Mit tippeltek? Visszaadja nekünk Trump a "rendes" ESTA-t?
Nem ad vissza semmit ami nem mienk volt. ESTA'ra ne jogosult senki ugy hogy senki nem jogosult arra hogy USAba utazzon. Ez nem jog hanem szivesseg.
Es ahogy 3-as irta, elnok nem diktator.
Természetesen vissza fogják állítani a Visa Waiver program eredeti formáját, hiszen már akkor okafogyott volt, amikor korlátozták. Mindenki tudta, hogy nem valós az amerikai indoklás, hiszen akkor már életben volt a "csak Magyarországon születetteknek" szabály, tehát az, hogy eképpen különféle nem kedvezményezett országokból is bejuthattak az USA-ba, már nem volt igaz állítás. Egyértelmű politikai b*szogatás volt, mert Orbán nyíltan kiállt az éppen regnáló amcsi elnök legnagyobb ellenfele mellett. (Én Orbán döntését teljesen érthetetlennek tartottam, de bejött neki) Épp ezért pusztán gesztusként is vissza fogják állítani, csakúgy mint a szintén kicsinyes politikai bosszúból január 1-el eltörölt kétoldalú adóztatas elkerülését szolgáló egyezményt. Ott is kilóg a bosszúálló lóláb. Ne röhögtessetek már, az oroszokkal a MAI NAPIG fennál az egyezmény.
Nem tudom mikorra készülnek el a valtoztatasokkal, de úgy tudom a hátterben már dolgoznak rajta mindkét fél részéről. Már hónapok óta lehetett tudni, hogy Trump győzni fog, a tőzsde és a fogadóirodák már rég beárazták a dolgot.
Orbán szerintem kérni fogja a határontúl születettek ESTA korlátozásának feloldását is, de kétségeim vannak ennek sikerével kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!