Mennyire életszerű, hogy az Egyesült Államokba munkavállalói vízumot kap egy magyar dolgozó, protekció nélkül?
Olvasom, hogy jó ha minél különlegesebb skilled van. Nos nekem van egy vegyészmérnöki BSc. és egy gépészmérnöki MSc. diplomám.
De valahogy nem tudom elképzelni, hogy engem miért venne fel egy amerikai cég egy államokbeli állampolgár helyett (főleg, hogy igazolniuk kell, miért külföldi ember felvételére vannak kényszerülve).
Nem értek hozzá, de ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy a H-1B vízummal azok kerülnek be, akit az otthoni cégük ajánlott/szervezett be, egy USA céghez.
Szóval a kérdésem, hogy valakinek van tapasztalata/ismerőse afelől, hogy protekció nélkül, egy erős képesítéssel sikerült valakinek munkát találnia az államokban? Ez mennyire megszokott/életszerű dolog?
Mit értesz protekción? Magyar értelmezésben ez amolyan féllegális, korrupciót is sejtető beavatkozás...
EGy leendő munkahely támogatása meg alap....
Természetesen nem a magyar értelmezés szerinti protekcióra gondoltam, hanem pl. annyira jó vagy egy olyan munkahelynél, aminek vannak amerikai kapcsolatai, társvállalatai, ahová beajánlanak, mint jó szakembert.
Én nem ilyen cégnél dolgozok (multinál, de nincsenek ilyen kapcsolatai), ezért kérdezem, hogy enélkül mi a realitása annak, hogy felfigyel rád egy amerikai cég.
Hát csak úgy a túlpartról senki nem fog felfigyelni rád...
Meg lehet próbálni "gerilla" életrajzokat küldeni kiszemelt cégeknek. Nem vesztesz vele semmit....
Talalkoztam kint nehany emberrel aki munkavizummal jott ki es mindegyik L-es vizummal jott. A lenyege hogy dolgoztak egy multinak Magyarorszagon vagy valahol Europaban es azok inteztek vizumot hogy az Amerikai szekhelyuknel dolgozzanak.
Kozuluk paran azota mar zoldkartyasok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!