Mennyi esély van arra, hogy felvesznek valakit egy Amerikai főiskolára/egyetemre ( Magyarországról)?
Szia!
Nos, ket ut van. Az egyik, hogy egy magyarorszagi egyetemnek tanuloja vagy mar es osztondijjal kuldenek ki 1-2 szemeszterre (csakhogy ilyen osztondij az USA-ba nagyon keves egyetemrol elerheto). Ekkor nem kell tandijat fizetned es a koltsegeid nagy reszet fedezi az osztondij. Viszont akkor utana vissza kell menned es a kepzesed altal sem kapsz amerikai diplomat, sot a szerzett krediteidet sem biztos, hogy csak ugy elfogadja a magyar egyetem, amin keresztul tanulsz.
A masik, hogy kijossz ide tanulni teljes diplomas kepzesre pl. alapdiplomas kepzesre vagy mesterdiplomasra. Akkor mindent neked kell fizetni (tobb millio Ft). Akkor TOEFL vizsgat kell tenned, az felveteli kovetelmeny plusz erettsegi bizonyitvanyt kernek, ha meg nincs diplomad.
En a masodik esettel kapcsolatban rendelkezem tapasztalttal, mert igy tanultam. A legtobb egyetemen a kovetelmeny az erettsegi plusz ez a nemzetkozi nyelvvizsga, szoval ha van penzed es a nyelvvizsgan az amerikai egyetem altal megszabott pontszamot elered, akkor fel vagy veve...egyetemtol fugg. De nemzetkozi diakkent neked sokkal tobbet kell fizetni, mint egy amerikaianak, szoval arra keszulj fel, hogy draga lesz. Es diplomatol, szaktol fugg, de mas orszagban nem keresett a kulfoldi diploma, igy ha Magyarorszagon akarod hasznositani vagy mashol, nem celszeru amerikai diplomat szerezni.
Eleve a tanulo vizumot csak akkor kapod meg, ha latjak, hogy van fedezet a tandijra. Van diakmunka, de azt korlatozott oraszamban vallalhatod tanulo vizumon. Tehat "rendes" munkat nem vallalhatsz.
A letelepedeshez nemcsak penz kell, hanem valamilyen indok.
- hianyszakmat toltesz be (torvenyileg meg van hatarozva, hogy mi szamit annak, tehat nem ugy van, hogy akarmi lehet)
- amerikai allampolgarral kotsz valos hazassagot (ellenorzik es eloszor 2 evre kapsz ideiglenes, un. felteteles zoldkartyat, szoval ez sem egyszeru)
Ha ezek egyikenek sem felelsz meg, nem tudsz letelepedni. Ott van meg a zoldkartya lotto, amit minden evben erdemes megpalyazni, mert bar az esely csekely, azert sosem lehet tudni!
Az elottem szolo maximalisan leirt Neked mindent, en csak magam reszerol is megerositem, hogy rengeteg penz kell hozza es akkor semmi gond.
En is international student voltam, tobb csoporttarsam ugy dontott a suli alatt, hogy inkabb keres ferjet es majd ha meg lesz a zold kartya folytatja a sulit, mert kb szemeszterenkent 1 millio volt csak a tandij. Ha van is penze az embernek, az ember csaladjanak (mivel te nem dolgozhatsz) elobb-utobb megunja ezt a horribilis osszeget fizteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!