Kell új lenyomatos útlevél az U. S. A-ba?
Tavaly júliusban csináltattam új útlevelet,de nekem nem vettek új lenyomatot,és azt hallottam,hogy az U.S.A-ba kell.
Ha kell akkor újra kell csináltatnom,vagy az okmányirodában ezt megcsinálják utólagosan?
Kell fizetni?
Minden bordó színű új útlevél tartalmaz biometrikus chippet. Ha kinyitod az útlevelet és odalapozol oda ahol a fényképed van, akkor jobb oldalt fennt megtalálod.
Ez a chip ill. azonosítója tartalmazza az összes jellemvonásod. Minimum az alapadatokat, fényképet(le lehet ellenőrizni, hogy azonos azzal, amit az útlevél mutat. Ezek szabványképek, tehát a hasonmásod kevés, mert a szem és arccsont távolságnak is passzolni kell), minimum az aláírásod is kikereshető. Vannak országok ahol az ujjlenyomatot is tartalmazza. (állítólag van akinél vércsoport és egyébb, de ez csak hallomásból mondom) Elképzelhető, hogy a jövőben esetleg a DNS-t is tartalmazza majd. Sólyom köztársasági elnökünknek nem tetszett az, hogy tartalmazza az ujlenyomatot, így a vízum usa-ba még necces.
Off
16/L köszi, hogy elmagyaráztad helyettem, egyszerűen bosszant, ha valaki nem ír helyesen, akár egy mindig szó mindígként írva is megbotránkoztat. És az a legbosszantóbb, hogy gyakran a felnőttek vétenek ekkora szarvashibákat.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!