Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Amerikába kiköltözni 18...

Amerikába kiköltözni 18 évesen, hogyan kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés
Amerikába szeretnék kiköltözni, utána néztem már mik a lépések úgy körülbelül de nagyon hálás lennék 1-2 segítő válasznak mert még van ami zavarosan van ezzel kapcsolatosan a fejemben. Szóval a kérdésem az hogy mik az első lépések illetve hogyan kezdjek hozzá? És a zöldkártya lottón kívüli tennivalókra gondolok itt. Illetve ha egy munkáltatót találok akinél dolgozhatok és kint lehetek az meddig érvényes? Utána hogyan maradhatok kint tovább? Illetve hol érdemes amerikai megbízható munkák után érdeklődni?

2023. okt. 8. 09:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
31%

A 0 tapasztalatot az első valószínűleg úgy értette, hogy 0 olyan tapasztalat, amiért az amerikaiak hajlandók neked vízumot adni.

Ami leginkább egyetemi diplomát és minimum 5-10 év releváns szakmai tapasztalatot jelent. Betanított kétkezi munkásból mindenütt van bőven elég, importálni csak olyanokat fognak, akikre szükségük van. Hogy az USA-nál maradjunk, ha ki akarsz költözni, itthonról kell munkát találnod, és úgy fogja a cég a vízumodat szponzorálni, miután igazolta a bevándorlási hatóságok felé, hogy igenis rád van szüksége, amerikai munkavállalókkal nem tudja betölteni azt az állást.

Vagy van még az a lehetőség hogy turistavízummal vagy ESTA-val elfelejtesz hazajönni, de ha feketén akarsz szar munkát végezni, akkor inkább maradj itthon, vagy menj el Európán belül olyan országba, ahova nem kell semmilyen vízum és törvényesen ott lehetsz, igénybe vehetsz állami szolgáltatásokat, pl egészségügyet. Ha csak angolul tudsz, az se feltétlen akadály, nem minden ország várja el, hogy tudj az ő nyelvükön. (Németország például igen, de van egy barátom aki három évig élt Hollandiában úgy hogy csak angolul tud, és jól boldogult.)

2023. okt. 12. 20:19
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
Na cuncika? Kint vagy már? Állampolgxsi is megvan? 😆😆😆😆
2023. okt. 13. 10:10
 13/14 A kérdező kommentje:
Kedves 11 köszönöm! Végre valamit meg is tudhattam!
2023. okt. 14. 18:00
 14/14 anonim válasza:
100%

A legegyszerűbb módja a J vízum. Gyerekvigyázóként lehúzol ott egy évet, teljesen legálisan. Megismerheted, hogy milyen kint élni, és kapcsolatokat építhetsz. Ne add fel. :) Én is jártam már kint párszor.

A rosszindulatú válaszolókkal meg ne törődj.

2023. okt. 18. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!