Miért vágynak annyian az USÁ-ba lakni, amikor sokkal rosszabb ott az élet, mint Európában?
Mégvalami:M.o.-n nem volt olyan hét hogy egy csöndes kisvárosban ne törték volna le havonta az autónk emblémáját vagy szurták volna ki a kerekét csak mert nem lada volt....
A magyarokra sajnos igenis jellemzö hogy rosszindulatuak és irigyek egymásra, még itt is, ahelyett hogy legalább a hazánktol távol összetartanának és segitenék egymást. Undoritó ahogy némelyik viselkedik. Viszont van azért kivétel is, ha nem is sok. Én ha hazalátogatok, mindenki meg akarja hivatni magát, az elsö kérdés hogy mennyit keresek mennyi pénzem van. Hányok már töle, ezért nem is akarok még látogatüba sem menni oda, csak a család miatt muszály amig ki nem hozom öket is....
Nem általánositok. Van normális magyar. Csak sajnos nem sok....
Jó a marketingja :)
Amúgy meg ismered a magyar mondást: "Mindenhol jó, de máshol a legjobb!"
Kerdezo! Ez a kerdes - ne haragudj, de - butasag, mert nyilvan van olyan, akinek az USA rosszabb lesz, mint Europa meg olyan, akinek az USA jobb lesz, mint Europa. Te irtad, hogy ne csak a materialis dolgokat nezzuk, mast is vegyunk figyelembe. En eltem Ny-Europaban is, de nem tetszett ott, en itt az USA-ban erzem a legjobban magamat es nem szeretnek mas orszagba koltozni. Akkor evidens, hogy nekem az USA jobb lesz Europanal. Megertem, ha valaki azt mondja, hogy o nem akar itt elni, de 1. ahhoz jojjon ide es tapasztaljon, ne a sztereotipiakat szajkozza, 2. ha mar itt van, akkor mondhatja, hogy neki ez az eletstilus vagy akarmi mas nem jon be, megy mashova. Ez ilyen egyszeru. Nem tudom, hogy honnan veszed, hogy itt rosszabb az elet. Ez teljesen szubjektiv dolog, azon is mulik, hogy ki mit szeret, hova megy, milyen vegzettsege, szemelyisege es mennyi penze van. Hatalmas ez az orszag. Lehet, hogy utalni fogod Michigant, de Washington allamban nagyon jo dolgod lesz es teljesen mas, ha valaki illegalitasban tengodik, mintha van egy biztos munkahelye.
PHX-nek teljesen igaza van es olyan konnyu mindig az USA-t fikazni, mikor a valaszolok nagyresze nem is volt meg itt. A kedvencem, amikor vizummal/bevandorlassal kapcs. kerdeshez beir valaki akkora hulyeseget, mint a haz arra hivatkozvan, hogy az unokatestverenek a huganak a macskaja ezt tapasztalta az USA-ban. Felretajekoztatas a kobon.
A kérdezőnek üzenem, hogy addig ne okoskodjon, még nem tapasztal valamit. Ergo: HÜLYE KÉRDÉST TETT FEL EZ MÁR BIZTOS!
Nagyon sok pozitív választ olvastam itt, és csak megerősíteni tudom, mert én valóban kint éltem 4 évig! Sőőt! Brooklynban laktam 3 évig, és dolgoztam. És volt időm elkölteni a pénzt, és haza küldeni is, nem is keveset! És reggel 9-től este 9-ig dolgoztam!!4 Itthon a fiam ezt csinálja , szarért húgyért! Szóval Azt az életet nem lehet ezzel összehasonlítani. Mikor hazajöttem / amit nagyon megbántam/ levontam a konzekvenciát. Európa, "csak" 80 évvel van lemaradva Amerikától! Lehet köpködni!!!
A kérdés tényleg elég ostoba módon lett feltéve...buta és alaptalan elöitélettel.
Feljebb irták hogy többszöröse a fizu mint M.o.-n de el is megy az egész. Igaz, elmegy.
Csak az nem mindegy hogy mire....amig M.o.-n tesco gazdaságos parizerre meg buszbérletre megy el, addig itt étterembe jársz, azt eszel ami jól esik, nem azt ami a legolcsóbb, a Nike, Columbia, Champions és hasonló márkáju cuccok nem álom amit mutogatni és megbámulni kell hanem hétköznapi dolgok, kirándulsz ha van szabad napod, minden évben Hawaiion nyaralsz vagy ahol akarsz, a gyerekednek megveheted azt a biciklit vagy amit épp kinézett magának, nem kell karácsonyig várni hogy kapjon valamit, és az autó nem luxus hanem hétköznapi dolog. Szerintem ez elég ahhoz hogy sikerüljön eldönteni hol jobb az élet...de....az uSA nagy. Jól kell dönteni melyik városban élj és milyen szakmát válassz.
Baracsi Attila.:
Én még életemben nem jártam kint Amerikában,csaka már fentebb említett filmélményekre,s egy Kanadában élő barátom elbeszéléseire hagyatkozhatom.A filmeket hagyjuk,mert azok vagy túl kriminalizálják Amerikát,mert azért nem nagyon hiszem el azt,hogy ott mindenki állandóan lövöldöz,meg hogy szinte olyan mint a vadnyugaton,mert akkor nem lenne elég bevándorló az egész földön,hogy pótolják a kihalt embereket,másrészt azt sem hiszem,ami a másik hollyvood-i véglet,hogy ott mindenki happy-and életet él.
Baracsi Attila.:
Az+hogy mi itt Európában csaknem állandóan fikázzuk az amcsikat,az annak a jele,hogy irigyek vagyunk,mert Amerika 200-év alatt elért mindent,amit Európa 2000-év alatt sem volt képes,de veri a mellét a sok ezer éves kultúráira+a hagyományaira,s szinte sajnáljuk azokat a szegény amcsikat,hogy szinte semmi kultúrájuk,s történelmük nincs.
Igaz hogy Amerika Európa államainak zöméhez képest fiatal,de azért az öreg kontinens legfejlettebb államai is le vannak maradva Amerika mögött legalább 80-évvel,s ez azért némileg elgondolkodtató.
Vagy nem?
#6 remelem megerted
Physician Salaries At A Glance
Search:
specialty
average salary
allergy / immunology $246,000
anesthesiology $360,000
cardiology $402,000
critical care medicine $258,750
dermatology $365,450
emergency medicine $237,000
endocrinology $214,550
family medicine $199,850
family medicine - with OB $207,900
gastroenterology $398,800
gynecological oncology $402,000
gynecology $233,000
heme / onc $314,800
hospitalist $210,950
infectious disease $225,000
internal medicine $208,790
neonatology $275,400
nephrology $252,000
neurosurgery $589,500
neurology $237,000
ob & gyn $279,750
ophthalmology $248,000
orthopedic surgery $485,500
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!