Hisztek az amerikai álomban?
én most jöttem haza amerikából, 3 hónapot melóztam kint.
nekem nagyon bejött mindent, amint tudok megyek is vissza :)
22L
Még nem jártam Amerikában, de külföldön élek és az igaz, ha itt keményen dolgozol, akkor megvalósíthatod az álmod. Ha otthon maradok ezt így, ahogy itt elértem nem sikerült volna összehoznom nulláról, segítség nélkül.
Szóval igen, létezik "Amerikai" álom, de nem ingyen, mert meg kell dolgozni érte.
"A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:56"
Mesélsz?
Hol laksz? Mi a munkád? Milyenek az emberek, a környék? Hogy jutottál ki? Mennyi volt a kezdőtőkéd?
Hát én pont amerikába szeretnék kimenni tanulni, utána dolgozni, élni stb, de nem egészen az "amerikai álom" miatt.
Így alakult, hogy ezt szeretném, de tudom hogy nincs ott se kolbászból a kerítés. De nagyon szeretnék már menni :)
Az amerikai álom csak azoknak álom,akik tudtak érvényesülni.Sokan vannak akik hazajöttek,mert se munkájuk,sem otthonuk nem volt.Olyan sokan mennek a világ minden tájáról Amerikába,hogy bizony van nagy konkurencia..Nem árt néha megnézni azokat a dokumentum filmeket ami Amerika nehezebb oldalát mutatja.Azt sem árt tudni,hogy ma elég nagy a munkanélküliség,és egyre nehezebb ott szerencsét csinálni..De nemcsak Amerika ilyen hanem Anglia is..Nekem Anglia volt az álmom.Én Angliuában hittem!
Amióta kint élek,dolgozom,rájöttem,hogy semmivel sem jobb vagy rosszabb Magyarországnál...Ha valakinek van munkája akkor talpon marad,és az álom folytatódik.Ha nincs akkor lehet hazamenni,mert nincs más választás..
Egyébként nemrég volt egy dokumentum film az "amerikai álomról"
Mexicóból jöttek át,hogy részese legyenek az álomnak.Varrónőként dolgoztak,de úgy hogy szinte rabságban tartották őket..A legnagyobb divat áruházaknak varrtak,és évekig csak a ház pincéjét látták.Ha kellett valami nekik,akkor felírták egy papírra,és a fogva tartójuk megvette kétszer annyi pénzért..Kiderült,hogy amit kerestek abból jócskán el is vettek,szállás,kaja,és egyéb dolgok miatt..Több éven keresztül majdnem 40 éltek így..A varrógép mellett volt a priccs amin aludhattak..Végül az egyik nő valamilyen ürüggyel elszökött..Nagy botrány lett.A bűnözőket több évre börtönbe zárták,a divatáruházak ahol bizonyították,hogy oda dolgoztak a nők éveken át komoly pénzbüntetés kaptak,és a sok mexicói nőt akik az amerikai álomban hittek,és éveken át egy pincében dolgoztak a bíróság hazatoloncolta..Egy fiatal ügyvédnő(aki mint amerikai állampolgár,de mexicói származású)annak segítségével tudtak páran mégiscsak Amerikában maradni...Ez a történet nem egyedi,mert mondták,hogy még most is elég sok ilyen eset van..(a történet 2008-ban játszódott,nem is olyan régen) Szóval kinek mi az amerikai álom??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!