Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Munka Amerikában? Mit gondoltok?

Munka Amerikában? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok és szeretnék Amerikában dolgozni, ha letettem az érettségit. Szerintetek bejönne az, hogy kimegyek repülővel, albérletet bérlek és keresek munkát(kereskedelemmel foglalkozok) ? Csak így simám ? Vagy visszatoloncolnak X idő után ? Ti hogy kezdenétek el a munkát ? Melyik városban van a legtöbb munka ?

Kérlek segítsetek ! Köszi !

2010. nov. 23. 00:30
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Ja,és: NE IRODÁN KERESZTÜL KERESSETEK SEMMIT!!!!TUTI ÁTVERNEK BENNETEKET!
2010. dec. 3. 02:22
 22/29 anonim ***** válasza:
30%
1000x köszi!! Én nézegettem ilyen letelepedési izéket de nem sokat értettem belőle. Nekem sztem az angollal nem lesz probléma, jövőre vagy jövő utánra felsőfokú nyelvvizsga (életcéljaim egyike, a másik kimenni).
2010. dec. 4. 13:30
 23/29 anonim ***** válasza:
49%

Most őszintén MIT nemértettél belőle?Magyarul van leírva amit én találtam, és szerintem tök egyértelmű.De ha valamit nem értessz akkor kérdezd meg és lehet tud valaki segíteni.Én nem tudom tudok-e, de elképzelhető.Bár magyarul csak tudunk.Vagy nem ??? ;)

Simán elolvasod és követed az instrukciókat amik épp aktuálisak.Ennyi.De tedd fel azt a kérdést ami ott motoszkál!!!!

2010. dec. 5. 12:40
 24/29 anonim ***** válasza:
Szerintem kérdezni nem bűn
2010. dec. 5. 21:58
 25/29 anonim ***** válasza:

Szerintem egy próbálkozást megér.Az hülyeség hogy az illegalitásért örökre kizárnak,nekem ismerősöm évekig dolgozott illegálisan kint és csak pár évig volt kitiltva.Viszont az egy kicsit húzós,ahogy te próbálkoznál,bár ha van kellő tőkéd,akkor nem rossz megfontolás.Viszont én valahol azt olvastam,hogy 21éves kor alatt nem szívesen foglalkoztatnak ott se,de egyébként az életben minden egyszerűbb,mint ahogy azt neten keresztül látod.Én azt mondom,gyűjtsd a pénzt itthon,vállalj addig is melót,szerintem megér mindenképp egy befektetést,már én is sajnálom,hogy nem így tettem.21éves egyetemista vagyok,de úgy érzem,hogy csak felesleges időpocsékolás lesz ebből a 4évből...

Sok sikert!

ui.: angolozz minden nap min 1 órát,sok-sok szó tanulás,tanulj meg beszélni folyékonyan(a helyesség csak másodlagos)legyen bő szókincsed.

2011. febr. 22. 18:37
 26/29 anonim ***** válasza:
Na most a szókincsre visszatérve! Látszik, hogy életedben nem éltél angol nyelvterületen! Az angol nem a szavak sokasága miatt nehéz. Viszonylag kevés szót használnak, azt viszont olyan kombinációkkal, amik szószerint értelmezve egy lefordíthatatlan nyelvi kifejezés, fordulat. Sok nyelvnél igaz az, hogy a nyelvhelyesség másodlagos. Szókincs arra jó, hogy megértesd magad, mégha hibásan is. Viszont ha a nyelvi fordulatokat, kombinációkat nem tudod, nem fogsz megérteni sokmindent. Egy angol felsőfokú nyelvizsga megfelel egy alapfokú tudással. Egy amerikai nem feltétlenül tudna felsőfokút tenni angolból. (Amilyen a magyar elvárás) Angol nyelv kifejezetten kivétel, nem tudom ki érti azt, amire gondolok...(pl. németnél, franciánál a szavak ismeretének száma fontosabb, míg az angolnál 1 kifejezésnek 1000értelmezése lehet) Repülőtereken ingyenes újságok vannak, bankokban, postán reklámanyagok, tehát minden olyan helyen, ahol valamilyn szolgáltatást kell elintézned érdemes hoznod belőlük, mert tele vannak olyan kifejezésekkel, amik a New Headway-ben, vagy akármelyik nyelvkönyvben nincs garantáltan benne. Vásárlás, meg ilyen hülyeségek, felesleges, mert naponta megy az ember bevásárolni, olvasod látod a dolgokat. Szolgáltatások témaköreit kell átnézni! Minél nagyobb a város, annál több a munka és minél nagyobb a város, annál drágább a közlekedés és az élet!
2011. jún. 10. 01:41
 27/29 anonim ***** válasza:
jó sok baromságot összeirnak itt az emberek úgy hogy sosem voltak az usában csak hallottak ezt-azt,meg olvastak dolgokat. én 2008-ban jöttem ki és elég vicces olvasni hogy mennyire nem vagytok képben.
2014. jún. 28. 12:56
 28/29 anonim ***** válasza:

Jó 4 és fél éve íródott ki a kérdés, de ha valaki hasonló szándékkal kérdezősködik, annak írom:

Nem az államokban vagyok, de élnek ott rokonaim 20 éve és ez idő alatt tudok tőlük ezt azt. Nagyon nehéz megmaradni ott. Ha már eleve úgy mész ki, hogy tökéletes a nyelvtudásod, akkor van valami esélyed, hogy kezdj valamit az életeddel, de akkor még szükség van valamilyen gyakorlatra is bármilyen egyéb területen. Mert Magyarországon sem fognak csak azért felvenni egy munkahelyre, mert tudsz magyarul. Az államokban se fognak csak azért alkalmazni, mert tudod a nyelvet.

A legjobb, ha van egy ismerős, aki már dolgozik és tud biztosra intézni folyamatos munkát. A mosogatástól kezdve gipszkartonozásig, egyéb asztalos segédmunkákig. Akkor meg az sem baj, ha nem tökéletes az angol tudásod, mert magyarok mellett dolgozol, és lesz időd belerázódni. A jó angolosoknak is kell idő, amíg rááll a fülük az angolra. Más ott lenni és más hallgatni a tévében az angol beszédet. Élőben, aktívan használva belerázódsz.

Akkor még mindig ott a probléma, hogy nem legálisan tartózkodsz ott. Legális lehetőség amit írtak már, a munkavízum, de míg egy orvosról, vagy más magasan kvalifikált szakemberről elfogadják, hogy nélkülözhetetlen és hasznára lehet az államoknak, addig egy segédmunka esetén nem fogják. Ez kilőve.

Második a zöldkártya lottó. Ismerek olyanokat, akik nyertek, de ez csak pár ember, több százezer magyar aki beadja meg nem nyer évtizedek óta. Ez is kilőve.

Harmadik lehetőség a házasság. Ha találsz valakit, akivel összeházasodhattok. Egy ismerősöm így maradt ott, de nagyon rizikós, a házastárs sok pénzért fog kötélnek állni, 10, vagy 20 ezer dollárért és egy darabig házasnak is kell maradnotok. Meg kell igényelni a zöldkártyát és amíg kézhez nem kapod, fennmarad a rizikó, hogy kiderül az álházasság. Ha így van, hazaküldenek és a pénz is ugrik.

Lehet az a szerelem igazi is, de ilyenkor csak abban az esetben van szerencséd, ha lány vagy. Az amerikai férfiak szívesen elvesznek szerelemből egy szép magyar lányt és el is tartják. De ha fiú vagy, az amerikai lányok nem szegény immigráns magyar legényekről álmodoznak, hanem még gazdagabb amerikaiakról.

A legreálisabb esélyed, hogy szoktak ott lenni nyári táborok diákoknak, azt javasolnám, de úgy tudom, hogy ilyenek csak egyetemistáknak vannak. Irány az egyetem, tanulsz még legalább és nyaranta kijutsz.

Kanadát említette itt valaki. Jó is volt nagyon régen, de a segílyért kivándorló tudjukkik jól elcseszték nekünk Kanadát. Ha kimegy egy normális magyar, akkor őt is velük azonosítják és nagy gyanakvással figyelik, nehogy kint akarjon maradni.

Nagyon fiatal vagy még. Megértem, hogy a mozifilmekből, útfilmekről és az amerikai magyarok youtube video bolgjairól az jön le, hogy mekkora királyság ott élni, de más nézni és más átélni. Nagyon nehéz lesz a kezdet, 10 év lesz, mire eléred, hogy lesz egy házad és egy autód, amik után fizeted a hitelt és biztos állásod, hogy tudd fizetni a jó életszínvonalat. Türelmet kell tanulnod először és ha már meg van, azután menj ki.

Kíváncsi vagyok, hogy a kérdező mire jutott azóta, hogy alakult neki. Remélem, hogy jól.

2015. márc. 14. 23:43
 29/29 anonim ***** válasza:
erre én is kíváncsi lennék, hogy hogyan alakultak a dolgok kérdező?
2015. máj. 16. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!