv-hez. (úgy láttam ez ok...)

Lehetőleg ne menj egyedül.

Vidd magaddal a legközelebbi magyar külképviselet ottani telefonszámát, címét, s elég kp-t, hogy baj esetén el tudj jutni oda. És ezeket tartsd mindig magadnál pl a nyakadban, mert ha nondjuk kirabolnak vagy elvész a csomagod, akkor se veszel el...

Köss biztosítást!!!! Mert ha lebetegszel, vagy vmi baleset ér, ott a kutya se foglakozik veled, ha nincs biztosításod rá...

Meg általában figyelmedbe ajánlom a józan paraszti ész sűrű használatát: kerüld a zűrös, kiszámíthatalan helyzeteket, meg embereket (pl. bulikat, drogot, piát, néptelen helyeket...stb.)

Ha bajban vagy ne kiálts segítségért, hanem azt kiabáld, hogy tűz van, akkor lehet hogy oda néz vki...

Vigyázz magadra.

Barátsággal: Tibor

2011. jún. 24. 08:00
 2/14 anonim ***** válasza:

Ja bocs és vmi nagyon fontosat elfeledtem:

Köss szerződést a kiutaztatóval (CCUSA), és figyelmesen olvasd el, ha nem érted pontosan, magyaráztasd el magadnak (ehhez jogod van) és ha nem frankó, akkor hagyd a fenébe...

Pl. nem vállalnak garanciát arra hogy:

1.megkapod a kinti melót (és bért is, amiben megállapodtatok, meg a szállást stb.)

2.baj esetén hazahoznak (baromi messze van ám...)

meg ilyenek...

2011. jún. 24. 08:11
 3/14 anonim ***** válasza:

Bocsi most olvasom az 500 Eut, ("regisztrációs díj") az testvérek között is 140.000 Ft!!!

Ez nagyon, nagyon büdös!!!

1. A magyar törvények szerin a munkakeresőtől díj nem kérhető, csak a munkáltatótól, hiába (állítólag) USA cég a magyar törvényeket be kell tartania, Íme a jogszabály:

(3) Az, aki magán-munkaközvetítő tevékenységet folytat, a munkát kereső személytől - kivéve, ha a (4) bekezdésben meghatározott jogszabály eltérően nem rendelkezik - díjat, költséget nem igényelhet.

Ez a dolog tehát sztem törvénytelen, és pofátlan.

Nem ajánlom!!!

2011. jún. 24. 08:35
 4/14 anonim ***** válasza:

Nehogy félreértés legyen itt az egész jogszabály:

(ebből idéztem a 3.-ik bekezdést)

A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény módosítása

19. § (1) A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 6. § (1)-(4) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) Az állami foglalkoztatási szerven kívül munkaközvetítést (a továbbiakban: magán-munkaközvetítés) az folytathat, aki megfelel az e törvény felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban előírt feltételeknek. Aki magán-munkaközvetítői tevékenységet kíván folytatni, köteles az erre irányuló szándékát az illetékes állami foglalkoztatási szervnél bejelenteni. A bejelentésben - ha a bejelentő egyéni vállalkozó - meg kell jelölni a bejelentő természetes személyazonosító adatait. A bejelentés alapján az illetékes állami foglalkoztatási szerv a tevékenység végzésére jogosultakról nyilvántartást vezet, amely tartalmazza a bejelentő természetes személyazonosító adatait.

(2) Külföldi munkavállalásra vonatkozó munkaközvetítő tevékenység csak a fogadó ország jogszabályainak megfelelő munkavállalásra irányulhat.

(3) Az, aki magán-munkaközvetítő tevékenységet folytat, a munkát kereső személytől - kivéve, ha a (4) bekezdésben meghatározott jogszabály eltérően nem rendelkezik - díjat, költséget nem igényelhet.

(4) A magán-munkaközvetítő tevékenység folytatásának, valamint az (1) bekezdés szerinti bejelentés megtételének feltételeit és részletes szabályait a Kormány rendeletben határozza meg. Ennek során

a) egyes munkavállalói csoportok vagy a magán-munkaközvetítő által nyújtott egyes szolgáltatások tekintetében a (3) bekezdésben foglaltaktól eltérően rendelkezhet, továbbá

b) vagyoni biztosíték meglétét írhatja elő, ha a magán-munkaközvetítés külföldre irányul, vagy a magán-munkaközvetítő a munkát keresővel szemben díjat számol fel.”

(2) A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 43. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Felhatalmazást kap a Kormány, hogy a Munkaerőpiaci Alap foglalkoztatási alaprészéből finanszírozható további, törvényben nem szabályozott támogatásokat rendeletben állapítson meg.”

(3) A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 54. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) Az e törvényben, valamint a felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározott közigazgatási hatósági ügyben a hiánypótlási felhívást a kérelem beérkezésétől számított tíz munkanapon belül kell kibocsátani, a végrehajtás foganatosításáról az önkéntes teljesítés elmaradásának megállapításától számított tíz munkanapon belül kell dönteni.”

(4) A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 58. §-a a következő (10) bekezdéssel egészül ki:

„(10) Felhatalmazást kap a Kormány, hogy az e törvény szerinti magán-munkaközvetítési tevékenység folytatásának részletes feltételeit, a tevékenység bejelentésének és az e tevékenységet folytatók nyilvántartásának személyes adatot nem tartalmazó adattartalmát, valamint a bejelentésre és a nyilvántartás vezetésére vonatkozó részletes eljárási szabályokat, továbbá a magán-munkaközvetítői tevékenységre jogszabályban vagy hatósági határozatban előírt kötelezettségek be nem tartásának esetén alkalmazandó jogkövetkezményeket rendeletben szabályozza.”

2011. jún. 24. 09:02
 5/14 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm az eddigi válaszokat,nagyon hasznosak voltak.Még részletesen utána fogok nézni az egésznek.Beszéltem egy munkatársukkal e-mailben, és a regisztrációnál is olvastam hogy a díjat csak akkor kell befizetni,ha a munka már biztos,és tutira mehetek ki dolgozni.Ha kicsit is sandít a dolog,én nem kockáztatom a veséim épségét :D
2011. jún. 25. 19:40
 6/14 anonim ***** válasza:

Kedves Barátom!

A törvény egyértelműen fogalmaz: SEMMILYEN címen nem kérhetnének pénzt! (főleg nem ilyen arcátlanul sokat...) Ha megkapod az állást, ha nem... Nincs összefüggés!Mindenkitől kérhetnek, csak tőled nem! Nem tudom melyik részét nem érted a nemnek?

Más kérdés, hogy van aki fizet nekik, az már legyen az ő baja,de előbb-utóbb vki feljelenti őket (vagy már fel is vannak...) és akkor nézhetsz... se meló, se pénz...Nnnna!

2011. jún. 26. 07:26
 7/14 A kérdező kommentje:

Rendben,és köszönöm a választ.

Akkor maradok m.o.-on pénz,és diákmunka nélkül,mert már egyre nehezebb találni munkát,pedig én megteszek mindent,nem vagyok válogatós.Na mindegy fő a kitartás:)

2011. jún. 29. 14:28
 8/14 anonim válasza:
40%
szia! nekem volt kint egy ismerősöm tavaly nyáron a ccusa-val amerikában dolgozott, táborban. semmi rosszat nem hallottam, és úgy tudom az 500 euróban benne van a repülőjegy is, de ebben nem vagyok teljesen biztos. az ismerősöm idén horvátországban tölti a nyarat, szintén a ccusa szervezésével.
2011. jún. 29. 16:20
 9/14 anonim ***** válasza:
58%

kedves Előttem Szóló!

1. Ha benne van a repjegy, ha nincs (mellesleg nem hinném, hogy regisztrációs díjként szednék be...) akkor se kérhetnek pénzt a munkakeresőktől, mert gusztustalan és tőrvényellenes... és előbb utóbb feldobja őket vki... engem nem érdekel az egész...

2. Azt se tudni, hogy te nem vagy-e a cégnek valakije, aki érdekelt az 500 Eurós díjban... (mert lásd be, ez nem zárható ki...)

3. A bögyöllőm tele van ezekkel a simlis okoska cégekkel, akik más nyomorán óhajtanak megélni, mert váltanak néhány emailt vagy skype-ot, aztán lenyúlnak egy kosár pénzt, ami úgy látszik, nem tűnik fel a hatóságnak, mert a franc tudja, mivel vannak elfoglalva, de hát reméljük nem nőnek az égig a fák...

2011. jún. 30. 10:36
 10/14 anonim válasza:
én nem kampány céljából írtam amit írtam, pusztán a kérdezőnek írtam le a tapasztalataimat a közeli ismerősöm jóvoltából. hogy törvényellenes-e vagy sem, nem tudom, csak annyit, hogy ő befizette az 500 eurót,és nem verték át. az meg h az ő emberük vagyok? örülnék ha 18 évesen ott dolgozhatnék.
2011. jún. 30. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!