Az amerikaiak miért időben mérik a távolságot? Miért nem mérföldben számolnak? Pl. Azt mondják: másfél órányi autóútra van...
Figyelt kérdés
Mi km-ben számolunk. Mondjuk 200 km-re van X város Y-tól.nov. 12. 20:40
11/12 anonim válasza:
Mondjuk ha valaki épp nekem meséli, hogy ide meg oda megy/ment, akkor én mindig azt szoktam megkérdezni, hogy hány óra volt oda az út/mennyi időre van innen stb.
Meg most oké, tegyük fel, hogy 200 km, de most hogy közben milyen sebességgel lehet menni, autópálya vagy nem, esetleges útkorlátozások, stb.
Meg pl. beírod hogy Veszprém-Budapest a google térképbe. Kidob kettő 115 km-es útvonalat. Az egyikre 1 óra 47 percet ír, a másikra 1 óra 15 percet. Pedig mindkettő 115 km, aztán mégis.
12/12 anonim válasza:
Na és az "egy köpésre van" az mekkora távot jelent? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!