Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Munka Amerikában? Mit gondoltok?

Munka Amerikában? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok és szeretnék Amerikában dolgozni, ha letettem az érettségit. Szerintetek bejönne az, hogy kimegyek repülővel, albérletet bérlek és keresek munkát(kereskedelemmel foglalkozok) ? Csak így simám ? Vagy visszatoloncolnak X idő után ? Ti hogy kezdenétek el a munkát ? Melyik városban van a legtöbb munka ?

Kérlek segítsetek ! Köszi !

2010. nov. 23. 00:30
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
45%
Kezdjük ott hogy kis se engednek mert nincs miért vissza jönnöd folytassam?
2010. nov. 23. 10:32
 12/29 anonim ***** válasza:
82%

Iszonyat jól kell beszélned angolul, aztán ne feledd, hogy érettségivel és szakmával maximum egy benzinkútra vesznek fel kezelőnek...

Következőt tenném a helyedben. Érettségi után tanulnék tovább, majd csak Hollandiáig mennék. Ott második nyelv az angol, lehet dolgozni, több pénzt keresni... aztán ha van egy kis tőke, irány a tengerentúl, de nem USA, hanem Kanada! Szívesebben látnak és a politikájuk is rugalmasabb külföldiekkel szemben.

2010. nov. 23. 10:56
 13/29 anonim ***** válasza:
84%

10:56-os vagyok.

Egyébként 2010 Április óta nem kell vízum, ha csak nyaralni mész és nem tartózkodsz 90 napnál tovább ott. Ha 90 napnál tovább maradsz illegálisan, akkor kitoloncolnak és X évig nem engednek be.

2010. nov. 23. 11:02
 14/29 anonim válasza:
eloszor bocsi hogy nem irok ekezettel de szerintem probald meg Daniaba egy farmon lehetoleg disznofarmon es a kezdoknek 600 700 eurot adnak en minimalis nyelvtudas kell jha es lehetsz asztalos lehetsz kereskedelemmel foglalkozo az tok mindegy csak csinald meg amit kernek hidd el nem nehez es kesobbb mar 1300 eurokat kaphatsz havonta prob ki sok sikert tovabbra
2010. nov. 23. 13:50
 15/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat !

Majd meglátjuk mit hoz a jövő. :)

2010. nov. 24. 00:20
 16/29 anonim ***** válasza:
95%

közel 5 éve jöttem ki Sapnyolországba azzal a szándékkal, hogy itt is maradok.Unokabátyám elég jó referenciákkal bír az USA-ban és már akkor is mondta menjek ki(kutatóbiológus az EGIS-nél, illetve most már nem ott, de Europában ott volt).

Azóta is sokat gondolkodtam, menjek vagy maradjak itt.

Nem megyek.

1:

Beszéltem angolul, de kb társalgási szinten elegendőt, hogy kapjak valami alja melót.Elfelejtettem, mert ugye itt nem nagyon kell a tévhittel ellentétben!!!!!!

2:

Spanyolul megtanultam értelemszerűen, de az első év k-ra kemény volt.A 2. kicsit lazítósabb, de nehezen ment minden

3:

5 év kellett ahhoz, hogy elérjek egy olyan szintet amit magyarországon is el tudnék viselni.

Amerika egy kicsit más, ugye mert sokan mennek oda, és sokan jönnek is haza.Angolul meg elég sokan beszélnek.Itt is ez a baj, hogy egy földrész a konkurencia.Na kb ott is, és mindenkinek az anyanyelve.Érted?

Ha kimész és tényleg minden szart bevállalsz és nem vagy finnyás, akkor tuti megmaradsz, és lesz helyed.

Ha meg nem pálya, akkor a 90 nap amit túristavízummal el tudsz tengetni bőven elég arra, hogy meglássad milyen.

Én terveztem de így:

Kimegyek meghívólevéllel, minden papírt előre elintézek, megszerzek amit tudok itthon, és látogatok.Oda-vissza repjegyet megvettem volna, de ha bejön maradtam volna, és bukok egy jegyet.

A 90 nap elég arra, hogy beleléss milyen lehetőségeid vannak, és ha oké, akkor S.O.S.-ben kis szerencsével bentmaradhatsz mint munkavállaló, de iszonyatosan rá kell menned a papírok intézésére, mert ugye hamar kitesznek.Ha mákod van akkor a munkaadód is közbenjár, de erre kb 1 % az esélyed.

Az, hogy milyen körülmények közt kell élni, és dolgozni, nem Te fogod megválasztani, hanem adódik.

Én egy 3 szobás putriban kezdtem 5 emberrel összezárva egy olyan helyen, ahol mindenki utált minket kb a gettű-ban csak itt mindenki úgymond egy kicsit ..öhmmm.Cigány.

Most kicsit más a szitu.De kibírtam.Az élet nem habostorta.Eltervezed és tuti nem úgy lesz.Nekem is mondták anno, "gyere, elég az angol"Aztán napi 13 órát heti 6 napot 750 eu-ért gályáztam egy koszos étteremben egy mégkoszosabb iráninak.De itt vagyok, és túléltem.Azóta Ők már nincsenek itt, én mégis.Csak azzal a különbséggel, hogy tudtam mikor kell kussolni, és mikor kell a szart is elviselni amit a pofádba vágnak.

Azt vedd tudomásul, hogy Nálad és a fekáknál nagyobb senki nincs az USA-ban.Kb olyan leszel, mint egy lepukkant munkanélküli csöves (nem rasszizmusból írom, hanem itteni tapasztalatból)román-cigány.Ezt értsd úgy, ha fajion melód van akkor is sz@r vagy.De ez ne zavarjon, nagyjából mindenhol így lesz az első időkben.

De ki lehet bírni.gondolj arra, hogy otthon a nagy multik vezérei, akik öltönyben kóborolnak a gyárban ugyanezt gondolják, csak nem mondják ki.

:)

Érted már?De ha van kedved menj ki.Próbáld meg.Kanada nem fog beengedni, mert szigorítottak.USA nem lát szívesen.De amúgy is.Minek a tengerentúlra menni???Maradj itt, szedd össze magad és menj oda nyaralni 1 hónapra.Vagy 2-re.Sokkal jobb....

Engem is hívtak Dél-Amerika-ba.Megyek is.De nem dolgozni fogok.Nyaralok, mert az oké.De melózni,a semmibe nem mennék ki a helyedben, pláne, mert hamar fordulhat a kocka, és nagy zűrben is lehetsz.De ha neked az az álmod.....

2010. nov. 24. 15:12
 17/29 A kérdező kommentje:

Előző kommentelőnek:

Tehát kimegyek a 90 napos vízumommal, keresek munkát és.. itt elakadtam. Hogy tudnám elintézni a papírokat ? Megkérem a munkaadót, hogy intézze el ?

Köszi a választ !

2010. nov. 26. 00:31
 18/29 anonim ***** válasza:
78%

ajajajajaaaaajjjj.Nem

Kimész.de még korántsem tudod mit fogsz csinálni, cska szenvedsz és keresed azt a helyet ahol lehetne melózni.Persze nem lesz könnyű.Aztán ha van meló, vagy valami hasonló, akkor elkezdessz fumizni, hogy jó e neked az amit ott látsz és az egész feeling bejön-e.jelzem,én olyan helyen vagyok, amit EuropaMiami-jaknt emlgetnek, és mégsem érzem ám úgy :)

tehát ha megvan a terv és kint is akarsz maradni, akkor ráhasalsz a papírokra, de ezeket már itthon is elkezdheted intézni, nem lesz tőle semmi bajod, ha megvan.Illetve én így csinálnám.

aztán ha a papírok állnak valahogy, de valószinűbb a sehogy, akkor megint nekimész de műár kint.Ha otthon intézed a papírokat kicsit szarabb a szitu, de menni fog.sokat fogsz pörögni a nagykövetségeken, küldenek innen oda, onnan ide, és azt sem fogod tudni hol áll a fejed.

De ha ügyes vagy egy pár dolgot majd jobban átlátsz, mint aki csak haknira kimegy.

amint kint vagy ugyanez a szitu.megint végigjárod ezeket a szemét helyeket, és a bürokrácia csapdájából kimászva kapsz egy munkavlállalási engedélyt, ha mákod van.Ha nem akkor nem.

De akkor is a 90 napos vízum megvan!!!!!!!!

Amint el van döntve hol akarsz melózni, meg kell keresni azt az objektumot, ahol elindítanak, mint munkavállalót, vagy a papírjaid elkezdik intézni.Ez gondolomegy külföldiek számára fentartott intézmény lesz ahol nem fognak kedveskedni neked, de ne aggódj.

Ha nem jön össze a munkaadód még mindig kérvényezheti, hogy az álltala felkínált munkára Te vagy az alkalmas, de a vízumod lejár, és szeretne alkalmazni, így legyenek kedvesek a dolgot másképp kezelni.Ez egy világcégnél tök gyorsan megy, egy maszeknál, aki valószinűleg alkalmazni fog nem megy olyan könnyen majd.

De ne csüggedj, mert ha kint akarsz dolgozni fogsz is.Másnem menedékjogot kérsz valami indokkal, amit persze ízekre szednek, és az ügyvédi költség is lehet egy kisebb vagyon, ha tutira akarsz menni,de ottmaradsz.

A menedékjog nem jó ötlet, ne erre pályázz.UGYE ÉRTED MIÉRT!!!!!!

Tehát.

1:Otthon papírok.

2:Kimész 90 napra, ha bejön maradsz, illetve próbálsz, ha nem kopás haza

3:Ha kint vagy első nap intézzd a papírokat, mert nem lesz könnyű,és ha nem jön be a szitu, akkor is legalább tapasztaltabb vagy ezen a téren ellenben a sok okoskodó majommal(nem az ide írókra értem)akik megmondják a tutit, de még a szomszéd városban sem voltak sosem.

4:

A legfontosabb!Keress olyan munkát amiből el tudod magad tartani, és a lakásod is ki tudod fizetni.Ha nem olyan gazdagon térsz haza, mint elképzelted, nem baj, de első körben az a legfontosabb, hogy ott legyél, aztán majd keresel jobbat, ha úgy van.

5:

Akármilyen végzettséged van, kend a hajadra.99,9% hogy nem abban fogsz elhelyezkedni.Röviden ennyi.De nem tudom, lehet szerencséd is, és tuti melót kapsz.Azért van rá 0,01 % esélyed.Az mégsem nulla

2010. dec. 2. 13:36
 19/29 anonim ***** válasza:
Jaj de jó végre vki! Én is ugyanígy akarok leteszem az érettségit és kimegyek ha törik ha szakad:D Lehet hülye vagyok de most ezt nem értem. Kimegyek szerzek állást de csak 90 napot tölthetek kint. Onnantól mi lesz?:S
2010. dec. 2. 20:49
 20/29 anonim ***** válasza:
81%

Azta kurta.ne kelljen már mindent 1000 szer elmagyarázni.

90 napra én is megkapom, ha nem csinálok semit,ésbiztos hamarabb maradokis mint ti.Ez egy másik dolog, hogy miért.

A90 napos vízum TÚRISTAVÍZUM.Szerintem ha van elég tököd akkor tuti megkapod, ha nem akkor valószinűleg várni kell rá, de egy két éven belül, ha nem változik a törvény akkor megkapod.

Eddig oké:

90 napra azok mennek akik nagy valószinűséggel haza is mennek, mert csak egy trip nekik Amerika.Tehát NEMdolgozni mennek,hanem nyaralni, vagy bármi másokból, amirebőven elég 90 nap.

Hadolgozni akarsz akkor oda kell letelepedési, zöldkártya, jó esetben meghívólevél, de had ne én soroljam már fel...Nézzetek egy kicsit utána,én kb 10 másodperc alatt metalálom, ésnemis érdekel.Nem hizsem, hogy nektek több lenne.

Tehát.

Megpróbálom úgy, hogy mindenki megértse.Nem bunkózni akarok,de ha ilyen keveset tudtok, akkor inkább maradjatok otthon.Egy kicsit azért tájékozódni kéne a dologban, mert ha nem jön be nem elég egy szakaszjegy, hogy hazamenj a családhoz.

90 nap.Ez idő alatt én mit csinálnék:

Első hét:

Megnézném mennyire van keresletmunkaerőben az adott helyen,újságokat olvasnék,felmérném mekkora távok vannak amiket be tudok utazni esetleges melóügyben.Mert ugye ha Chicago-ban van melód nem előnyös Washingtonban lakni.Egyszerűbb odaköltözni, DE!!!Megéri-e?

Tehát lakásárak,munkalehetőségek,és persze a kettő aránya.Ha van meló, de nincs kégli, akkor tovább állnék.Fordítva ugyanez.A kettőt érdemes összekötni, de ezt ugye nem kell elmondanom.50 kilóméteres táv nem téma, de a tömegközlekedés nem a legbiztosabb mondjuk időben érkezésre.Pláne, ha olyan melód van nincs járatod sem.Ez nem Hollywood-i mozi.Nem fogsz egy taxi-t.

Célnak nagyváros,és mindenképp a túristákra építő város, egyetemváros, stb...Persze utóbbi elég gyakori arra, de a menőbb városokat mindenki ismeri(nem Dallas-ra gondolok, bár szerintem azt mindenki ismeri).Tengerpart lehetőleg.Nem a déli part, mert sosem fogod kifizetni a lakbéred:)

Ha megvan a munkalehetőség, és a lakás combo(de még nem bérelsz ésnem is dolgozol)elkezdhetsz fumizni, hogyan tovább.

Ekkor,ha van egy kis eszed, már felhajtottál ezt azt magyarországon-ide sem kívánok leírni semmit,nézzetek utána-és papírokkal a kezedben mehetsz a munkavállalási és egyéb papírjaidért.Ne értsétek félre,szerintem kevesebb mint 30 % hogy megkapjátok a munkavállalási engedély, mert ugye 18évesek lesztek(ha minden igaz ugye,)amikor elindultok.Semmi nem biztosít arra,hogy haza is jöttök, így annyira nem várnak majd tárt karokkal, de egy próbát megér.

Aztán ha megvannak a papírok(de még benne vagytok a 90 napban,amit persze kétlek,bár nem tudom)akkor lehet menni melót keresni,és találni is.

Ekkorra kell egy átmeneti putri, mert ugye a meló határozza meg a lakhelyed, nem fordítva.Minél közelebb annál jobb,és persze anyagilag is elérhetőnek kell lennie.

DE.

Itt jön a következő baj.Miből mentek ki?Nem túrok a szüleitek pénztárcájában,de tuti nincs annyitok amennyi kell.Azpedig nagyon nagy baj,mert ugye hamar fogy a pénz.HaEuropa-n belülvalaki engem kérdez hogy indulnék el egy másik országba:

1: minimum 10 000 eu-nak megfelelőösszeg.(ez USA-ban akár a 3 szorosa is lehet,mert ugye gyorsan repül a pénz.Munkakeresés, közben laknod, enned is kell, utazni fogsz oda-vissza,papírok,ami mind pénzbe kerül-hívjuk ügyintézési díjjnak,stb.,stb.És akkor csak vagy, nem csinálsz semmit,és ugye nem azért mentél oda.

2:Nyelvismeret.Nem elég a Music TV angol, de a középiskolás angol sem, hacsak nem kened tényleg.Bárakkor is ott van az amcsi vaker ami egy külön gond lesz, a dialektusról nem is beszélve.

3:Jó alkalmazkodás, mert a dőzsölésnek ott van vége amint beléptél az országba,és amíg nincs meló pihi van.Persze nem pihi,hanem a bulinak a vásárlásnak vége egy kis időre.

Ha ez megvan akkor ok, de ugye Ti U.S.A.-ba akartok menni,és az triplája a távnak!!!!!Nem elfelejteni,és elválaszt egy óceán is.

Ajajaj.

Nektek jobb lenne elsőre egy tanulóvízum.Azt hamarabb megkapjátok, és legalább nem linkek lesztek kint, hanem valami ragad rátok, talán még értelmeset is tanultok kint.Mellette meg lehet menni sikálni a forró olajos fazekat,meg a gyorskajáldába felmosni a ...bármit, ha egyáltalán felvesznek.Tévhit, hogy a gyorskajáldába bárkit felvesznek.Ahol én lakom a gyorskajáldás fizu,ha 8 órában nyomod egy közepes fizu.Én jól elvagyok egy közepes fizuból, de nem gyorskajáldában nyomom, mielőtt megkérditek.Hadne írjam le mire elég egy ún. közepes fizu.És nem könnyű bekerülni sehova sem, szarul keresni viszont igen könnyen lehet és valószinűbb is.Csak miheztartás végett.Az az idő elmúlt, és talán nem is volt.

Remélem így már érthető.Én aki nem akarok elmenni, de ha el is karnék 90 napra bemehetek, aztán tipli haza.Ha munkát akarsz vállalani megteheted bármikor,ha vannak hozzá papírjaid(a 90 napon belül is)

Hú.Nem tudok nyilatkozni.A helyetekben körbejárnám a dolgot,és kétszer is meggondolnám mikor hova menjek, ha egyáltalán elindulnék.

Beírod a google-ba:

Usa-ban letelepedés, munkavállalás, kiutazási feltételek, vagy csak egyszerűen beballagsz a nagykövetségreés megkérded.Kell a cím, vagy megtaláljátok ;)

Csak ügyesen

2010. dec. 3. 02:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!