Hisztek az amerikai álomban?
Jó hát szerintem úgymond "munkásemberként" sehol se túl nagy álom élni...
Nyilván az amerikai álom akkor jön be, ha valami olyasmit dolgozik az ember ahol lehetőség van rá hogy szép karriert fusson be. (pl varrónőként is lehet persze, de ehhez kell egy olyan személyiség is, meg akarat meg stb. már ha nem elrabolják az embert, oké.)
Szóval az hogy csak úgy akárki kimegy és húdejó lesz, olyan nincs, annak lesz jó aki tesz is érte valamit.
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:21
A mexikóiak nem a legjobb példák, hisz ők úgy mennek át, hogy még a nyelvet se beszélik.Max "si, senor" de még ez is spanyol csak megértik. ÉS még szakmályuk sincs nagyon. Mo.n is előfordulhat hogy valakit fogva tarottak és dolgoztattak. Pont év elején volt ilyen.
ÉS mi van azzal a mexikói nővel aki ügyvéd lett? NEki bejött, nem?
Kétesélyes a dolog. VAgy bejön és maradsz vagy nem és mész haza. DE ha valaki meg se próbálja akkor nem is jöhet be.
Ami nmagyon kell az a nyelvtudás és a szakma(ok persze ez se mindegy, hogy milyen pl : bolti eladóból ott is van elég).
"A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:21"
Neked mi a szakmád? Mikor mentél ki? Mit dolgozól? CSalád? Hol élsz? Hogyan kezdted el?
Én írtam a mexicói történetet..
Egy kicsit felvilágosítalak,mert hátha nem tudod..Amerikában a spanyol nyelv sokkal elterjedtebb mint az Angol..Sokkal többen tudnak spanyolul..Aki spanyolul tud az már sokkal jobban és könnyebben érvényesül mint aki csak magyarul például.Bár igaz nem írtam,de egy szóval sem mondtam,hogy a nők akik varrónőnek mentek nem tudtak angolul.Volt aki gyönyörűen beszélt..Csak hát senki sem úgy megy ki az álom országba,hogy egyből vezető beosztásba kerül..Mi magyarok is sokan akár diplomával,és jó nyelvtudással egy szállodában kezdjük mint szoba lány...Az más kérdés,hogy pár hónap figyelés után az illető lép,és jobb helyet keres magának.Ők nem tudtak lépni..
A mexicói ügyvédnő mint írtam a származása mexicói,de ő amerikai állampolgár...Igaz ezt sem írtam,de ő neki még a nagyszülei mentek át,és ő már ott született..Ezért is tudod érvényesülni..
Biztos van amerikai álom..azoknak akiknek sikerült..De nem olyan könnyű megszerezni ahogy sokan képzelik..
Én személy szerint nem hiszek az ilyen álmokban.Minden rajtunk áll vagy bukik..Ha eléred,hogy kint legyen egy jó munkád,egy jó otthonod,és talpon tudsz maradni akkor ez nem az amerikai álom,hanem ha te érdemed,a te kitartásodnak köszönhető..
Én talpon tudtam és tudok maradni Angliában..Nekem ennyi bőven elég.
Neked is sok sikert,és szerencsét kívánok a későbbiekben..
Ki tudja,lehet,hogy neked sikerülni fog..(ez rajtad áll)
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:15
Arra lennék kíváncsi, hogy mi a munkád, hány éves vagy és mikor mentél ki?
Eredetileg mi volt az oka annak, hogy elmentél?
OK ezeket amit leírtál nem tudtam.
Az amerikai álom kicsit olyan, mint a Megasztár és hasonló műsorok :)
Elvileg persze, bárki lehet sztár. Jó sokan neki is ugranak, van, aki fel tudja mérni a saját képességeit és eléri, amit szeretne. Van, aki nem.
12-15-ös vagyok
A legjobb megközelítést az "amerikai álomról" az írta aki a megasztárhoz viszonyította. Milyen igaza van..
Egyébként én alig beszélte angolul(és még most is vannak gondjaim az angol nyelvvel)
33 évesen csak vettem egy repülőjegyet,és kijöttem a páromhoz.Az első munkahelyem amit 3 héttel rá meg is kaptam egy iroda takarítás ami csak part time-ba kellett csinálni..De ezt a munkát nyelvtudás nélkül úgy kaptam meg,hogy egy kedves angol barátunk segített..A szakmám könyvkötő,és most egy nyomdában dolgozom a szakmámban...Nagyon jó helyzetben vagyok,mert én oktatok másokat,és néha van egy icike-picike hatalmam is..(bár nem élek vele)Olyan csoportvezetőféle lettem,bár itt messze nem azt jelenti mint otthon..Hogy ezt elértem bizony el kellett telnie lassan 5 évnek.
Az elején nagyon nehéz volt.Szinte pennyre ki volt számolva a pénzünk,és egy szobában voltunk 3-an..(14 éves fiammal együtt)
Ma 3 szobás lakást bérelünk,és igyekszem továbbra is megfelelni az elvárásoknak..A fiam azóta leérettségizett,és idén kezdte meg a szakmai tanulmányait..Írtam,hogy van egy kis hatalmam bizonyos dolgokban..Ezt csak nyáron szoktam érvényesíteni úgy,hogy elintézem a nyári munkát a fiamnak és a barátjának aki erre az időre kijön Angliába.De ezt is csak azért mertem megtenni,mert mások is csinálják,és engedélyt kaptam a főnöktől..
De visszatérve az "álomra"..Rögtön senkinek nem sikerül semmi..(vagy nagyon kevés esetben mégiscsak sikerül) Sokszor csak 2-5 évnek is el kell telnie mire azt mondja az ember,hogy "most már jó itt lenni,most már kezdem érezni a változást" De sokan ezt nem tudják végigcsinálni,és ezért mennek haza..
Azoknak könnyebb akiknek van segítség,van ismerős vagy rokon aki támogat..Ha teljesen egyedül vágsz bele,akkor 3x nehezebb dolgod lesz...(megjegyzem nincs diplomám,és az érettségi itt kint semmit nem ér..Nyelv vizsgám sincs,bár ez nagyon sokat segítene ha lenne)
38/N
"bár itt messze nem azt jelenti mint otthon.."
Ezt megmagyaráznád?
JA igen tudom van aki nem tud várni 2-3-5 évet, de azok csak aszt hiszik, hogy kimennek és máris őket akarják minden munkára. Kell pár év míg sikerülnek az embernek a dolgok. Ugye lehet, hogy valakinek van egy jó szakmálya vagy egy kevésbé jó. LEhetr hogy az eggyike
l el tud azonnal helyezkedni lehet, hogy csak később.
Nekem még van legalább 5 évem(diplomáig) és utánna majd kiderül, hogy mi lesz. Lehet hogy még itt leszek pénzt gyűjteni, de az is lehet, hogy majd lesz.
Az igazat megvalva csak egysezr élünk ha nem próbáljuk meg nem is nyerhetünk. Ugye kétesélyes a dolog.
Neked pl anglia bejött. De ehez valami kell: Munka, kitartés, elhivatotség és szerintem még célok és álmok. ha valakinek nics álma és célja az csak él a nagyvilágban. Lehet az, hogy majd akarok venni egy új autót vagy , hogy ki akarok menni egy másik országba és majd ott elérni valamit. Vagy bejön vagy nem.
Az igazat megvalva még csak 17 vagyok de már álmaim vannak bőven.
Tehát a közeljövőben nyelvvizsga egy cisco ccna vizsga meg majd egy programozó diploma.
Mo.-on már sokszor alig lehet megélni. A fizetéshez képest az árak durvák.
"bár itt messze nem azt jelenti mint otthon.."
Ezt megmagyaráznád?
Ez nagyon egyszerű. Otthon egy csoportvezetőnek felelőssége van,hatalma van.Akár kirúghat akár fel is vehet embert..Van lehetősége dönteni vagy akár elutasítani a munkát..Nos itt kint nekem nincs ilyen beosztásom.Kineveztek valaminek ,mert vannak munkák amiben én vagyok a jobb..A kis hatalom ami van csak annyiban érvényesül,hogy ha akarom betudok vinni valakit dolgozni mert bíznak bennem,és én garanciát vállalok..De nincs beleszólásom,hogy kit vegyenek fel vagy kit rúgjanak ki(hál istenek,mert nekem ez már nagy feladat lenne,mivel nem vagyok egy főnök típus)
Írtam,hogy 33 évesen jutottam ki.Soha nem vágytam arra,hogy külföldön éljek,sőt eszembe sem jutott..Csak azért mentem ki,mert a párom kint kapott munkát..Én otthon is elvoltam egy nyomdában..Sajnos még kitartó,és szorgalmas sem vagyok(ha az lennék akkor már rég lenne egy nyelv vizsgám,és eléggé kínosnak tartom ma már,hogy 5 év alatt még most is van amikor nehézséget okoz az angol nyelv..Lusta vagyok..
De ha valaki tényleg szorgalmas,kitartó,és tényleg tudja a nyelvet akkor bármi sikerülhet neki,persze csak akkor ha nem 1 hónap alatt akar révbe érni..
Ha ennyire vágysz külföldre,akkor már most legyél azon,hogy tanulod a nyelvet,hogy abban nagyon jó legyél..
Nem árt egy jó szakma is..(nem akarlak elkeseríteni,de a programozó szakmával nem sok esélyed lesz kint állást találni.Legalábbis most én ezt látom...Nagyon sokan vannak,és az otthoniakat (angolokat) szívesebben alkalmazzák..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!