Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mire ügyeljek ha az USA-ba...

Mire ügyeljek ha az USA-ba utazom Au-pairnek?

Figyelt kérdés

Anyu azt mondja nem vagyok normális, mert biztos, h. beszerveznek valahová, eladnak, meggyilkolnak -.-"

Milyen előkészületeket tegyek, illetve ha megkérkeztem mire figyeljek??

Köszi.

2011. febr. 28. 18:15
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Én az aupairworld.net-en találtam családot, ez az oldal mennyire megbízható?? Nekem elég normálisnak tűnik.
2011. febr. 28. 21:38
 12/22 anonim ***** válasza:

Nekem nem szimpatikus, mert csak akkor láthatod a család kontaktját (emalcím, telefonszám), ha előfizetsz premium membership-re 39 euroért, ráadásul csak 60 napig jár a tagság.

Vannak ettől százszor normálisabb közvetítők, magyarok is, én ezeket biztosan nem választanám!

egy volt aupair

2011. márc. 1. 14:53
 13/22 A kérdező kommentje:
Ez nem igaz ne haragudj, én soha nem fizettem elő, meg be, meg semmi ilyesmi, és mégis tudok kommunikálni a családdal, ha ő is visszaigazol, vagy ha alapból ő választ ki engem, egyből látom a címét is meg a számát is.
2011. márc. 1. 15:13
 14/22 anonim ***** válasza:

Tudják, hogy nem tudsz angolul? Lehet, hogy a házon belül nem nagyon kell, csak a gyerekeket sokszor ide-oda kell furikázni, a szabadidőd eltöltésében, kirándulásban, vásárlásban stb. nem hagyatkozhatsz rájuk, nem fogsz tudni barátkozni sem stb.

Azon kívül, ne haragudj, de ha annyira lusta vagy, hogy angolul sem vagy hajlandó tanulni, akkor miért akarsz egy angol anyanyelvű országban, 1-2-3-4 gyereket pesztrálni? Nem egy könnyű munka, oké, hogy fú Amerika meg minden, de nem csak szórakozás.

2011. márc. 5. 16:01
 15/22 A kérdező kommentje:

Nem értem hogy függ össze a kettő, de nem lényeg...

Tanulnám, ha tudnám, hogy van értelme...de nincs. Így nincs, hogy hetente veszek egy vagy két órát, még 5 év múlva is csak egy alapszinten tartanék... Arra költenék, hogy kimenjek, de az itthoni tanulásra nem, kint mégis más.

2011. márc. 5. 16:25
 16/22 anonim ***** válasza:

Na ennyire azért nem kell berezselni ,hogy eladnak stb. Anyud is beszéljen a családdal, úgy tűnik eltudjátok érni.

Jó ha ismersz kint valakit, akihez fordulni tudsz ha baj van. Hova mégy ? Vagy tervezed melyik városba?

Egyébként, ha magyar gyerek mellé mégy, egész nap magyarul beszélni, úgy is elég sokáig fog tartani megtanulni angolul, főleg ismerős nélkül aki nem is visz el ide oda. Mondjuk tv-t nézhetsz mikor már nem dolgozol, ha engedik onnan is meg lehet tanulni.

Hova mégy ?

2011. márc. 20. 03:52
 17/22 anonim ***** válasza:

A magyarul beszelo csalad gyerekei amerikai iskolaba jarnak, igy tutti hogy ok foleg angolul beszelgetnek. Toluk nagyon konnyen meg lehet tanulni. En altalanosban 8 evig tanultam angolul es mikor kimentem Londonba au-pairnek, csak pislogtam. A gyerekektol kb. 3 honap alatt eleg jol megtanultam angolul.

Ha mar megvan melyik allam/varosba mesz, a google-n keress helyi magyar szervezeteket, templomokat, egyesuleteket, hol van a legkozelebbi kovetseg (ha van) illetve magyar ettermet.

Los Angelesben a legtobb magyar segitokesz a tobbi magyarral szemben, mas varosban is biztos talalsz kiveteleket, akik segiteni fognak ha szukseg lesz ra.

Az utleveledet semmi esetre se add oda a csaladnak!

ui: dolgoztam egy fekete csaladnak (a neger szot usaban tessek elfelejteni, mert lenyakaznak erte) az egyik legjobb, legkedvesebb csalad volt, akit eddig ismertem. Ne legyunk rasszistak, foleg ha mar kint leszel akkor ne!

2011. márc. 22. 18:05
 18/22 anonim ***** válasza:

Férjem itthon tanul netről angolul, vannak nagyon jó programok amik mp3-ban lejátsszák amit épp olvasol, így a kiejtést is gyakorolhatod.

ez csak kifogás, hogy nincs értelme, szerintem te csak lusta vagy és azt hiszed, így könnyebb, de nagyon tévedsz.

Nyelvtudás nélkül sz*rt sem érsz, ezer más embert találnak a helyedre, akik legalább a nyelvet beszélik.

2011. márc. 22. 20:00
 19/22 anonim ***** válasza:

Gőzerővel tanulj addig, amíg kimész, nézz amerikai filmeket eredeti nyelven, hallgass rádiót stb.

Mindig legyen nálad szótár. Legegyszerűbb ha feltelepítesz egyet a telefonodra is. Apropó az itthoni telefonod vszínűleg nem fog kint működni úgyh készülj fel h venned kell egy újat kint.

NE mászkálj egyedül, főleg este ne!!! Ne rúgj be, mert kiszolgáltatottá válsz.

Ha bankkártyát használsz, nagyon figyelj, hogy senki ne lássa meg se a számát, se a kódját! Nyilvános internetet ne használj, főleg ne banki szolgáltatásra.

Legyen nálad paprikaspray vagy valamilyen önvédelmi eszköz. Ne hordj magaddal csak annyi készpénzt amennyi feltétlenül szükséges.

Most nem ijesztgetni akarlak, de ilyenekre is fel kell készülni, hogy el akarnak rabolni vagy kirabolnak az utcán, az USA nem Magyarország, rosszabb a közbiztonság, főleg ha délre mész, ahol sok a bevándorló. Nem valószínű h meggyilkolnak, de ha megtudják, hogy külföldi lány vagy, aki egyedül van, akkor simán bevágnak este egy kocsiba, eladnak Mexikóba és az életben nem kerülsz elő. Nem a fantáziám élénk, sajnos ezt viccen kívül mondom, megtörtént...

És én a helyedben, csak megbízható ügynökséggel mennék ki.

2011. márc. 31. 01:44
 20/22 anonim ***** válasza:

Utsó kicsit megijesztgetted szerintem. De jobb félni mint megijedni az biztos.

Nagyvárosok valóban ijesztőek tudnak lenni, és a kietlen helyek is, de vannak ám azért az USA-ban is nyugodt városok ám ! Még a keleti parton is. A keleti ahol sokféle ember van és sok, de nem kell feltétlen oda menj ! Igen , valami biztos ügynökségen keresztül, feltétlen ismerni valakit.

Ha akarsz és már majdnem itt vagy jelezhetsz nekem .

De itt jelezz először, azt az emailomat nem nézegetem ami van, csak ha szólnak.

2011. ápr. 1. 02:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!