At USA veri munkanélküliek tekintetében az össze afrikai országot is. Az igaz, hogy nincsenek nyilvántartva....meg pénzt sekapnak,meg TB-t
2011. máj. 7. 19:06
12/43 anonim válasza:
Előzőnek: tévhit :)
2011. máj. 7. 19:15
13/43 anonim válasza:
Az USA egészében a munkanélküliségi ráta 9.00%! Magyarországon mennyi? Majdnem 12% és az EU-s átlag is 10% fölött van! Szóval még mindig jobb a helyzet, mint sok más országban. Egyébként meg kedves kérdező, neked nem mindegy hogy ki hol telepszik le és hogy hol lesz boldog? Történetesen mi 3-an vagyunk testvérek és a húgom Ausztráliában él, a bátyám Angliában dolgozik, jómagam pedig az USA-ban élek, immár 8 éve a feleséggel és 3 gyermekemmel boldogan és kiegyensúlyozottan. Itt is vannak problémák, de messze nem olyanok, mint Magyarországon.
2011. máj. 7. 19:34
14/43 anonim válasza:
Lehet ,hogy többet keresnek és a ruha,benzin kaja mégis olcsó de vannak dolgok amik sokkal többe kerülnek például a lakás. NY és hasonló városokban egy normális környéken havi 1000-1200 dollárért például kapsz egy kis lyukat. Ha lakást akarsz venni akkor pedig az árak a csillagos ég.. Az egészségügy pedig megint nagyon drága. Ha például nincs munkád akkor ott halálra vagy ítélve senki nem fog segíteni.
Ezt egy amerikai magyar oldalán találtam érdemes szerintem elolvasni a Californiól írt cikkét:
Mert sokan csak az amerikai filmekből ismerik Amerikát, és úgy jön le, mintha mindenkinek hatalmas háza meg egy zsák pénze lenne. Pedig ott is rengeteget kell dolgozni, ha valaki tényleg jól akar élni, és nem gyerekjáték - pláne nem egy külföldinek. Nem pottyan az ölébe senkinek semmi.
2011. máj. 7. 21:00
16/43 anonim válasza:
Most egy kicsit tovább rombolom én is a kis orvospalántánk önérzetét. Ahhoz, hogy az USA-ban orvos lehess el kell végezned egy képzést(nem két hetes:D). A képzés rengeteg pénzbe kerül amit hála már nem a Magyar államnak kell kifizetnie. A amerikai orvosok amúgy sem csipázzák a külföldi orvosokat, ami érthető is hiszen féltik a jól jövedelmező munkahelyüket. De az is tévhit, hogy minden orvos szarrá keresi magát odakint.
2011. máj. 7. 22:02
17/43 anonim válasza:
Ezzel nem az ő önérzetét rombolod, hanem saját magadról, a tájékozottságodról és az igényességedről adsz képet. Ilyen stílusban, ilyen helyesírással, a kitalációiddal ne gondold, hogy itt bárki is neked adna igazat. Rengeteg hiteles, személyes tapasztalat van, adatok, tények. Orvosként mindenhol várják, az USA-ban National Interest Waiver címszó alatt kapnak zöldkártyát - ami nem sok foglalkozásra igaz.
2011. máj. 7. 22:21
18/43 anonim válasza:
Bírom ezt a vak vezet világtalan hozzáállást !!
Sem a kérdező, sem a válaszolók nagy része, még az életében nem volt az USA-ban, de ennek ellenére tudják a tutit!!
A kérdező kifelejtette a teljesen idióta kérdéséből:
...és a négereket is verik még?!...ugye?!
Komolyan mondom, hogy olyanok osztják az észt az USA-ról,
akik még a kerületükből se mentek ki soha!!!!!!!!!
2011. máj. 8. 05:41
19/43 anonim válasza:
Én vagyok az az "orvospalánta".
Csak úgy mondom, hogy nem vagyok tájékozatlan, internetes oldalakat böngésztem és kérdezősködtem kint élő magyar orvosoktól. Úgyhogy nekem ne mondja senki, hogy egy kis tájékozatlan pisis vagyok. Már mindenkit le kell fújjogni csak azért, mert vannak tervei, céljai az életben? MIért baj az, ha van egy álmom, amit akárhogyan is, de meg akarok valósítani??? Az irigyek meg inkább csak hallgassanak. Ja, és köszönöm a pozitív megjegyzéseket!
2011. máj. 8. 05:52
20/43 anonim válasza:
Ja és még valami: még jó, hogy rosszul él az, aki csak úgy a hecc vagy a kaland kedvéért megy ki az USA-ba. Én küzdök érte, dolgoznék érte, és az aki úgy dolgozik v jobban mint én, az érdemli meg a jobb életet. És nem lehetetlen. Hajrá mindenkinek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!