New Yorkba nagyjából mennyi költőpénz kell 1 hétre akkor ha szűkösre akarom fogni? Max 1x-2x ennék étteremben de a többit megoldanám low budget kajákkal
Figyelt kérdés
dec. 30. 20:24
2/5 anonim válasza:
Benne lenne az összes belépő, nevezetesség, közlekedés és a szálláson kívül minden?
Csak kajára minimál szinten 50 USD elég naponta (food truckok és Mekik/ kisboltok kínálatával), de a belépők nem olcsók, ezt mindenképp számold át.
3/5 anonim válasza:
Étel-ital tekintetében a hazai ár 2-3-szorosával számolj kb.
A belépők árát konkrétan meg tudod nézni a neten.
4/5 anonim válasza:
Én 10 éve, 2015-ben voltam New Yorkban, szóval nem tudnék aktuális árakat mondani. Az utcai hot-dog olcsó volt, de nagyon nyeszlett, fél pofára se elég. Minden jobb kaja nagyon drága volt. A meki volt a legolcsóbb ami mennyiségre is normális, de ott az nagyon a legalja, a Union squarenél lévő mekiben olyan pofák voltak, hogy sietve jöttem ki. :D Voltak olyan kajáldák ahol nem tudtam megállapítani, hogy végülis mit érdemes ott venni ezért inkább kimentem. :D Én 10 napig voltam ott tök egyedül, kevés volt pedig iszonyatosan megterveztem mindent. A múzeumokkal túl sok időt lehet eltölteni és utólag belegondolva nekem nem voltak akkora nagy élmény mint mászkálni a városban. Lényegében egész Manhattant bejártam, metróval, busszal és gyalog is nagy távokat megtettem (rohadt nagy Manhattan), bringát is béreltem 2x, egyszer a Central Parkban egyszer pedig átbringáztam Brooklynba a Brookyln hídon keresztül. Megnéztem minden híresebb felhőkarcolót kívül-belül, akkor még a One World Towerbe nem lehetett bemenni, és a Cheyslerbe és a Met Lifeba is csak a hallba engedtek be, de a Rockefeller Center tetejére nappal és éjszaka is felmentem, az Empire State legtetejére a csúcsba is felmentem, voltam Manhattant megkerülő sétahajókázáson, átkompoztam Staten Islandre, de még Coney Islandre is kimetróztam. A szállásom a new Yorki szállások közt olcsó volt a Seafarer's House a Union Square közelében elég központi helyen, ez egy német Lutheránus hostel (lehet ma már nem működik), de ez is iszonyat drága volt, igaz nagyon otthonos volt és külön szobám volt tv-vel, de a zuhanyzó és a wc már a folyosón közös használatú volt, voltak más magyar vendégek is. Ami zavart, hogy nagyon nem értettem az ottani angolt, főleg amit a feketék beszéltek pedig Londonban nem volt gondom az angollal. Azóta nagyon sokat változott New York városképe, egy rakás új felhőkarcoló épült ezért ideje lenne vissza menni valamikor, igaz engem inkább a klasszikus régebbi felhőkarcolók érdekelnek leginkább.
5/5 anonim válasza:
NYC a világ legdrágább városa. Ez tényleg így van. Ha szűkösre akarod fogni, akkor max food truck, de az se túl olcsó. 2 személy egy éttermet aligha lehet megúszni 100 dolcsi alatt. Mi olyan szállodába mentünk, ahol volt reggeli. Az olcsóbb szállodáknál ez egyáltalán nem jellemző, amit adnak, az is szr európai mércével, de legalább ezt letudtuk. A food store-okban lehet normális áron vásárolgatni, mi többnyire ezt tettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!