Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Kell új lenyomatos útlevél az...

Kell új lenyomatos útlevél az U. S. A-ba?

Figyelt kérdés

Tavaly júliusban csináltattam új útlevelet,de nekem nem vettek új lenyomatot,és azt hallottam,hogy az U.S.A-ba kell.

Ha kell akkor újra kell csináltatnom,vagy az okmányirodában ezt megcsinálják utólagosan?

Kell fizetni?

2010. nov. 30. 21:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell új lenyomat, elég a régi.

Nem ujjlenyomatra gondolsz?

2010. nov. 30. 22:06
 2/12 anonim ***** válasza:
46%

Én még ilyenről nem hallottam.

Szerintem nem kell, ha nem vagy vagy voltál körözött bűnöző. :D

2010. nov. 30. 22:06
 3/12 A kérdező kommentje:

Az egyik ismerősöm ma csináltatott útlevelet,és vettek tőle új lenyomatot elektronikus úton,és azt mondták,neki,hogy az U.S.A.ba kell.Oda fontos máshova nem igazán.

Ezért kérdeztem.

2010. nov. 30. 22:31
 4/12 A kérdező kommentje:
A bordó van már nekem is.Nem a kék,de nem volt új lenyomat vétel.
2010. nov. 30. 22:33
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Te ennyire h.lye vagy, h kijavítja a válaszoló, hogy kell leírni normálisan az ujjlenyomatot, erre még vagy 5X leírod, h 'új lenyomat'
2010. nov. 30. 22:44
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha bordó útleveled van, akkor az megfelelő, újjlenyomatot nem kell tartalmaznia. Viszont az ESTA-t ne felejtsd el megkérni!
2010. nov. 30. 22:56
 7/12 anonim ***** válasza:
Egyébként én 1 éve csináltattam útlevelet és abban már van újjlenyomat is, úgyhogy szerintem a tiédben is kell lennie, csak Te nem vetted észre, hogy újjlenyomatot vettek tőled.
2010. nov. 30. 22:59
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Amikor nemrégiben megkaptam

az újabb 10 éves USA vízumomat,

természetesen levették elektronikusan

az ujjlenyomatomat is.

(Vagyis vettek a régi helyett, egy új lenyomatot!)

2010. dec. 1. 06:22
 9/12 anonim ***** válasza:

A lényeg azon van, hogy a bordó útlevél +ESTA kell. Vagy a kék + vízum. Ha bordó az útlevél, de nem vettek ujjlenyomatot, az nem gáz, mert nekik végülis az a kódsorozat kell, ami rá van nyomtatva az útlevélre.

Aki még nem adott ujjlenyomatot Amcsi földön, attól venni fognak + fényképeznek is. Tőlem is vettek, pedig nekem új útlevelem van.

Összefoglalva:

Bordó útlevél + ESTA

Kék útlevél + Vízum

Hivatalosan itt olvasható:

[link]

2010. dec. 1. 13:35
 10/12 anonim válasza:
100%

Tanuljatok már meg írni! Könyörgöm, az elsős gyerek tudja, már decemberre, hogy kell leírni.

NEM:

új lenyomat SE újj lenyomat SŐT nem is uj

HANEM UJJLENYOMAT

Hogy magyarázzam el? Ami a kezeden van az UJJ főnév, és amit most vettél a boltban (angolul: new) az ÚJ és melléknév. A különírás egybeírás szabályairól majd máskor mesélek. :=)

16/L

2010. dec. 9. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!