Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Hisztek az amerikai álomban?

Hisztek az amerikai álomban?

Figyelt kérdés
2010. szept. 12. 21:38
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

A második hozzászóló vagyok és akkor kiegészítek.

Én írtam, hogy az álomért meg kell dolgozni... bár eleinte úgy tűnt, hogy te konkrétan Amerikához ragaszkodsz, de szerintem mint ahogy mások is írták, tök mindegy melyik országban vagy a lényeg, hogy k.va keményen dolgozz!

Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz, hogy a legfontosabb, amit alaposan tanulj meg az a nyelv. Én is takarítással kezdtem és most már oktatok, bár nekem is toppon a nyelvtudásom, soha nem is lesz... nem parázom túl.

Az viszont baromira nem igaz, hgoy programozóként nem fogod semmire sem vinni. Csak tanulgasd a programozást és szerezz referencia melókat már suli alatt. Itt rengetegre viheted programozással, mert nagyon keresik és jól is fizet, ha jól csinálod. Viszont indulj el egy irányba. Vagy csináld végig s Cisco-t vagy programozz. Itt nem szeretik azt, mint otthon, hogy az ember mindenhez értsen. Itt a cél, hogy egy valamihez értsen, de ahhoz alaposan. Ha azt látják, hogy belekaptál ebbe is, meg abba is, akkor az már nem jó pont. Itt a különböző pozikra különböző kvalitású embereket vesznek fel, nem úgy mint otthon, ahol egy embertől várják el, hogy mindenhez értsen, mert az akkor kevesebbe kerül.

Még az sem igaz, hogy az angolokat részesítik előnyben. Illetve abban a formában igen, hogy ha két ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkező ember jelentkezik a munkára, csak az a különbség köztük, hogy az egyik angol, a másik külföldi, akkor az angolt veszik fel, ami természetes, hisz ez (nem győzőm hangsúlyozni) Anglia. De ha az angolnál jobb a külföldi, akkro a külföldi nyert. Én is, párom is bizonyítottuk már, aki meg egyébként web developer (php programozó) és nem beszéli a nyelvet jól. 35 évesen kezdte el "tanulni"... 5 éve. De ez ne jelentse azt, hogy te nem tanulod keményen!

Csak mellesleg megsúgom, hogy programozóként, vagy Cisco engineerként otthon is jól lehet élni, ha még mellé beszélsz 1-2 nyelvet jól. Csak sokszor otthon a jóról nem tudom mit gondolnak. Nekem vannak otthon programozó és Cisco (CCNP, CCNI) képzettségű, szakmában dolgozó ismerőseim (volt kollegák), akik sírnak, pedig kertes házuk van, meg modern autójuk, 1-2 gyerek és minden évben nyaralnak (van aki kétszer is). És engem irigyel, holott én is sokáig 1 ici pici szobában laktam egy olyan házban, ahol másik 10 emberrel osztoztam egy penészes furdőszobán és konyhán. Idén tudtunk venni egy kis lakást 45nm és 1 hálószoba, nem is szuper környéken. Ez még mindig nem az a hely, ahova szívesen szülnék gyereket, pedig már igen csak kéne... de továbbra is a fentebb már bemutatott ismerősök irigyelnek. Mégis mit? Az a bajuk, hogy hitelt kell fizetniük az élet formájuk után? Én sem hitel nélkül vettem a lakásom és ki tudja mikor fogom tudni házra cserélni?

Szóval hidd el ez az egész sokkal összetettebb, mint az csak úgy hirtelen ránézésre látszik. Igen, otthon rohadt nehéz és egyre szarabb. Nem szívesen mennék haza... de azért én látok példát arra is, hogy igenis meg lehet otthon is élni... és jól élni és nem biiztos, hogy mindenkinek jó külföld. Mert ezek közül volt, aki sírva rohant haza pedig egyből programozói állást kapott. Viszont keményebben kellett dolgoznia mint otthon és a kezdő fizuja arányaiban kevesebbet ért, mint amit otthon hagyott. Viszont tény, hogy itt gyorsabban érte volt el, hogy ez az arány megváltozzon, mint otthon.

Én szerintem tanulj, kezdj el dolgozni és lásd meg pár év múlva, hogy mit is szeretnél. És itt most nem azt értem, hogy egy kocsit. Mert az élet nem egy kocsiról szól... sokkal többről!

2010. szept. 15. 11:02
 22/34 anonim ***** válasza:
75%

Halkan jegyzem meg hogy igen, megélni meg lehet, de ami folyik már itt ebben az országban politika szinten, meg a kisebbség ugye, meg stb, hát én még akkor is inkább kimennék, ha többszázezer forintos állást kapnék itt. Hiába a pénz meg minden, nem jó itt élni, és egyre rosszabb lesz...

Tudom, máshol meg más gondok vannak, de akkor már inkább azok, mint ez...

Mondjuk én kisgyerekkorom óta külföldre tervezem az életem, szóval nem ez az indok, de nagyon sok ember főleg emiatt is választ másik országot, nem a pénz miatt. /off

2010. szept. 15. 11:49
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

11:02es vagyok, az utolsónak.

Igen, jelen. Én sem az anyagi problémák miatt jöttem el otthonról és megvan az oka, hogy miért félnék hazamenni.

Amit írtam az csak egy példa volt, mert sokszor az anyagiakra hivatkoznak... én már meg sem merem említeni, hogy igazából otthon más problémák vannak, mert akkor felkoncolnak.

2010. szept. 15. 12:17
 24/34 A kérdező kommentje:

Igazából ugye van még 5 évem diplomáig. Most középsulis vagyok de azért akarom letenni a CISCO-t, hogy már legalább legyen egy végzettségem ha véletlen nem menne az egyetem.

De alapból a programozás jobban érdekel.

2010. szept. 15. 13:30
 25/34 anonim ***** válasza:
53%
nem.. szerintem az egy örült ország. walmart people, ahol ilyenek járhatnak vásárolni, az nem százasokból áll..:)))))))))
2010. szept. 17. 09:07
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Én nem.
2010. szept. 17. 13:29
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

"walmart people, ahol ilyenek járhatnak vásárolni"

Mert a Tescoba kulonbek jarnak vasarolni...ilyen alapjan megitelni egy egesz orszagot nagy ismeretre vall.

2010. szept. 17. 15:35
 28/34 anonim ***** válasza:

Amerikai alomban mar az Amerikaia sem hisznek...Ez az Amerikai álom a filmek által belénksulykolt amerikareklam.

Az egy dolog, h melozni lehet, s van loved, csak az a csel, ha ott élsz, észre sem veszed, s ugyanott vagy, mint itt. Az a csel, h sok a penzed, de sokat el is vesznek, raadasul a pszihologusok, pszihiaterek a legmenobb foglalkozasok... biztos van, mivel dolgozzanak.... itt a no comment resz...

2010. szept. 17. 19:13
 29/34 anonim válasza:
100%
Sziasztok.Tudjátok az amerikai álom nem az ameriaké és ahogy sokan irták nem kell hozzá amerikába utazni.Sokan vannak akik kiutaznak amerikába mert azt hiszik kolbászból van a kerítés és elbuknak és ellenben sokan vannak akik itthon maradnak és mégis megvalósítják az álmaikat.Sok ember fejetlenség nélkül megy de azt sem tudja mit akar csinálni és ha valaki megkérdezi tőle akkor csak annyit tud válaszolni hogy sok pénzt akar keresni.Hát ez nem álom ez csak illuzió.Az álmok megvalósításához először is célok kellenek.És mindegy hogy hol vagy hol laksz ha elég eltökélt vagy akkor meg lehet valósítani.Persze senki nem mondta hogy könnyű lesz.Biztosan lesznek akik elbukják és biztosan lesznek akik nem.A két csoport közötti különbség csupán a kitartás.Nagyon is jó példa erre az enyém.nem származom tehetős családból.Mégis mintegy 4 éve saját vállalkozásom van amit teljesen önerőből a nullából épitettem fel.Fokozatról fokozatra.Eltökélt vagyok tudom hogy mit akarok és ezért mindent meg is teszek.És nem kellett hozzá amerikába mennem. Ez az én álmom.És mondhatnám hogy biztosan amerikában könnyebb lenne de ebben egyátalán nem vagyok biztos.Persze én nem azt mondom hogy aki szeretne az ne menjen külföldre.én is dolgoztam külföldön.Ajánlom mindenkinek a Boldogság Nyomában című filmet.De ne csak nézd meg hanem gondolkozz rajta.És megtudod mi az amerikai álom.
2010. szept. 18. 06:37
 30/34 anonim válasza:
Én a Norvég álomban hiszek csak nagy a hideg arrafelé.
2010. szept. 19. 10:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!