Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Milyen az élet Amerikában?

Milyen az élet Amerikában?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok és érettségi után szeretnék kimenni élni, elsősorban New York-ba! Milyen érzés ott lenni? Minden megvan, bármint munkalehetőség stb.! Minden vágyam oda kijutni és családot alapítani, céget. Tényleg olyan drága Manhattan? Olyan mint a filmekben? Mindenben olcsóbb, mint Magyarország? Ha ott éltek, akkor a város mely területén? Esetleg segítettek nektek valamilyen ügynökségek? Minden olcsóbb ott?

Lécci írjatok élményeitekről, és a válaszokra válaszoljatok! Elsősorban kint élő/élt emberek válaszát várom! Köszi a segítséget!

2011. jún. 15. 11:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
85%

Na lehet hogy most kicsit bunkó leszek de el kell mondanom mert akik előttem írtak azok nem igen szóltak ilyen dolgokról!!!!

Nos hol is kezdjem...

1. Az USA-ba csak zöldkártyával mehetsz ki olyat pedig nem adnak bárkinek....

2.New York az USA egyik legdrágább városa...a kaják tényleg nagyon rosszak :( de viszont olcsóbbak jóval de a minősége is gyengébb mint az itthoni ételeknek...

3.A benzin ára változó mert ugye akinek nincs kocsija az itt meg is halhat mert bolt nincs minden sarkon és a közlekedés egy-két város kivételével nagyon rossz..szóval a benzin olcsó...

4.Akinek nincs kint kapcsolata az nem fog munkát kapni ha csak nem valami tudós vagy....

5.Szerintem jól gondold meg hová mész mert az USA nagyon nagy és minden államban mások az árak...

6.Szerintem mi előtt oda költöznél menj ki látogatóba..

7.Az USA-ban amúgy a hivatalos nyelv az angol de az emberek 75%-a beszél spanyolul is....

8.Nagyon jó szakmád kell hogy legyen mert szakácsként esélyed nem lesz még takarítani sem fogsz és az érettségi ott nem ér semmit szinte mindenkinek diplomája van....

9.Céget kb.1000000 dollár kell hogy céget indíts el....

10.Én is kint akarok élni és dolgozni de ott nem olyan mint itt nagyon sok minden más és én már voltam kint 2 hónapot és nagyon más hidd el én nem akarok rosszat de ezeket tudnod kell mielőtt ki mész.....

11.Mint mondtam én is kiakarok menni de nekem már van egy fodrász szakmám és egy érettségim most ápolói főiskolára járok mert úgy tudom az ápolókat minden hol szívesen felvesznek :) úgy hogy azt javaslom tanuld meg nagyon jól az angolt felsőfokon bár a papír itt nem sokat számít de azért legyen és sztem egy spanyol alapfok sem fog ártani ha itt akarsz élni....

2012. márc. 7. 20:56
 12/12 anonim válasza:
72%
:)) Tudsz angolul? Van valasztott szakmad? Van anyagi tamogatottsagos? Elkepzeles h mi leszel 10 ev mulva? ..egy nagy igazsag ertem en h vonzz Amerika meg minden de ez nem a Gossip Girls .nem leszel egybol milliardos es nem fogsz minden nap shoppingolni jarni!! Amerika egy valo elet,pont ugy mint Magyarorszag! ott nem konnyeb az elet semmivel es nem is jobb.Eloszor menj ki oda 2 honapra ..nezd meg hogy tetszik e ott stb.Amugymeg hogy gondoltad azt hogy "Ahh betoltottem a 18 at maris megyek Amerikaba!" nos ..ehhez Amerikai Allampolgar kell legyel..es hidd el azt nem osztogatjak :)
2013. febr. 5. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!