Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Miért vágynak annyian az...

Miért vágynak annyian az USÁ-ba lakni, amikor sokkal rosszabb ott az élet, mint Európában?

Figyelt kérdés
2011. máj. 7. 17:12
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
86%

Szia "doki"!

...én írtam a közvetlen előtted lévő hozzászólást.

Ne hallgass ezekre az irigyekre!

Többször is jártam az USA-ban, láttam a "nyomort"...

A vízparti házakat, a yachtokat, a rengeteg magánrepülőt...

Amikor ereszkedett lefelé a repülő pl. Orlandónál,

akkor azt "játszottuk", hogy lát-e valamelyikünk olyan házat alattunk,

amelyiknél nincsen úszómedence!!

Na ennyit a "rosszabb életről"...

Attól, mert a kérdező és néhány válaszoló agymosott hülye,

még nem változik ott semmi!!

Sok sikert!

2011. máj. 8. 06:08
 22/43 anonim ***** válasza:
91%
Véleményem szerint is azok osztják itt az észt, akik még életükben nem jártak az USA-ban, csak "hallomásból" és félinformációkból rakják össze a hülyeségeiket. Igenis sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb életed lehet az USA-ban, mint Magyarországon. Otthon már nagyon utálják egymást az emberek, mindenkiben ellenséget látnak, és aki egy kicsit is jobban él, azt kiközösítik. Azok az orvosok, akik kijönnek ide, azokat teljesen megértem, mert otthon 6 éves kőkemény egyetemi tanulmányok után jó ha a 100 ezer Huf-ot megkeresik. Szégyen, ami ma Magyarországon történik.
2011. máj. 8. 10:37
 23/43 A kérdező kommentje:

"Otthon már nagyon utálják egymást az emberek, mindenkiben ellenséget látnak, és aki egy kicsit is jobban él, azt kiközösítik."

Ez k*rvára nem igaz, halvány lila gőzöd sincsen a magyar társadalomról.

2011. máj. 8. 10:39
 24/43 A kérdező kommentje:
Meg ha Magyarországon annyira utálnák egymást az emberek, akkor hogy lehet, hogy mi békében tudunk élni, az USÁ-ban meg egyfolytában egymásra lövöldöznek?
2011. máj. 8. 10:39
 25/43 anonim ***** válasza:
77%

Pedig pont ilyen a magyar társadalom; az erőszakos bűncselekmények rátája (x/100 000 fő) Mo-n nem jobb, mint az USA-ban; sokkal biztonságosabb hely Amerika legtöbb része - az hogy a magyar hírekbe mi, mennyi jut el, az inkább a magyar hírközlést, televíziózást jellemzi.

Pont a kérdező a legtudatlanabb, már mindenki aki kint volt, tájákozott, kint lakik kiosztotta, de ő csak a saját képzelgéseit adja elő.

2011. máj. 8. 10:45
 26/43 anonim ***** válasza:
68%

Kedves kérdező! annyiban igazad van, hogy azt gondolják az emberek, hogy Amerikában fognak meggazdagodni és dől a lé, DE az nem igaz, hogy ott rosszabb az élet. ott is vannak szegény emberek, vannak lepusztult részek, de többen élnek jól, mint itthon és most nem a bevándorlókra gondolok!

van akinek sikerült a kinti élet, van akinek nem

és akik ki akarnak menni, azoknak üzenném!

OTT SINCS KOLBÁSZBÓL A KERÍTÉS, AZÉRT, HOGY MEGÉLJ IGENIS MEG KELL DOLGOZNI!

mondom ezt én, aki 2 évig kinn élt New Yorkban

2011. máj. 8. 11:49
 27/43 anonim ***** válasza:
88%
Kedves Kérdező! Igenis a magyarok ott ahol tudnak keresztbe tesznek a másik magyarnak. Otthon lévő rokonaimtól hallom, hogy mik történnek. Az meg hogy sok a lövöldözés, amit ugye bemond a tévé, az nyílvánvaló, mert az USA-ban jóval többen laknak, mint Magyarországon, így több a valószínűsége az ilyennek is. Az előző válaszolónak pedig igaza van, itt sincs kolbászból a kerítés, de ha itt keményen dolgozol, akkor nagyobb esélyed van egy olyan életre, amilyet elképzeltél magadnak. Magyarországon tisztességes munkával nem jutsz egyről a kettőre. Egyébént kedves kérdező? Jártál már egyáltalán az USA-ban? Mert amilyen hülyeségeket te írsz, az csak akkor lehet, ha még nem jártál, és vannak olyan ismerőseid akik csak úgy nekivágtak az országnak és illegálisként dolgoztak éhbérért, itthon meg szidják az amerikaiakat.
2011. máj. 8. 14:45
 28/43 anonim ***** válasza:
77%
Nekem is volt ott ismerősőm jól is keresett csak éppen elkölteni nem tudta miután reggel 9-től este 9-ig dolgoznia kellett hétfőtől szombatig... Persze lehet ,hogy valaki szerencsés és talál jobb munkát de sajnos Amerikára jellemző ez a nagy hajtás.
2011. máj. 8. 17:11
 29/43 anonim ***** válasza:
89%

17:11-es!

Igen, ha jól akarsz élni azért dolgozni kell. Nem is kicsit. Én magam is egy óriáscégnél dolgozom itt az USA-ban és széthajtják a belem, de megéri, mert nagyon jól keresek. (Hétfőtől péntekig dolgozom - általában csak a reggel 9 órai kezdés a fix. Nem ritka a napi 12 óra munka sem.). A jó fizetésért valamit fel kell adni, csak sokan nem akarják és inkább siránkoznak hogy nincs pénzük.

2011. máj. 8. 17:23
 30/43 anonim ***** válasza:
87%

Jézus mennyi butaságot olvastam itt. :):)(na okosat is) Aki a filmekböl meg a hirekböl "táplálkozik" az USAval kapcs. az meg is érdemli. Miért USA miért nem M.o.??

Ha akarok én az USA nyugati széléröl évente haza tudok menni átlagfizetéssel, de ha nagyon megeröltetem magam akár kétszer is. Hány magyar teheti meg hogy ugyanezt megteszi idefele?? :):) Szerintem ez már eleget mond...

Hogy valaki nem tud itt megélni annak több oka is lehet. Vagy olyan drága városban él mint NY, Boston, San Diego és társai és nem tul jól fizetö foglalkozása van, vagy nincsenek papirjai, vagy lusta dög. Mi PHXben ezerszer kényelmesebben megélünk átlag fizetésböl mint azt otthon tennénk....és bármikor találunk másik munkahelyet ha esetleg elveszitenénk azt mert olyan szakmát választottunk.(eü, vendéglátás) okosnak kell lenni és akkor megélsz sokkal jobban mint otthon.

Mert itt jól élhetsz ha okos vagy. M.o.-n hiába vágnak fel a magas szintü oktatással ha nincs lehetösége kihasználni azt a nagy eszét az embernek. Ott éheznek az okosok itt mindenki aki dolgozik és nem hülye, normálisan megél.

Persze hogy panaszkodik az amerikai....amikor letét nélkül kapták a házukat és félmillás házba megy be amikor annyi fizetése van hogy egy 200.000-eset tudna fenntartani....aztán meg elveszik töle és sir hogy car az élet....:):) (tiszt.a kiv.nek) Erre jo ha itt az USAban magyar az ember. Mi tudjuk mi az hogy nélkülözni és addig nyujtozkodunk amig a takaronk ér, nem tovább. Soha nem mennék vissza M.o.-ra mert itt van jövöm nekem és az egész családomnak, az emberek nem idegbetegek, mosolyognak, tisztelettudóak, nem nézik le a lábamrol a Nike cipöt és nem anyáznak hogy nekem miböl van Hondám....mert nekik is van....itt nem luxus vezetni vagy étterembe menni. Ha fel kéne soroljam mivel jobb itt, annak külön oldalt kéne nyitni...

Az a sok okos meg hadd mondja onnan Kukutyinfalváról hogy itt rossz...szerintem az tudja aki itt él. És aki okos és nem csak a keleti és ny-i partot ismeri hanem azt is ahol nem 300$-t fizetnek egy 2szobás albérletért....és munka is van..csak tájékozódni kéne nem a filmekre hagyatkozva elindulni....

2011. máj. 9. 07:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!