Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Miert mondja sok USA-ban jart...

Miert mondja sok USA-ban jart ember, hogy az USA-ban nem lehet jot enni?

Figyelt kérdés
Mindig meghokkenve olvasom a hozzaszolasokban, hogy egyesek szerint az USA-ban milyen rossz a kaja, van, aki szabalyosan rosszul van. Nagyon elterjedt Magyarorszagon, hogy az USA-ban nem lehet jot enni, minden etel sz.r. Egyik ismerosom is epp kerdezte, hogy hogy lehet itt elni, o semmit nem tud enni. En meg nem ertem, mert olyan nagy a valasztek. Szeretnem megkerdezni, hogy ti milyen helyekre jartok, hogy ilyen meglatas alakult ki bennetek? Csak ugy erdekelne...mert ha en pl. Europaba utazom, mar 2 nap utan nagyon hianyzik az USA-ban talalhato kaja, ami nincs Europaban. Nem, nem a Burger Kingre es tarsaira gondolok vagy valami extra zsiros dologra, hanem a mexikoi, kinai kajara vagy a kifejezetten minosegi steak helyekre. Ezeket sem szeretitek vagy nem fedeztetek fel oket es azt hiszitek, hogy az USA-ban csak hamburger, hot-dog es pizza van? Melyek azok a helyek, amik miatt kialakult bennetek, hogy itt nem lehet normalis kajat enni? Nem vitat szitani akarok, csak tenyleg nagyon kivancsi vagyok, mert nem ertem, hogy itt, ahol minden nemzet etele megtalalhato, hogy nem lehet megtalalni azt, amit az ember szivesen megenne. Valo igaz, hogy a sutemenyek borzaszto edesek, de olyan kajat boven lehet talalni, ami egy magyartol nem all tavol.
2011. jún. 16. 17:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
84%
Nekem az a véleményem, hogy náluk sajnos kevés a választék az ételekből. Ezt úgy értem, hogy mint más nemzetnél annyi nemzeti étel közül választhatsz, náluk ez nem igazán létezik. Nagyon jó dolog, hogy szinte minden nemzeti étel megtalálható, de vajon miért?Soroljunk fel USA nemzeti ételeit! Nem sok van, nagyon szegény, ötlettelen a gasztronómiájuk ilyen szempontból.A magyar ember pedig hozzá van szokva a fűszeres ételekhez, ezért is érezheti "rossznak". Másrészt ahogyan írtad fel kell kutatni a jó helyeket, sajnos. Szerintem ha az amerikaiak igényesebbek lennének a jó vagy jobb minőségű, ízű ételekre, akkor nem kellene kutatni.Egy jó étteremnek hamar híre megy, de ők beérik az egyszerűbbel.
2011. jún. 17. 11:15
 12/22 A kérdező kommentje:

11:15: fuszeresebb kajat is lehet talalni siman. Mexikoi kajat probaltad mar, ettel mar thai vagy kinai kajat? Voltal mar valamilyen jo kis roadhouse-ban? Nem igazan kell kutatni a jo helyeket annak, aki ide valosi, mert az tudja, hogy hova menjen, szerintem a turista nem tudja, ahogy Magyarorszagon sem tudja, hogy hova menjen a kulfoldi. Nem lehet, hogy azert van ez a negativ reakcio, mert ezek a magyar emberek nem akarnak kiprobalni uj dolgokat a gasztronomia teren, mert azt hiszik, hogy furcsa dolgok, aztan meg rajonnenek, hogy nem is allnak messze a magyar konyhatol?

Ez az ado dolog meg nem tudom, hogy hogy jon ide, de szerintem ez senkit nem zavar, aki itt lakik, mert az emberek tudnak rola, nincs benne becsapas.

Irtatok, hogy nincs normalis kenyer meg ilyenek...ez sem igaz. Azert egy Publix, Earth Market nagyon jo aruval rendelkezik. Persze ha valaki nem tud ezekrol a helyekrol, nagyon konnyu azt mondani egyszeruen, hogy minden sz.r. Nalunk a helyi Walmart is nagyon nagyon jo (tudom, hogy nem minden varosban van ez igy), van naluk nagyon finom francia kenyer, frissen sult pl. es en a semmi kozepen elek, szoval gondolom, hogy nagyobb varosokban meg jobb a helyzet, csak tudni kellene, hogy melyik marka mit takar, nem pedig a sart dobalni...nem epp az a lenyeg, hogy aki uj helyre megy, probaljon ki uj dolgokat?

2011. jún. 17. 14:50
 13/22 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek:

igen próbáltam már a thai, kínai, mexikói, de még az indiai, lengyel, orosz és még sorolhatnám ételeket. Én mindenre vevő vagyok, nyitott vagyok az új dolgokra.

Tökéletesen egyet értek veled, hogy az adott országban élő tudja hogy, hova kell menni a turista pedig nem...gondolatmenetet.

A legtöbb magyar ember valóban nem akarja kipróbálni az új dolgokat, sok esetben beszűkült látókörű.(de okoskodni azt nagyon tud)Nem tudom miért. Pedig mennyi isteni ízélményről maradnak le!

2011. jún. 17. 15:04
 14/22 anonim ***** válasza:
Kérdezőnek: melyik államban laksz, ha szabad kérdeznem?
2011. jún. 17. 17:38
 15/22 A kérdező kommentje:
Texas. De tobb allamban laktam mar.
2011. jún. 17. 17:50
 16/22 anonim ***** válasza:

Miert mondja sok USA-ban jart ember, hogy az USA-ban nem lehet jot enni? Mert elbenaztak es vagy rossz helyre mentek be kajalni, vagy mert fogalmuk sem volt milyen alapanyagokat vegyenek, hogy otthon fozzenek egy jot. Mondjuk a szallodaban nem sok esely van fozocskezni :)

Kifli mint olyan illetve zsomle tenyleg nincs. Kiveve a magyar ettermet. Ok sutnek kiflit/zsomlet/briost/kalacsot es a helyi szupermarketekben lehet beloluk talalni, de nem tud egy etterem egy egesz allamot ellatni, es a helyiek (nemcsak magyarok) nagyon hamar elkapkodjak oket.

Aki az alapjan itel, amit a sarki kisboltban lat az sajnos nagyon el van tevedve. A sarki bolt pont azert jo, ha valami elfogyott otthon, leszaladok es veszek. Igaz, hogy nem a megszokott marka, lehet h kicsit dragabb is, de amikor bugyog a leves es rajovok, hogy hianyzik ez vagy az, akkor a sarki boltra szamithatok.

A nagy uzletekben (tesco, auchan fele elelmiszer boltokban) szaz fele kenyer, elesztos, eleszto mentes, buza liszt, rozs liszt, mittomen mi, van francia kenyer is, es ha jo idoben mesz, akkor meg meleg. Rengeteg fele zoldseg, gyumolcs, sok olyan amit otthon nem is latni. Felvagottat az uzlet hatuljaban altalaban a fal mellett, a hentes saroknal kapni, van majkrem, virsli, van olyan mint otthon a parizsi meg az olasz felvagott, valaszthatsz hogy pulyka vagy diszno verziot veszel, van szalami, pepperoni, sonka (pulyka v diszno), van marhahus, szalonna, soroljam???

Nem tudom ti hova jartok, de en meg olyat nem talaltam, ami Mo-n van itt nincs. Kiveve egy dolgot - faj is erte a szivem - TURO RUDI!

Amugy nincs olyan zoldseg, gyumolcs, amit itt ne tudnal megvenni es a nagy valaszteku alapanyagokbol barmit el tudsz kesziteni. Lehet kapni szegedi pirospaprikat is, sot a minap talaltam tarhonyat!

"ami megszokhatatlan az az, hogy nem érdemes közértbe menni, inkább az étterem az olcsóbb, mint a közért" - persze, ha arrol beszelsz, hogy a mekiben kapsz hamburgert egy dollarert, kolat masfel dodoert, akkor igen olcsobb 'etterembe' menni, amugy nem igaz az allitas.

Ha valamivel, akkor kajaval marha jol lehet sporolni, mert veszel egy zacsko tesztat 2 dollarert es lesz belole 3 evesre valo, a feltetet meg varialhatod rajta. Vagy veszel egy zsak krumplit 4 dollareret es a fantaziad szab hatart neki, hogy mit keszitesz belole.

Ami a tax-et illeti, milyen csalasrol beszeltek? Fogjatok mar fel, hogy az usaban a termek arara meg ra kell szamolni az adot (ami allamtol fuggoen mas es mas - de egy kis rutinnal az ember mar tudja elore mire szamitson). Amugy meg Californiaban peldaul az elelmiszerre nincs is ado!

2011. jún. 17. 18:50
 17/22 A kérdező kommentje:
Utolso teljes mertekben egyet ertek. En mondjuk jo fele magyar peksutemenyeket, sutemenyeket hianyolok, hogy nincs igazi cukraszda, nagyon keves olyan sutemeny van, aminel nem azt erzed, hogy szintiszta cukrot eszel. Egy jo fele turostaskaert mit nem adnek. Ezen kivul mindent lehet kapni. Van, ami kicsit mas, de nem gaz.
2011. jún. 17. 19:01
 18/22 anonim ***** válasza:
91%

Hollywood, CA-ban van egy magyar etterem es magyar a cukrasz; rigojancsi, dobostorta, somloi, pogacsa, kremes, you name it, megcsinalta :P Karacsonykor beigli :) (amugy aszem karacson tajekan rendelest is felvesznek beiglire, es lehet h el is tudjak kuldeni neked TX-ba. Illetve a loszandzseleszi magyar templom is - ha jol emlexem - karacsony tajekan arul beiglit.

Amugy tenyleg nagyon gejj-ek az amcsi sutemenyek, tortak. Vagy nagyon edesek vagy muanyag izuk van. Viszont nemely olasz etteremben eleg jo tiramisut talalni.

2011. jún. 17. 20:11
 19/22 A kérdező kommentje:
Ezt jo tudni. Jol hangzik. Epp most voltam CA-ban es kerestem ilyen helyet, de nem talaltam. Gondoltam, hogy arra lehet ilyen, mert arra sok magyar van. Majd legkozelebb beterek.
2011. jún. 17. 21:01
 20/22 anonim ***** válasza:

Attól, hogy kijutott az USA-ba valaki, még lehet rettentően nagyképű és bunkó.

(Mint itt ez egyik előző pl.!!)

N.Y.-ban pl. ha jól emlékszem, több mint 10.000 étterem van!!!

A világ szinte összes országának, gasztronómiai palettája megtalálható!!!

Aki itt nem talál, az egyszerűen hü*lye és nem kicsit!

Az úgynevezett magyaros kaják java része amúgy teljesen egészségtelen!!

Más civilizált országokban az itthon dicsőített pacal és más belsőség, az simán ipari hulladéknak számít és állatok takarmányába keverik!!

De hát a szokás, az nagy úr!!

Ha valakit itthon "pacal-parasztnak" neveltek,

az fel sem fogja, hogy pl. mi az a steak!!

(Tudod, ez az a típus aki a külföldi szállodában a bidébe sz@rik!!)

2011. jún. 19. 05:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!