Ha az USA-ba megyek 3 hónapra tudok bérelni kísérőt? (Még soha nem ültem repülőn) Illetve meddig kísér? Mi kell az utazáshoz?
Nem tudok telefonálni jelenleg.
Emailt írtam a repülőtérnek 1 hónapja és nem kaptam választ.
Budapestről indulok Floridába.
Meg kellene tudnom, hogy 1db márciusi oltással ki tudok-e család látogatásra menni Amerikába.
Azt tudom,hogy a reptéren csinálnak Kovid tesztet.
A jegyet és az estat 24 órával indulás előtt kell kinyomtatni, ha minden igaz.
(Valamint Németországban lettem beoltva akkor a neten megtalálom szerintetek ennek a nyomát?)
10: miért durcizol? Kb. gyerek módjára viselkedsz...
Tessék, itt van pl. az Emirates szabályzata:
A kísérő nélkül utazó fiatal utasok számára nyújtott szolgáltatást olyan 5‑11 éves gyermekek részére foglalhatja le, akik egyedül repülnek
12–15 éves gyermekek számára is kínálunk fizetett, kísérő nélkül utazó fiatal utasok számára nyújtott szolgáltatást.
Segítünk gyermekének abban, hogy a check‑intől a szülőkkel vagy gondviselőkkel való találkozásig biztonságos, kényelmes és emlékezetes útja legyen.
Az 5–11 éves, egyedül utazó gyermekeknek felnőtt viteldíjjal kell utazniuk. Akkor is ez a viteldíj érvényes, ha egy idősebb, 18 év alatti gyermekkel utaznak, hiszen ők sem elég idősek ahhoz, hogy a fiatalabb gyermek gondviselői lehessenek.
Az 5–11 év közötti azon gyermekek, akik szülőjüktől vagy gondviselőjüktől eltérő utasosztályon utaznak, szintén kísérő nélküli kiskorúnak minősülnek, és felnőtt viteldíjjal repülhetnek. Kizárólag abban az esetben tekinthetők kísérővel utazó személyeknek, ha egy 16 éven felüli utassal egy utasosztályon utaznak.
A 12 év feletti gyermekek már felnőtt viteldíjjal utaznak, és repülhetnek egyedül. Extra díj ellenében azonban igényelheti kísérő nélkül utazó fiatal utasok számára nyújtott szolgáltatásunkat 12–15 éves, ifjú utasaink esetében is. A díj 50 USD minden fiatal utas esetében, az utazás minden egyes szakaszában, amikor a szolgáltatást igénybe szeretné venni.
A floridai reptér lett felhívva most és elmondták igen, hogy egyedül kell mennem.
Nem kell oltás csak kovid teszt.
Hurrá.
NEM KELL OLTÁS!
Már 4 napja Floridában csücsülök 14 és fél órás út után.
Még az 1db oltásról sem kérték el a papírom.
Amit itt mondtak, hogy teljesen oltottnak számítasz 1db bármilyen oltással is. De utazáshoz nem kell oltás egyáltalán, ha rendesen utána nézel a neten.
De jobbat monodok!
Teszt sem kellett egyáltalán! 😂
Persze nyilván a konzuli szolgálat tudja rosszul... :-DDD
"2 A tájékoztatások alapján a fully vaccinated status megléte továbbra is előírás a beutazni vágyók irányába."
17. Már a repülőre sem engednek fellszállni papírok nélkül.
Persze az is nagyon hihető, hogy valaki, aki egy hete még elindulni sem mert egyedül az USA-ba az 3 nappal indulás előtt vesz regjegyet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!