Mire ügyeljek ha az USA-ba utazom Au-pairnek?
Anyu azt mondja nem vagyok normális, mert biztos, h. beszerveznek valahová, eladnak, meggyilkolnak -.-"
Milyen előkészületeket tegyek, illetve ha megkérkeztem mire figyeljek??
Köszi.
Csak akkor menj ki,ha hivatalosan,fix helyre tudsz menni.
Feketén lakást kellene keresned,elegendő pénzednek kell lennie a megélhetésedre. Ma már nehéz ott is helyet találni,még annak is,aki évek óta kint van és van ismeretsége. A legtöbb "foglalkoztató" zsidó,ahol még különleges előírások is vannak.
Ha van fix helyed,és hivatalosan mégy ki,akkor szerződésben tisztázz minden lényeges dolgot. Fizetés,mit és mennyit kell dolgoznod,mennyi a szabadidőd,mennyi a felmondási idő stb.
Hh hivatalosan?? Hát...találtam családot egy au-pair közvetítő oldalon. Így náluk laknék. Lenne szerződés is persze.
De egyébként tényleg félnem kell az ilyesmiktől, minthogy mit tudom én...a saját családom rá akar venni valamire, meg mondjuk nem akarnak hazaengedni... Szóval lehet ilyenekről hallani??
Mert az az igazság, hogy én angolul nem beszélek, egy szintén magyarul beszélő családhoz mennék ki...de mondjuk ha valami gond van, ott nem tudok szólni senkinek.
Gondolom már beszéltél a családdal skypeon, vagy telefonon, vagy majd fogsz.
A beszélgetésből már fel lehet mérni pár dolgot, ha valami gyanús, le is mondhatod.
Ha közvetítővel utazol, akkor a hátránya az, hogy ha magyar, pénzt kérnek jogtalanul, előnye viszont, hogy jó eséllyel nem vernek át, valóban aupairt kereső családhoz mégy.
A személyiségük pedig majd csak ott derül ki, hogy mennyire tudtok egymással jól kijönni.
Én csak Angliában voltam aupair, de itt is köztudott, hogy a magyarok nem segítik egymást...
És feketékhez valóban ne menj, sok rossz hír terjeng róluk, gyakori, hogy rettentően kihasználják az aupairt, jobb félni és megelőzni a bajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!