Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Az USA-ban melyek mondhatók...

Az USA-ban melyek mondhatók "jpbb városoknak"? Értem ezt pl. NYC-re, Los Angelesre, Atlantára. Ahová akár költözni is érdemes, és nem egy nagy, veszélyes, gettó rész : )?

Figyelt kérdés

Előre köszönöm a válaszokat!

Akár a negatívabbakat is várom, azaz mit zűrtok ki ebből a kategóriából teljesen.. :)

2010. szept. 25. 14:36
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
na nekem Atlantát máshogy írták le... :| kisváros a nyerő, valóban....melyik államot ajánlanátok? :D
2010. szept. 27. 20:06
 12/27 anonim ***** válasza:
93%
Minden varosnak annyi arca van, ahany ember van. Nem vagyunk egyformak, igy mindenkinek mas tetszik. Biztos, van, akinek tetszik, lehet, hogy neked is tetszene, de lehet, hogy nagyot csalodnal meg mas vhol elni, mint turistanak lenni, mert a turista csak a jot latja. Hogy melyik allamot ajanlom? Az azon mulik, hogy mit szeretnel...milyen klimat, milyen embereket magad korul. Azokat ne valaszd, ahol sok a termeszeti katasztrofa (foleg a del-keletet, delt es keleti part egy reszet erinti a hurrikan, tornado, aradasok stb). Amugy en a helyedben nem azon gondolkodnek, hogy hova menjek, hanem azon, hogy hogyan. Mert ha a hogyan meg van, akkor a hova nagyon konnyu, mivel koltozni barmikor lehet egyik allambol a masikra. Ha meg a hogyan nem jon ossze, kar a hova-n agyalni...
2010. szept. 28. 06:21
 13/27 A kérdező kommentje:
Igen, ez teljesen igaz, a módja az első... :) nálam a hatásnak előbb kell megjönnie néha...hogy lássam :) nyugost környék legyen...melegebb....talán nyugaton....normális emberekkel :) bár biztos nincs olyan, amit a filmekben látunk :)
2010. szept. 29. 21:10
 14/27 anonim ***** válasza:

Szerintem a legjobb városok: San Diego,CA Denver,CO West Palm Beach,FL

Legrosszabb: Atlanta,GA Detroit,Michigan Cleveland,OH

Legjobb államok: New York(sok szép kisebb város van)és Florida.

Én jobban preferálom viszont a nyugati oldalt.Ott Kalifornia,Colorado,Oregon,Washington.

Szerintem az id

2010. okt. 2. 18:40
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is San Diego az egyik legelhetobb varos az USA-ban, csak nagyon draga Del-Kalifornia. Az kb. olyan, mint a filmekben, csak az a baj, hogy a legtobb ember nem engedheti meg maganak (a jo kornyekeken, ahol az idot elvezheted, nem pedig a nagy hosegben perzselodsz inlanden, ott egy kozepes meretu condo 500-600 ezer dollarnal kezdodik, a hazak 700 ezer-1 millio dollar korul vannak a tenyleg jo kornyekeken, most eleg jo aron ki lehet fogni hazakat mindenhol a foreclosure-ok miatt). Kaliforniaban a legtobb ember felszines, elegge a penzrol es a rohanasrol szol az elet. Az en ferjem is kaliforniai, de szerencsere o kivetel, talan mert mar nem el ott. A csaladja, aki ott el, hat ...cukormazas az egesz, de amint pici segitseg kellene (nem penzugyi), kijon az alszenteskedes, a penzehesseg, az irigykedes, az onzoseg. Az emberi kapcsolatok elcseszettek ott. Az emberek csak a penzzel es a munkaval foglalkoznak. Ha mason at kell gazolni, az nekik nem szamit. Jo, Magyarorszag sem jobb, csak annyi a kulonbseg, hogy Magyarorszagon bunkok, itt meg adjak a szepet es akkor szurnak hatba, amikor nem szamitasz ra.

En FL-t szemely szerint nem szeretem az idojaras, termeszeti katasztrofak miatt. A nyugati part szerintem klasszisokkal jobb, bar a keleti parton is vannak jo dolgok attol fuggoen, hogy hol elsz, igazabol a keleti parton a partvonalon nem erdemes elni, mert ott vannak a problemak (most is, a napokban ez nagy gond ott). En Oregonon es Washington allamon gondolkodom, de ott az ido nem jo telen. Olyan idealis ido sehol sincs, mint Del-Kaliforniaban, csak hat a penz utani atlagosnal sokkal jobban hajtas, a "semmi sem szent" es tul liberalis mentalitas zavar... csak osszehasonlitaskepp pl. egy deli allamban lehet 2-szer akkora hazad negyed annyiert. Azert nem mindegy es azert Kalifornia annyival nem jobb. Overpriced.

2010. okt. 2. 19:59
 16/27 anonim ***** válasza:

Egyet értek az előttem szólóval!

Nekem személy szerintem California tetszik legjobban de Arizona(Phoenix) is tetszik.Igaz nem rita az 50 fok de télen is jó idő van és olcsó a megélhetés.

2010. okt. 3. 18:29
 17/27 anonim ***** válasza:
65%

Arizonaval csak az a baj, hogy vannak dolgok, amiket eleg nehez megszokni. Egyik ismerosom ott lakik es mondta, hogy pl. minden nap mielott elmennek aludni, le kell hajtani a WC tetoket, a mosdok dugoit is be kell tenni, mert nem ritka, hogy a kigyok bemennek ilyen uton a hazba. Ezenkivul skorpiok is vannak es -ahogy irtad- ejszakara nagyon le tud a sivatagban hulni az ido.

Erdemes ezt a videot megnezni. Igaz nem AZ, hanem TX, de gondolom, ott is hasonlo. Eleg ijeszto.

http://www.youtube.com/watch?v=ZbaC6zmqjSI&feature=related

2010. okt. 3. 18:45
 18/27 anonim ***** válasza:

Na igen!Én a pókoktól nagyon undorodom...:S

Itt egy fórum ahol van 1 magyar aki Arizona-ban él és az ottani állatokról írnak:

[link]

2010. okt. 3. 18:53
 19/27 anonim ***** válasza:

Egy pókos videó:

http://www.youtube.com/watch?v=DsSCEnyDfcA

Ha egy ilyen lenne a lakásomban lehet ,hogy szívrohamom lenne....:)

Californiában is vannak ilyen képződmények?:)

2010. okt. 3. 19:02
 20/27 anonim ***** válasza:
Kaliforniaban nagyon sok a hangya, de nagy pokok nincsenek. De olyan szinten vannak hangyakk, hogy az egyik ismerosomnek a konyhajaban teljesen fekete lett egyik naprol a masikra a mosogato, mert annyi hangya maszott bele. Vannak pokok is Kaliforniaban, de ott meg nem gaz. Deli allamokban vannak hatalmas pokok. Mi olyan helyen lakunk, ahol okolnyi nagysagu bogarak (csotanyfelek) vannak, itt az egesz kornyek ilyen, nem a kosz miatt van. Mindenhol van valami. Az USA ilyen eghajlatabol adodoan. Sajnos termeszeti katasztrofak, szelsoseges idojaras is tetezi mindezt...en az eletben nem lattam csotanyt mielott ide nem koltoztunk. Azota meg teljesen megszoktam az irtasukat. Szerintem te is igy lennel a pokokkal. Az ember nem szereti, de megszokja ezeket a dolgokat. Bar nem tudom, hogy a WC-bol kijovo kigyot meg tudnam-e szokni. Hamarosan kiderul, mert olyan helyre koltozunk, ahonnan mutattam a kigyos videot.
2010. okt. 4. 00:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!