Kell új lenyomatos útlevél az U. S. A-ba?
Tavaly júliusban csináltattam új útlevelet,de nekem nem vettek új lenyomatot,és azt hallottam,hogy az U.S.A-ba kell.
Ha kell akkor újra kell csináltatnom,vagy az okmányirodában ezt megcsinálják utólagosan?
Kell fizetni?
Nem kell új lenyomat, elég a régi.
Nem ujjlenyomatra gondolsz?
Én még ilyenről nem hallottam.
Szerintem nem kell, ha nem vagy vagy voltál körözött bűnöző. :D
Az egyik ismerősöm ma csináltatott útlevelet,és vettek tőle új lenyomatot elektronikus úton,és azt mondták,neki,hogy az U.S.A.ba kell.Oda fontos máshova nem igazán.
Ezért kérdeztem.
Amikor nemrégiben megkaptam
az újabb 10 éves USA vízumomat,
természetesen levették elektronikusan
az ujjlenyomatomat is.
(Vagyis vettek a régi helyett, egy új lenyomatot!)
A lényeg azon van, hogy a bordó útlevél +ESTA kell. Vagy a kék + vízum. Ha bordó az útlevél, de nem vettek ujjlenyomatot, az nem gáz, mert nekik végülis az a kódsorozat kell, ami rá van nyomtatva az útlevélre.
Aki még nem adott ujjlenyomatot Amcsi földön, attól venni fognak + fényképeznek is. Tőlem is vettek, pedig nekem új útlevelem van.
Összefoglalva:
Bordó útlevél + ESTA
Kék útlevél + Vízum
Hivatalosan itt olvasható:
Tanuljatok már meg írni! Könyörgöm, az elsős gyerek tudja, már decemberre, hogy kell leírni.
NEM:
új lenyomat SE újj lenyomat SŐT nem is uj
HANEM UJJLENYOMAT
Hogy magyarázzam el? Ami a kezeden van az UJJ főnév, és amit most vettél a boltban (angolul: new) az ÚJ és melléknév. A különírás egybeírás szabályairól majd máskor mesélek. :=)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!